Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppppppytan

czy mozna brac przeterminowane witaminy?

Polecane posty

Gość ppppppytan

kupilem witaminy i sa przeterminowane o 2 miesiace.. i nie wiem czy to brac czy nie (tzn. biore to juz od 3 dni, bo wtedy kupilem a dzis zobaczylem date)

Gość powiem i ja.....
żadnych przeterminowanych towarów nie powinno się spożywać a witaminy możesz oddać jeśli masz paragon

Gość ppppppytan
ta.. jak mam oddac, skoro zakupy robiłem w duzym markecie w piątek i po za witaminami mialem jeszcze 100 innych produktów

Gość idziesz do kasy z paragonem
jelopie, to takie trudne??

Gość nceownvjce
a przeterminowane o 2 miesiace.. i nie wiem czy to brac czy nie (tzn. biore to juz od 3 dni ty wyzej, umiesz czytac? do autora nie brac, trudno, twoja strata

Gość Wenecja85
to zależy jakie to sa witaminy - witamin rozpuszczalne w wodzie (typu C, B /pastyłki / i witamin kompleksowych nie ma sensu brać przeterminowanych ponieważ sa już utlenione i nie działają. Obciazasz tylko nerki. Wit. rozpuszczalne w tłuszczach (A,E itp.) możesz brać - wraz z upływem terminu tracą tylko na wartości. Wszelakie witaminy i preparaty z mikroelementami ( żelazo, magnez itp.) powinno się zużyc w ciągu ok 2 Mc po otwarciu a potem wyrzucić bo się utleniaja. A utlenione witaminy to tylko obciążenie dla nerek i 0 wartości.

Gość ppppppytan
to są drażetki, w blistrach multiwitamina z minerałami firmy "vita"