Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzydziestece co będzie

On chce mnie zmieniać

Polecane posty

Witam,mój obecny partner po dwóch latach związku chce mnie zmieniać. Chodzi tutaj o moje zachowanie,wciąż mnie poprawia w tym co robię jak robię co mówię. Zarzuca mi ,że swoim zachowaniem się wywyższam a kiedy mu coś opowiadam nie wierzy w to co mówię szuka potwierdzenia w znajomych i innych ludzi. Nie wiem co mu szkodzi poprostu uwierzyć ,że jest to rzeczywiście.. Nigdy nie skłamałam nie robiłam sobie żartów z pewnych rzeczy. To taka bzdura ale to jest notoryczne i dotyczy każdej dziedziny zycia. Czy aby napewno i bla bla bla... Do tego dochodzii to ,ze ja jestem smutna ,niemiła i ze jak taka będe to nikt ze mna nie bedzie. Na co ja odpowiadam ,ze wtedy będę sama. Nie umiem tej całej sytuacji wogóle dokładnie opisac bo dla nie to czepianie jest bezsensowne. NIkogo nie ranię swoim zachowaniem a nie będę sie uśmiechała jak mysz do sera. Sam jest dziwny, wczoraj z pośród 3 kobbiet w tym ja zapytał tylko jedna jak się bawi bo jak źle to zmienimy lokal. i tą osobą nie byłam Ja. może to czepianie ale ja odnoszę wrażenie ,ze on mnie dołuje. Ma jakiś problem do mnie czepiajac się mnie o wszytsko. Prosiłam aby napisał co on chce ode mnie bo takie gadanie ze mam się zmienic nic nie wiem. Odpowiedział że nic nie napiszę bo ja sie obrażę. aa szkoda gadać. Moze i ja jestem dziwna ale uważam ze poki nikomu nie szkodzi moje bycie dziwnym to nie powinnam się zmieniać.

Gość dlabajbaj
Trafiłaś na emocjonalnego wampira. On ciągle się Ciebie czepia - Ty szukasz w sobie winy, a on się przez to czuje lepiej. Myslę, ze facet ma jakiś problem ze sobą- może to niskie poczucie własnej wartości, i w ten sposób sie dowartościowuje, że wytyka u Ciebie prawdziwe, bądź urojone błędy. Ty masz prawo być taka jaka jesteś. Masz prawo do takich a nie innych zachowań - ludzie się róznie zachowują i jakoś funkcjonują w społeczeństwie. A zmienianie się, bo ktoś inny tak chce? To już nie jest normalne.

Gość beatasmarkata
pyta znajomych czy to prawda co np Ty powiedziałaś . skoro ich pyta to Tobie nie ufa , nie wierzy. w dupie bym miała takiego chłopaka . też miałam taki przypadek że chłopak próbował mnie zmienić , wygląd i także styl mówienia itd ale powiedziałam mu że jak mu nie pasuje to żeby sobie zmienił . a jak powiedział że będę wtedy sama to powiedziałam że zdziwił by się. nie daj się zmieniać tylko dlatego że jakiemuś kretynowi to nie pasuje. jak nie ten to inny , taki któremu będziesz się podobała taka jaka jesteś ;)

dokładnie,nie zamierzam się zmieniać jestem jaka jestem,wiele rzeczy umiem zrobić sobie sama . Kiedy zapytalam go , czy zmienił sobie opony a dlaczego o mnie ie ppomyslal skoro ja dbam o jego dom , zminiłam firanki zakujpiłam poduchy posadziałam kwiatki , dbam na ile umiem i mam czas i chcę. Uważa ze jego dom to też mój dom ale nic nie robi w tym kierunku ....nawet o to jak siadam na łóżko się czepia....ze za bardzo się na nie rzucam. dosżło do tego ze kiedy mi jest za goraco w zimie nie otworzy okna . bo on płaci za gzranie i jemu jest zimno. Odchodziłam wiele razy ale wciąż wracamy do siebie. Docenia obce kobiety i ludzi broni ich a mnie nie. Mogłabym w dziure wejść i kałuże a on by mi nie powiedział bym uważała..... mam inne doświadczenia z facetami lepsze ...a to co przezywam z nim to koszmar ...obrzydli mi mezczyzni jak tylko mogli by.

nie wiem jak z tego wyjść. Niestety moja rodzina mi w tym nie pomaga ,dla mnie są sztuczni ukieronkowani na kasę......

nie mogę ciągle się tak bronić ....przed nim