Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana?

Potrzebuje rozmowy

Polecane posty

Gość grossossss
to normalne myślę i potworem nazwałbym tą osobę co cię tak nazwała wiedząc co przeszłaś i wcale ich ci nie brakuje bo piszesz, że pomagasz innym fajna dziewczyna jesteś

Gość zdezorientowana?
weterynarz czy prawnik ... powiedzialam przykladowo. Owszem jako dziecko chcialam bo kocham zwierzeta i lubie prawo (poki co jako przedmiot w szkole ) Zawsze lubilam sie klucic ale mama powiedziala a co jak wybronisz bandyte? no i jak mowilam jestem dosc leniwa co za tym idzie nienawidze wkuwac na pamiec .. a te kodeksy...

Gość grossossss
nie każdy odejdzie,a ojciec cię skrzywdził myślę że nie możesz zamykać się na człowieka i myśleć że on też cię zostawi, zdradzi

Gość killer0912
Oczywiście, masz rację :) Rodzina jest najważniejsza. Musisz być czasami po prostu bardziej asertywna :) szczególnie wobec ojca, ale może i on kiedyś zrozumie swój błąd

Gość zdezorientowana?
własnie w tym problem ze nie wiem co chce robic. Nie boje sie pracy bo pracuje od 16 roku zycia od pracownika w Makro po sprzedawce hostesse kelnerke dostawce pizzy promotorke pracownika ochrony dyspozytorke korepetytorke ( nic szczegolnego nie moge pozwolic sobie na powazniejsza prace ze wzgledu na studia. Chce sprobowac kilku rzeczy zanim cos wybiore bo skad mam wiedziec co bede lubic skoro nie robilam . Moge lubic zdobic wnetrza ale okaze sie ze rysowanie bedzie zbyt zmudne dla mnie i nie sprawdze sie w tym.

Gość zdezorientowana?
jedyne moge powiedziec gdzie sie nie widze. Napewno praca siedząca odpada medycyna no i np policja widoku zwlok nie zniose choc moze i da sie przyzwyczaic. Chce byc kreatywna moc sie rozwijac cwiczyc umysl a nie klepac dzien w dzien to samo.

Gość killer0912
Zarówno prawo jak i weterynaria to ciężkie studia, a także trudno dostać potem racę, szczególnie po prawie. A co studiujesz?

Gość killer0912
Jeśli masz dryg do rysowania to polecam, np architekturę wnętrz lub wzornictwo :) i nie bój się, ta praca pozwoli Ci na otwarcie umysłu, szukanie inspiracji i ciągła prace nad sobą. To raczej nie będzie nudne i żmudne

Gość zdezorientowana?
Tylko w niektorych pracach np liczy sie wizerunek. a pod tym wzgledem wygladu itp strasznie brakuje mi pewnosci. brzydka czy zaniedbana nie jestem. Ale......mam wiele wad ( od gimnastyki szerokie barki rozbudowane ramiona) zaledwie 160cm wzrostu i 62 kg wagi. Nie jestm gruba i nie widac tych kg bo jestem ubita nic mi nie zwisa ale do najdrobniejszych nie naleze do tego. Czuje się niekobieco. Choc na zainteresowanie narzekac nie moge ale tu z kolei nie wiem kto na co liczy ... i czy jak zauwazy wady to czy nie zwatpi. Kazdy chcial by miec atrakcyja KOBIECA kobieta;] ja do najdelikatniejszych nie naleze ale nie mowie nie jest zle. Niby wiem ale i tak nie moge sie zaakceptowac. Najfajniejsze szczere wydaje mi sie slowa jakie uslyszalam " Ty nie jestes piekna jestes idealna" i "nigdy nie bedziesz miss ale jestes piekna bo jestes sobą i masz sliczne oczy i usmiech"

Gość zdezorientowana?
nie mam drygu do rysowania i zadnych niestety zdolnosci manualnych. Lubie pracowac z ludzmi mysle ze mogla bym mogla otworzyc cos swojego. tylko co sie oplaca w dzisiejszych czasach?

Gość Gównosław!
Może miałabyś ochotę się ze mną umówić?

Gość killer0912
Nie zawsze liczy się wizerunek i spokojnie jeśli jesteś pracowita, pomocna i lubisz wyzwania to nie masz się czym przejmować. Poza tym skoro masz piękny uśmiech i oczy to zaczarujesz pracodawców :) Każdy ma w sobie lenia, musisz się postarać z nim walczyć :) Zapytałam o studia? Możesz mi powiedzieć, co studiujesz?

Gość zdezorientowana?
Wiem ze mankamenty wygladu nadrabiam charakterem. Ktos kiedys powiedzial ze jestem " inteligentny len" pewnie dlatego ze ciezko mi nadrabiac wiedze. Wiem ze dam sobie rade zawsze bo rok to i w piekle sie przezyje. Nie chce sie uzalac nad soba ale zastanawiam czy to wszystko ma na mnie jakis wplyw. No i kiedy w koncu ktos zajmie sie mna choc na chwile zebym mogla odetchnac?

Gość zdezorientowana?
Bezpieczenstwo Narodowe niby wszystkie "panstwowki" fajnie ..pewna wyplata itp. Mundurowki ale ktos mi powiedzial ze moj kierunek jest zbyt ogolny ze to "strzelanie w niebo" i mysle czy by nie zmienic kierunku po licencjacie na2 lata np ekonomi??

Gość dodam jeszcze
Ech dziewczyno nikt nie zajmie sie Toba sama musisz to zrobic. Jka napisalam wczesniej, jak dla mnie to Ty masz cechy DDa, zrob test, poczytaj, pomysl. Idzie z tym zyc

Gość killer0912
wiesz co skoro lubisz pomagać i pracować z ludźmi to zaproponowałabym Ci psychologię lub socjologię, ale praca niestety po tym jest niepewna, ale nie zawsze warto się kierować tymi kategoriami co potem. Najważniejsze jest, żeby praca sprawiała Ci przyjemność

Gość killer0912
Ekonomia :D Myślę, że to dobry pomysł :) Tylko, że mówiłaś, że nie chciałabyś robić codziennie tego samego, no a po ekonomi to raczej papierkowa robota Cię czeka. Najważniejsze, żeby praca sprawiała Ci radość, bo wtedy będziesz bardziej kreatywna doda Ci to satysfakcji. Też mi się tak wydaję, że jesteś właśnie takim "inteligentnym leniem" :)

Gość zdezorientowana?
zrobilam test DDA wynik w skrocie": Masz wiele cech, które mogły zostać ukształtowane wskutek dorastania przec Ciebie w rodzinie alkoholowej (lub innej rodzinie dysfunkcyjnej), a które dziś mogą negatywnie wpływać na Twoje samopoczucie, zaburzać Twoje funkcjonowanie oraz utrudniać Ci nawiązywanie satysfakcjonujących kontaktów z ludźmi. Jesli chodzi o pewne pytania np: Nie Czy w relacjach z ludźmi musisz zgadywać, co jest normalne? nie rozumiem pytania... Czy masz trudności z przeprowadzeniem swoich zamiarów od początku do końca? czasami tak ale jak juz sobie cos postanowie to jak zaczelam to koncze odp :tak Czy kłamiesz, gdy równie dobrze mógłbyś (mogłabyś) powiedzieć prawdę? staram sie unikac ale wiadomo nie zawsze sie da. odp : musze tak bo nie bylo by nie prawda Czy osądzasz siebie bezlitośnie? raczej nie lituje sie nad soba ale kazdy popelnia bledy odp:tak Czy masz kłopoty z przeżywaniem radości i z zabawą? ciesze sie malymi rzeczami potrafie sie normalnie zabawic nie mam problemu z nawiazywaniem kontaktow odp nie Czy traktujesz siebie bardzo poważnie? tak ale z dystansem jednoczesnie nikt nie jest idealny odp tak Czy masz trudności z nawiązywaniem bliskich kontaktów? odp nie choc np mam trudnosci na poczatku z okazywaniem uczuc Czy przesadnie reagujesz na zmiany, na które nie masz wpływu? neistety tak Czy bezustannie poszukujesz potwierdzenia i uznania u innych? tak ale nie przejmuje sie zdaniem kogos kto mnie nie zna choc podswiadomi i tak mnie to meczy "dlacego tak twierdzi co robie nie tak" ale nie przywiazuje wiekszej wagi do tego Czy myślisz, że różnisz się od wszystkich innych? pytanie zbyt ogolne: kazdy jest inni ale wszscy rowni Czy jesteś albo nadmiernie odpowiedzialny (-a) albo całkowicie nieodpowiedzialny (-a)? zalezy od sytuacji ale nieodpowiedzialna jak juz to wzgledem siebie. Komus zaszkodzic przez swoja glupote nie dam. Czy bywasz niezwykle lojalny (-a), nawet w obliczu dowodów, że druga strona na to nie zasługuje? niestety tak Czy często ulegasz impulsom? tak Czy czujesz się winny (-a), stając w obronie własnych potrzeb i często ustępujesz innym? tak czuje ale nie ustepuje jesli jestem pewna swego Czy czujesz strach przed ludźmi, a zwłaszcza przed wszelkiego rodzaju władzą i zwierzchnikami? dla mnie czy to bedzie dziecko czy prezydent nie ma znaczenia czlowiek to czlowiek. Czy czujesz strach przed cudzym gniewem i awanturami? tak nie znosze przemocy Czy lubisz zachowywać się jak ofiara? nie choc czasami mozna to tak odebrac bardziej szukam zrozumienia niz litosci Czy bardzo boisz się porzucenia lub utraty bliskich osób? tak bo nie ma nic wazniejszego Czy obawiasz się ukazywania swoich uczuć? tak Czy masz skłonność do nadużywania alkoholu lub innych substancji psychoaktywnych? wydaje mi sie ze nie ale nie jestem specjalista dla jednego piwo to duzo dla innego litr wina to nic Czy masz lub miałeś (-aś) uzależnionego partnera (-kę)? nie Czy masz tendencję do impulsywnego podejmowania decyzji i sztywnego trzymania się raz obranego kierunku działania, bez poważnego rozpatrzenia innych możliwości postępowania? tak

Gość zdezorientowana?
wydaje mi sie ze przejawiam skrajnosci i czasami zaprzeczam samej sobie. Niby odwazna ale uczuc sie boje. Chce prace taka co lubie ale w dzisiejszych czasach ciezko o taka co da oprcz satysfakcji zysk...a nieukrywam mysle o raczej dobrze platnej pracy. nie chce by sie ktos mna zajmowal i wiem ze tylko ode mnie zalezy jak bede zyc. ale czlowiek ma tez potrzebe bycia potrzebna a dziewczyny tez chca czuc sie bezoieczne u czyjegos boku a nie ciagle nosic spodnie w kazdej syt.

Gość zdezorientowana?
Dziekuje wam za poswieconą uwage. Milo uslyszeć ze jednak nie jest tak zle jak moglo by sie wydawac. Potrzebowalam takiej rozmowy. BAAARDZO jeszcze raz dziekuje i nie zawracam juz wiecej glowy. Pozdrawiam i zycze spokojnej nocy!!

Gość killer0912
no tak masz racje, zysk jest ważny, szczególnie w Twojej sytuacji :) dlatego myślę, że ekonomia to dobry wybór. Chciałabym porozmawiać o Twoim chłopaku? :)

Gość zdezorientowana?
nikogo nie mam teraz jestem sama;)

Gość killer0912
Okej, źle zrozumiałam. W takim razie nie zamykaj się na nowe znajomości, szczególnie jeśli chodzi o facetów. Nie mówię, że to robisz :) A jeśli chodzi o "noszenie spodni". Jesteś silna osobowością i każdy uważa, że sama sobie świetne dajesz radę. Pozwól się czasem komuś Tobą zaopiekować :) Przyjaciółce, przyjacielowi, czy komuś bliskiemu. Myślę, że Ty tak wiele razy pomogłaś innym i oni również chcieliby się zrewanżować.

Gość dodam jeszcze
Nie mam czasu aby dlugo pisac ale w skrocie. Jak dla mnie to Ty jestes taka choragiewka na wietrze. Niby masz zaczete studia ale watpisz w to czy dobre, i chcesz zmieniac ale tak naprawde nie masz pojecia na co. I wszystko co o sobie piszesz brzmi tak negatywnie, nawet jesli podajesz jakas pozytywna ceche to zaraz musisz dodac ale...

Gość killer0912
niestety, ma niską samoocenę. Jesteś zbyt krytycznie nastawiona sama dla siebie, a nie masz powodu :) każdy ma jakieś wady, ale i zalety :) postaraj się skupić bardziej na zaletach, jednocześnie nie zapominając o wadach :)

Gość zdezorientowana?
Poznalam niedawno pewnego chłopaka. Jest 3 lata starszy jest zołnierzem. Widac ze ma poukladane w głowie ale za to on jest bardzo pewny siebie ale w pozytywnym tego slowa znaczeniu. Nie jestr jakis wyniosly czy cos poprostu wie czego chce i jak mowi jest szczesliwy. Narazie jestesmy na etapie zainteresowania sobą do jakiej relacji dojdzie nie wiem.. narazie dobrze nam sie rozmawia i nie chce myslec co dalej bedzie co bedzie. Narazie interesuje mnie jako fajny kolega z pracy z ktorym moze bedziemy dobrymi znajomymi a moze cos wiecej. Tylko wydaje mi sie ze on moze miec kazda i niby czemu ja? po drugie on jak sobie wyznaczy cel chce go osiagnac a ja nic mu nie okazuje wiec moze tylko to go kreci ( choc to najgorszy z mozlkiwych scenariuszy i mam nadzieje ze to nie jest tak). Co ma byc to bedzie jak nie bedzie to i tak jakos bedzie:)

Gość zdezorientowana?
zgadzam sie z waszymi opiniami nie radze sobie z tym dlatego szukam jakiejs wskazowki. Robie studia chce je ukonczyc i owszem nie jestem ich pewna.

Gość killer0912
No to świetnie :) utrzymuj z nim kontakt cały czas i masz rację, nie myśl co będzie potem. Czasami takie podejście może wszystko zniszczyć. żyj chwilą i ciesz się, że masz takiego kolegę. Ja będę trzymała kciuki, żeby coś z tego było :D I nie myśl, że tylko to go kręci. Uwierz w siebie, może po prostu mu się podobasz, bez żadnych ale :)

Gość zdezorientowana?
obiecuje bede sie starac choc mowie mam z tym spory problem moze wyrosne z tego:)