Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WakacjezDzieckem

Moze wy cos doradzicie

Polecane posty

Gość WakacjezDzieckem

Mamusie za kilka dni wylatujemy z rocznym dzieckiem na wakacje na teneryfe,lot bedze trwał 6 godzin.Moze ktoras z was rowniez juz przezyla taki lot i opowie jak to wyglada z dzieckiem na pokladzie.Pierwszy raz wszyscy tzn ja i maz i dziecko lecimy samolotem.doradzcie co wziasc zbednego na poklad a co do bagazu. Na poklad zapakowalam sloiczki,pampersy,chusteczki,zabawki,smoczek,bedzie herbatka jeszcze.Czy o czyms zbednym zapomnialam?

warto zabrać kocyk i poduszkę dla dziecka do bagażu podręcznego. ja ostatnio leciałam z pól rocznym dzieckiem i poduszka okazała się bardzo potrzebna bo mały cały czas spał( ale ja leciałam tylko 1,5 godziny). mogę ci jeszcze doradzić żebyś usiadła przy oknie i gdy dziecko zaśnie położyć go główką przy ścianie samolotu na poduszce bo inaczej będziesz musiała je trzymać ciągle na ręku ( co po chwili staje się bardzo nie wygodne) a tak będziesz miała obie ręce wolne.

Gość to nie jest zadna regula
tak koniecznie wez kocyk i najlepiej ubierz na cebulke, bo czasem grzeja niemilosiernie, a innym razem znowu jest chlodno

Gość WakacjezDzieckem
a jak wyglada sytaucja z wozkiem,gdyby udalo nam sie otrzymac miejsca peirwszy czy w czasie lotu dziecko moze byc w wozku?mały kocha wozek i uwielbia w nim siedziec.

wozek zostawiasz przed wejsciem do samolotu i pakuja go do bagaznika ale na pokladzie mozesz miec nosidelko takie do wozka jesli dziecko jeszcze w nim jezdzi, chociaz pewnie juz nie skoro ma roczek to pewnie duze juz...

z tego co wiem żadna linia nie pozwala wnieść wózka na pokład. można mieć wózek na lotnisku i przed wejściem do samolotu oddać go obsłudze.

a co do nosidełka to też nie każda linia pozwala je mieć na pokładzie. ja nie mogłam go zabrać na pokład.

Gość WakacjezDzieckem
strasznie sie boje tego lotu,ze maly tego nie wytrzymie bo jest ruchliwym dzieckiem.MAz mnie naklonil na ten urlop no i uleglam.Mysle ze jakos to przezyjemy.A co niezbednego wziasc jeszcze do bagazu ?

proponuję jeszcze coś do przebrania dla dziecka i siebie. ja wzięłam tylko dla dziecka i sama leciałam w brudnej bluzce bo synek postanowił podzielić się ze mną obiadem:)

Gość WakacjezDzieckem
ok wiec musze podusie zabrac jeszcze i malemu cos na przebranie.

Gość moze ci pomoge a moze nie
jakies zabawki zapakuj koniecznie

Gość moze ci pomoge a moze nie
ach, bylo o zabawkach :D gapa ze mnie

Gość WakacjezDzieckem
mozna z dzieckiem spacerowac z przodu pokladu gdyby bylo marudne?

jak dzicko jezdzi w nosidelku jeszcze to warto zapytac przy odprawie czy jest mozliwosc, wtedy wam dadza lepsze miejsce, to przy wyjsciu ewakuacyjnym, gdzie jest wiecej miejsca z przodu. bedzie dobrze:)

jesli tylko nie trzeba miec pasow to caly czas mozesz ganiac z dzieckiem :)

Gość WakacjezDzieckem
MAly juz wyrosl z nosiedelka.jest duzy jak na swoj wiek,wazy 12 kg

Gość WakacjezDzieckem
Bardzo Wam dziekuje dziwczyny za porady.A jak z wnoszeniem na poklad jedzenia do dziecka?niby nie wolno nic,ale wiem ze dla dziecka tak,jest jakas ograniczona ilosc np plynu itp ?

oj to odpada. ale pochodzic zawsze z nim mozna. albo wez laptopa i puszczaj mu bajki, zajmie sie :)

dla dziecka można mieć jedzenie i picie. ja miałam wodę w butelkach, mleko w proszku w torebce foliowej i herbatkę w słoiczku i musiałam tylko wypić trochę wody z każdej butelki przy obsłudze jak przechodziłam przez bramki.