Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka3009

Dieta Słoiczkowa...Baby Food zaczynam od jutra? Czy ktos sie dolacza?

Polecane posty

Gość myszka3009

Od jutra zaczynam Diete Sloiczkowa...chcialabym tu podzielic sie uwagami moimi doswiadczeniami (z czasem), bardzo bym sie cieszyla jakby ktos mi "potowarzyszyl". Jesli ktos juz ja probowal tez prosze o opinie... Prosze takze o nie namawianie mnie do zaprzestania stosowania tej diety, krytyki czy innych komentarzy negatywnych. Jesli komus sie nie podoba, lepiej niech nie pisze nic.(takie komentarze bd ignorowane) Wiem, ze ta dieta jest restrykcyjna...ale postanowilam ja sprobowac.

odchudzanie się na odżywkach zawierających przede wszystkim węglowodany to "zacny" pomysł. cóż, na siłowni kolesie aby przytyć piją gainery które mają podobne proporcje białka do węglowodanów.

ps. możesz ignorować moje komentarze. wisi mi to. ale może trafi na nie jakaś kobieta która nie zachowuje się jak koń z klapkami na oczach i wyciągnie jakies wnioski z merytorycznej krytyki cudacznych diet wymyslanych przez domorosłych specjalistów

Gość myszka3009
Kazdego to indywidualna decyzja...sa rozne diety glupie i glupsze, i nie powinno nikogo interesowac kto jaka stosuje , bo to jego organizm. Dieta kopenhaska rowniez jest niezdrowa czy dieta dukana. Obie je stosowalam, jak w kazdej diecie sa efekty uboczne i sa tez oczekiwane plusy. Nie potrzebuje tu Twoich moralow wiec daruj sobie.

owszem, dieta dukana to produkt znachora a nie powazna dieta. owszem, ja akceptuję to że kazdy może robić ze swoim ciałem co mu się żywnie podoba, ale skoro laski chcą schudnąc to może warto przeczytać kogoś kto nieodpładnie w wolnym czasie stara im się doradzić a nie znachora którego dieta odchudza, oczyszcza, leczy ze wszystkiego a niedługo to jeszcze będzie mieszkania malować. uderza mnie ignorancja kobiet które nawet nie chcą zapoznać się z podstawami dietetyki, tylko wolą uwierzyć na słowo komuś kto z tego czerpie nie małe pieniądze. to tak jakbym w warszawie wsiad do taksówki mówiąc na wstepie że nie znam miasta i uwierzył że jadąc do celu trzeba wisłę 8 razy przekroczyć

Gość myszka3009
Masz racje i wiem co masz na mysli...piszac ze te diety to komercja i reklamy. Tylko swiat bez tego by sie nie krecil. Na tym opiera sie rynek. Jest miliony diet i KAZDA jest w jakis sposob niezdrowa. Czytalam Twoj topik o tym ze kilogramy ktore uzbieralismy przez kata chcemy zrzucic w tydzien...racja. Jestes mama i ja rowniez...przed ciaza mialam wage 65 kg przy wzroscie 172 cm, moze i duzo ale mi to odpowiadalo. Teraz 10 mscy po porodzie waze 10 kg wiecej i za cholere nie moge sie tego pozbyc...mam okazje sprobowac diety sloiczkowej , wiec ja sprobuje...jesli po tygodniu nie bd widziec efektow lub nie podpasuje to ja przerwe i sprobuje czegos innego. Jako mama takze powinnas wiedziec, ze ruchu i zajecia mi nie brakuje. Na jedzenie tez nie ma czasu.

Gość myszka3009
Pomylilam sie sorki to nie Twoj topik byl, Ty bralas tylko udzial w dyskusji.

o kurde, jeszcze nikt mnie nie nazwał mamą. wiem że cuda się zdarzają ale żaden męzczyzna chyba jeszcze nie zaszed w ciążę więc nie sądzę abym był pierwszym. rynek rynkiem, tylko że to rynek marzeń a nie dietetyki. ta cała sekta dukana przypomina mi amerykański kościół 7 klamki w której kapłan przed masowym uzdrowieniem mówi "wyciągnijcie woje portfele". to naiwne. i nieskuteczne. skuteczność diety dukana to czysty przypadek

"na jedzenie nie mam czasu" Blad !!! Musisz podkrecic metabolizm. Min 5 posilkow w ciagu dnia Spacery z dzieckiem , obowiazki domowe I zrzucisz :) Sa matka ktore na spacer Ida do kolezanki na kawe codziennie slodza 3 lyzeczkami do tego ciacha. W domu nie jedza obiadu i kolacji i nie chudna niewiadomo dlaczego ;)

Myszka Jesli zrobisz to z glowa to ladnie schudniesz :) Bez jojo I wiszacej skory Jak bedziesz sie zapychala weglowodanami to organizm pod zas wysilku bedzie najpierw je spalal a tluszczyk zostanie

Gość TakaOna8900
Myszka polecam Ci Mniej Żreć (brzydko mówiąc) i WR ( więcej ruchu) :) Przygotowując posiłki dla dzieciaczka ( nie polecam Ci tych ze słoiczków bo to sama chemia) możesz schudnąć. Przykładowo zupę jarzynową całą zmiksuj i już masz warzywny krem :) Gotujesz obiad swojemu facetowi ? to zjedz kawałek mięsa i warzywa :) Bezsensu są takie konkretne diety gdzie możesz jeść tylko i wyłącznie dany produkt bo szybko się zniechęcisz. Zmień nawyki na całe życie a nie tylko na okres diety bo potem będzie jojo :)

Gość myszka3009
Sorki za pomylke...pomylilam nick. wiec jako facet nigdy nie zrozumiesz kobiety ktora urodzila i probuje sie pozbyc nadmiaru kg...moze zmienil mi sie matabolizm po ciazy. O dukanie sie nie wypowiadam, bo dieta jest droga, pracochlonna ( jesli sie chce zjesc cos "normalniejszego" ) i do zdrowych nie nalezy.

Gość myszka3009
Wlasnie zastanawialam sie nad tym czy jesli zmodernizuje ta diete sloiczkowa do doete a'la sloiczkowa to czy nie bd lepiej...mam na mysli gotowanie "dan sloiczkowych" bo ogolnie to swojemu maluchowi gotuje, bo on nie chce sloiczkowych obiadkow... Dzieki za rady...

tym bardziej jeżeli po ciązy zmienił się metabolizm dieta musi być przemyslana, bo takie jedzenie bez pojęcia odżywek dla dzieci, tzn dużo prostych cukrów i mało białka ten metabolizm jeszce bardziej spowolni. mechanizmy dla kobiet i męzczyzn sa te same. ja się odchudzałem wiele razy i wiem coś o tym zarówno od strony teoretycznej jak i praktycznej

Gość myszka3009
A nie myslicie na przyklad, ze po tygodniu takiej diety organizm przyzwyczaji sie do mniejszych porcji to pozniej bd latwiej zaczac jakas madrzejsza i dlugoterminowa zmiane diety a wlasciwie nawykow zywieniowych ?

Gość pitrawaw
dieta dukana droga? nie a ta twoja słoiczkowa tania?? chyba nie :(

"A nie myslicie na przyklad, ze po tygodniu takiej diety organizm przyzwyczaji sie do mniejszych porcji" Przyzwyczai się czyli dostosuje, tzn spowolni metabolizm starając się przy bardzo ograniczonej dostawie kalorii spalić ich jak najmniej a potem w obawie przed nastepnym takim okresem odłożyć jak najwięcej. ile takich słoiczków dziennie byś chciała zjadać? bez konkretnej ilości trudno mi opisać konkretne skutki

Gość myszka3009
Bylam na diecie Dukana to wiem ile kosztuje...slodziki, wszystko light, jaja i mieso...z racji braku ograniczen w ilosci posilkow mozna pojsc z ta dieta z torbami. Tu w Anglii za 10 sloiczkow place 5 funtow...a jesli gotowalabym sama to wyszlyby grosze.

Gość myszka3009
Ja tu nie chce pisac o doecie dukana, i tym bsrdziej ja krytykowac...jak juz napisalam to kazdy jest Panem swego losu i kazdy ma swoj rozum. No a wg diety to ok 10-14 sloiczkow i jeden normalny ( niskokaloryczny) posilek typu piers kurczaka z warzywami.

założenie diety dukana opiera się na tym że jedząc te potrawy które dukan proponuje kobieta nie będzie w stanie przekroczyć swojego zapotrzebowania kalorycznego. tylko ze rózni ludzie mają rózny tryb zycia, rózny metabolizm a tym samym rózne zapotrzebowanie kaloryczne i różny apetyt. daj przykład jaki posiłek byś zjadała

Gość myszka3009
No myslalam nad czyms glownie z kurczakoem, indykiem i ryba...z warzywami najlepiej duszone lub zapiekane w piekarniku.

Gość myszka3009
Doeta zawiera malo bialka i blonnika, wiec w tym posilku trzeba starac sie dostarczyc wlasnie tych brakow.

no cóż, papki dla dzieci to zazwyczaj owocowa paćka w której jest od cholery cukru i mało białka. a nie lepiej po prostu poddusić pierś z warzywami na patelni i ewentualnie potem skropić to oliwą z oliwek i w okolicy południa dodać do tego trochę ryżu? generalnie w dietach bardzo ważne jest to aby je urozmaicać bo jedzenie ciągle tego samego się szybko nudzi a to wpływa także na proces trawienia.

moje pytanie dotyczyło tych "słoiczkowych" posiłków które byś sama gotowała a nie tego jednego białkowego.

Gość dasahha
a jak jadlas duzo rzeczy po ktorych przytylas , to co tanie to było?? to chyba najdrozzsze zarcie, chipsy, czekoladki , batony , i pizza i inne pierdoly , wiec nie mow ze dukan drogi, bo drogie to zarcie po ktorym przytylas

Gość myszka3009
Przytylam po ciazy...nie jadlam w ciazy ani chipsow ani fast foodow i tym podobnego cholerstwa, wiec nie piszcie mi tu takich ukasliwych komentarzy. Dla mnie Dukan jest drogi i to moje zdanie, nie twierdze ze nie jest skuteczny i nie krytykuje go, ma swoje wady i zalety. A komentarze typu zarlas to przytylas sa poprostu plytkie.

Gość myszka3009
Ja swojemu malemu gotuje jedzonko takie np. Piers z indyka, pora, seler, marchew, ziemnisczek i burak lub pomidor. Lub ryz zamiast ziemniaka...itp

to już bardziej rozsądne. ale to wtedy będzie typowa dieta białkowa, a nie żadna słoiczkowa. pamiętaj aby dodac trochę tłuszczu

Gość myszka3009
No to od jutra zaczne moja diete sloiczkowa... Dzieki za komentarze...te z poradami i te z krytyka.

Gość sloik
ile ich trzeba zjesc dziennie