Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jest spoko

czy dziewczyna z trądzikiem ma szanse u facetów?

Polecane posty

Gość gdfgdfgfhjhj
Poza tym u większości osób, które go brały nigdy już nie wraca trądzik, miejmy nadzieję, ze tak będzie i u mnie :) Poza tym po izoteku poprawa jest niemal natychmiastowa, przy innych lekach musiałam czekać minimum miesiąc by zauważyć jakiegolwiek pozytywne zmiany

Gość grossossss
ej jest lek bierze się go pół roku bodajże ma silne efekty uboczne, ale trądzik niszczy na zawsze zapomniałem jak się on nazywa

Gość a wiecie
gdf - nie odbierz tego źle, ale wyżej piszesz ze polecasz izotek, a jeszcze nie zakonczylas kuracji oraz nie sprawdzilas czy nie bedzie nawrotow. Jak zatem mozesz go polecac? a z tych dzienników ludzi biorocych izotek wynika ze konczy on problem trądziku raz na zawsze? ile trwa taka kuracja (to jest odgórnie ustalone czy zalezy od dermatologa?)

Gość monika 28 laaaaaaaaaaaaaat
Antonio zdrowo się odżywiam :) Nie jem śmieciowego żarcia i preferuję aktywny tryb życia :) Wiem, że faceci patrza nie tylko na twarz. Głównie na tyłek i cycki. tyle lat zyję, więc wiem. a wiecie zbadaj nerki, jajniki ( poczytaj sobie o PCOS) . Różne mogą być przyczyny...ja się tych leków typu izotek boję przeraźliwie. Chyba po prostu zacznę brać tabletki antykoncepcyjne, bo mam problemy hormonalne.

Kurde pisałam wczesniej, że nie boje się niczego ;) oprócz trądziku i izoteku ;)

Gość gdfgdfgfhjhj
ok, w porządku :) Polecam tych, dla których to ostatnia deska ratunku. I polecam go, bo 1 raz od 5 lat widzę taką ogromną poprawę w tak krótkim czasie :) Tak, u większości z nich nie wrócił więcej. Zależy od dermatologa. On wylicza ile ma trwać w zależności od wagi i wtedy wylicza odpowiednią dawkę. Mi akurat wyliczył na 4,5 miesiąca kurację ( dlatego, że biorę 3 tab. na dzień). U innych osób może być o wiele dłuższa, jeśli np. biorą 1 tab. dziennie

Gość a wiecie
monika - poczytam :) (za cholere nie rozkminiam jak wstawiac buźki na kafe:P) Ja tez sie boje izoteku... Poki tetra pomaga i wątroba nie nawaliła to bede go żarła. Uważaj z anty, jeśli źle dobierzesz to spuchniesz jak balon lub utyjesz. A z dwojga złego to ja już wole trądzik

gdfgdfgfhjhj życzę Ci, żeby tradzik nigdy nie wrócił. Jak wygram na loterii dam na fundację dla ludzi walczących z uporczywym trądzikiem . Istnieje w ogóle cos takiego ?

Gość lljdkfjkdgkdg23
znałam kilka osób obojga płci z koszmarnym trądzikiem, które cieszyły się dużym powodzeniem. tak więc można. A ty Mon_ia- kosmetyczko od 7 boleści- możesz sobie "leczyć" wągry na nosie, a nie trądzik- kosmetyczka może być tylko wsparciem dla terapii prowadzonej przez lekarza, a i nawet do tego lepiej wybrać lekarza dermatologa niż kosmetyczkę z Koziej Wólki, której sie wydaje, że trądzik, to problem czysto kosmetyczny.. ja w każdym razie wolałabym robić "kwasy" u lekarza niż u takiej ignorantki, która mysli, że 5 zabiegów kwasami, to panaceum na wszelkie problemy.

Gość Antonio de
domonika 28 laaaaaaaaaaaaaat a jakie u ciebie cycki i pupa...?

Gość gdfgdfgfhjhj
"monika 28 laaaaaaaaaaaaaat" - dziękuję, i Tobie tego życzę jak i Tobie "a wiecie" ;) Nikomu, naprawdę nikomu nie życzę tylu wylanych łez przed lustrem przez trądzik...

a wiecie przytyc nie chcę :) robiłam badania hormonalne i na ich pdst. może mi lekarka coś dobierze. Mam nadzieję, że lepiej podziałają niż antybiotyki.

Gość a wiecie
ha, i buzki same sie wstawiły.. (!) gdf - a mozna wiedziec ile masz lat?

Gość a wiecie
dzieki gdf, trzymajmy sie dziewczyny i nie puszczajmy ;)

Odpowiem, jak można wyleczyć trądzik. Jeżeli nie jest to spowodowane ciężkimi nieprawidłowościami w gospodarce hormonalnej, polecam dietę dr. Dąbrowskiej. Ciężka, wymagająca, je się tylko i wyłącznie warzywa, same, surowe albo gotowane, i też nie wszystkie. To bardziej post niż dieta, ale z zachowaniem czynności układu pokarmowego. Buzia jak u niemowlaka. Od starszej znajomej góralki słyszałam poradę, żeby jeść mieszankę ze zmielonego sezamu, słonecznika i migdałów, tylko nie pamiętam w jakim stosunku.. I jeść codziennie, do wszystkiego, trzymać to w lodówce. Po 3 - 6 miesiącach skóra jest piękna.

Gość gdfgdfgfhjhj
18. Trochę mnie zmroziło jak mi dermatolog powiedział, że teraz to już tylko to pomoże... No ale cóż. Mnie przeraziło jedno : w tym dziennikach osób biorących izotek był nawet chłopiec 14 (!) letni ! Jeśli okaże się, że źle na niego podziała i rozwali sobie wątrobę w tym wieku, to współczuję...

Gość dam wam rade
czy masz szanse nie masz, czy ty bys chciala zeby cie calowal pryszczaty chlopak? Wylecz tradzik jak ci radza, a potem mysl o facetach, a moze to dlatego ze za duzo o nich myslisz, jak cie jakis zaspokoi to tradzik sam zniknie... Tez to moze to powodowac...

Gość a wiecie
gdf? a Twoj tradzik to jakas tragedia byla skoro juz w wieku 18 lat dostalas izotek?

Gość Maćkowa Muu
"polecam izotek Biorę 3 tygodnie po 3 tabl. dziennie i poprawa jest KOLOSALNA, znikają i bieleją nawet głębokie blizny." Gówno tam izotek, też brałam, brałam równiez aknenormin, to wszystko pic na wodę, w trakcie kuracji oczywiście syfy znikną, ale to wraca, mi wróciło dwa razy i chuj, dalej mam, a co się w tych kuracji nakłułam w szpitalu (rutynowe comiesięczne próby wątrobowe) to moje ehh ludzie 🖐️

Gość Maćkowa Muu
"w tym dziennikach osób biorących izotek był nawet chłopiec 14 (!) letni " też byłam zalogowana na tym forum:D ale nicka nie podam 🖐️ ale skoro je czytasz to chyba widzisz ilu z tych ludzi skarży się na nawroty :O

Gość gdfgdfgfhjhj
nie tyle co tragedia, obiektywnie nazwałabym go średnim. Tragedią było to, że absolutnie każdy lek/maść/żel pomagał po dłuuuugim czasie i kiedy w końcu cera była gładka, trzeba było odstawić. I wtedy po max. 2-3 miesiącach wszystko wracało, za każdym razem. W końcu poszłam do dermatologa, który ma naprawdę dobre opinie i ogólnie jest rekomendowany w moim mieście. No i wtedy powiedział, że tylko to pomoże i że po tym trądzik nie wróci, bo to naprawdę bardzo silny lek

Gość gdfgdfgfhjhj
nie czytam regularnie, pare razy się zdarzyło, że przejrzałam wybiórczo. i w tych, na które zaglądałam to akurat nie było nawrotu.

papilot.pl tam zostało opublikowane jak dziewczyna zamaskowała sobie okropny trądzik :)

Autorko A stosowałaś może Davercin ?? Ja co prawda nie mam problemu z trądzikiem, ale zawsze mi pomaga na pojedyncze niedoskonałości.

Gość Apasz24
Ja miałem to cholerstwo w chuj lat, teraz dopiero przechodzi, powiem Ci, ze choćbyś nie wiem jak ładna była syfy to syfy i zawsze rzucają się w oczy. W liceum nie miałem co liczyć na najlepsze laski teraz pryszcze minęły i mogę wybierać. Musisz wytrzymać te kilka lat ...

Gość Kiedys rownie pryszczata
Dziwczyny, rozumiem Was doskonale bo tradzik jest straszny. Walczylam z tym przez lata, rujnowalo mi to zycie :( Cuda, niewidy, masci, kremy, dieta, anytbiotyki, dermatolodzy, kosmetycznki. WSZYSTKO BZDURA!!! Dermatolodzy mowili, ze z wiekiem bedzie lepiej. A GOWNO PRAWDA!!! Wszyscy przemadrzali jak cholera, gadali tylko, ze nie jest tak zle, kasa plynela na to bez konca a u mnie na twrzy syf na syfie syfem poganial :( W koncu wyjechalam do USA i zaczelam zazywac Accutane, natualnie pod opieka lekarza. To jest wlasnie ten izotek. Wymagaja, zebys brala tabletki antykoncepcyjne w trakcie kuracji bo nie wolno zajsc w ciaze. Nie wolno rowniez wychodzic na slonce wiec najlepiej zaczac to brac na jesien albo zima. A takze, co miesiac robia badania krwi zeby sprawdzic dzialanie watroby. Zaden problem. Ja to bralam przez 6 miesiecy i nie mialam zadnych problemow oprocz suchej skory. Boze, coz to byla za ulga w koncu zyc BEZ PRYSZCZY!!! Dlatego wogole sie odzywam, bo chce Ci powiedziec, ze bralam to juz 10 lat temu i do dzisiaj mam spokoj! :) Jestem taka szczesliwa z tego powodu, ze sobie nie wyobrazacie!!! Od czasu do czasu pojawi sie cos na brodzie przed okresem ale znika samo. Slyszalam, ze niektorzy po ilus tam latach musza dawke powtorzyc tylko, ze w mniejszej ilosci. Ja bym to zrobila NATCHMIAST ZNOWU! Ale na szczescie nie potrzebuje :) Odpukac tysiac razy!!! Radze Ci daj sobie spokoj z tymi masciami, kosmetczkami itd. Co masz do stracenia? Wez izotek i sama zobaczysz jaki bedziesz miala efekt w ciagu miesiaca badz dwoch :)