Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

zalamanie placz :-(:-(:-(:-(O:-)jak sobie pomoc ??

Polecane posty

witajcie !! jestem w 26 tyg ciazy ,nie mialam usg w 11-13.6 ,bo przegapilam i caly czas zadreczam sie ,ze dziecko napewno ma ZD ,nie moge spac ,ani jesc ..nie wytrzymuje juz nerwowo..

Gość junn
a gdyby ci wyszedł ZD to co zrobiłabyś? Usunęła?

Gość cccccdd
lekarz Cie nie wysłał??????? niemożliwe??????? nawet na nfz wysyłają. coś kręcisz.

po prostu nie poszlam ,bo nie mialam tego dnia czasu ,myslalam ,ze jak pojde tydz pozniej to nic sie nie stanie no i poszlam tydz pozniej i bylo za pozno

Gość junn
to teraz juz odpuść. Zrozum że nawet gdyby NT wyszło podwyższone to nie oznaczałoby to od razu ZD. pewność co do ZD i innych daje amniopunkcja. A co lekarz na to mówi?

Gość śmieszna jesteś
Nie tylko poprzez pomiar nt sprawdza się możliwość takich chorób jak zd. Na usg 3d od razu będzie widać po budowie twarzoczaszki. Dlaczego niby nie miałaś tamtego usg?

Gość a ja to tak ujmę
A co Ci wyszło na połówkowym? Przecież tam też można sprawdzić wady rozwojowe? Może też nie miałaś?

no pisalam juz dlaczego ,bo bylam umowiona na 20 marca ,ale nie mialam czasu tego dnia i poszlam za ponad tydzien i dziecko bylo.za duze do pomiarow juz

Gość cccccdd
no to jestes zajebista. bo nie miałam czasu!!!!! jak można tak myśleć!!!!!! debilka

myslalam ,ze to nie jest taki okreslony czaz na to usg ,dopiero teraz wiem . Bylam przekonana ,ze jak nie w tym to w nast tyg ,ze to cala ciaze widac ,a nie ,ze cos zanika .Jestem 1 raz w ciazy

Gość cccccdd
no to tym bardziej jak jestes w pierwszej ciązy to powinnas wiedziec. interesowac się. wszystkie dziewczyny czekają na to pierwsze wazne usg- nie wiem jak mozna było to przegapić.

Gość śmieszna jesteś
A pijesz i palisz? Bo przecież jesteś 1 raz w ciąży to możesz nie wiedzieć że nie można :O jak na połówkowym było ok to o co Ci chodzi? Zespół downa by wyszedł.

Gość śmieszna jesteś
Spytałam ponownie o przyczynę bo dla mnie odpowiedź nie miałam czasu iść na usg była z dopy wzięta. A jak się urodzi to będziesz miała czas nakarmić lub przewinąć?

ale zespolu d. nie bedzie juz teraz widac jak nie wspoltowarzysza mu wady inne ...a na 3d nie widac zd tak mi lekarz powiedzial :-(:-( i ze nawet niektore dziewczyny maja dobre wyniki usg tego pierwszego ,a po urodz dziecko z zespolem

Gość odfadoradodsci
a ile lat masz? masz jakies osoby z zd w rodzinie?

Gość nnnnnnnnooooooo1
czy pomiernos nt w Polsce zawsze jest obowiazkowa?bo tu gdzie mieszkam takie badania robia dopiero po 35 roku zycia.

Gość śmieszna jesteś
Na usg 3d sprawdza się budowę twarzoczaszki-a ta przy zd jest charakterystyczna i będzie to widać od ok 18tygodnia. Moja kuzynka ma dziecko z zespołem downa,więc kitu mi nie wciśniesz,że tak Ci lekarz powiedział! Chodziłam z nią na badania jak mąż nie mógł wziąć wolnego,więc sorry nie zmyślaj!

nie zmyslam ,tak moj gin powiedzial ze 3 d i tak nic nie da ,a na amniop za pozno i do porodu czekac i modlic sie ..ile lat ma corka kuzynki ?? ona wiedzziala w ciazy ? ile lat miala jak urodzila i czy maja obciazenia w rodzinie ???

Gość dziewczyno zacznij sie leczyc
mowie serio,w zeszlyym miesiacu szalalas ze dziecko ma FAS teraz zedpol downa??? strasznie mi zal twojego dziecka, naprawde ma matke z problemamy psych,Powinnas isc do lekarza psychiatry,nie pisze tego zlosliwie :(

Gość śmieszna jesteś
Tak wiedziała w ciąży. po nt było podejrzenie a w 18tc na usg 3d było potwierdzenie w postaci anomalii w budowie kości nosowej i czoła. amnio nie robiła bo i tak planowała urodzić.

Gość dziewczyno zacznij sie leczyc
icuko co to za kosmetyki mariza??nie znam:)

usg na przezierność karkową wykonuje się pomiędzy 11 a 14 tygodniem ciąży, bravo że nie miałaś czas przez 3 tygodnie a tłumaczysz się jednym dniem, żal.. tłumaczenie "zapomniałam" jest tłumaczeniem 6 latki ..

moj gin przyjmuje tylko we wtorki i wyznaczyl na 20 marca ,ja wtedy nie moglam poszlam w przyszly wtorek ,on nie ma usg wiec zrobil mi w czw w szpitalu gdzie tez pracuje ..nooo bo we wto juz nie mial czasu w szpitalu no i zagadka rozwiazsna ..bylo juz za pozno

rozumiem ,ze kazda co tu tak walczy o to badanie byla na nim i w razie nieprawidlowosci usunelaby ciaze ,tak ??

ja jestem jednym wielkim strzepem czlowieka ,ktorremu nie chce sie zyc ..dobijanie lezacego nie jest najlepszym wyjsciem...ja juz nie wytrzymuje ..