Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość somnambulik

mieszkania z zasobów TBS - wie ktoś o co chodzi?

Polecane posty

Gość somnambulik

Mógłby ktoś wytłumaczyć co to jest to TBS? Bo czytam o tych mieszkaniach, ale kompletnie nie rozumiem. Bo z tego wynika, ze to normalne mieszkanie, tyle nie mam pojęcia, jak to możliwe że one są takie tanie. Musi być jakiś 'haczyk'. Jeśli ktoś orientuje się w tym, proszę o wytłumaczenie na czym polega kupno takiego mieszkania?

Gość kartonkkkkkkkkkkkkkkk
czynsz 1000 zl/

Gość zabobony to
nie jest do końca twoje, mozesz tylko w nim mieszkac...

Gość ano taki haczyk
Czynsz jest zajebisty i jak nie oszczedzasz wody czy ogrzewania to dziekuje bardzo

Gość somnambulik
kupię mieszkanie, a nie jest moje? można dokładniej? i niby dlaczego trzeba oszczędzać?

Gość Fafinette
pierrdolicie. ja za mieszkanie 40m2 płacę 272,50zł/mies. :) nara leszcze :classic_cool:

Gość dwaojany ubacgich
tbs polega na tym że w czynszu płacisz za to mieszkanie ale jest tak maly ze i tak go nie spłacisz

takie mieszkanie nawet po spłaceniu nigdy nie będzie Twoje własnościowe, czyli nigdy nikomu go nie sprzedasz

Gość somnambulik
ale po co mam spłacać mieszkanie, które kupię? Jak kupuję na własność to chyba jest moje i mogę sobie z nim robić co mi się podoba, a nie jeszcze spłacać..

Gość tez je mam.......
czynsz 1000 zł co wy pierd.....:P

Gość somnambulik
czyli krótko mówiąc, niewarto. dzięki bardzo za informacje!

Gość to jest chyba na zasadzie
jak mieszkania spółdzielcze. Płacisz kaucje, a potem w czynszu płacisz za mieszkanie ale ono nie jest twoją własnością. Nie możesz go nikomu sprzedać. Dzieci chyba tez nie mogą odziedziczyć.

Gość to jest chyba na zasadzie
Nie warto. Kiedyś też się orientowalam troche w tym ale zastanawiało mnie dlaczego one sa takie tanie i jest dużo ogłoszeń sprzedaży partycypacji takiego mieszkania. Wniosek był taki że coś z nimi jest nie tak skoro ludzie chcą się ich pozbyć. Wzięłam kredyt i kupiłam własnościowe. Będę je teraz spłacać jeszcze 18 lat ale przynajmniej to moja własność i mogę z nim zrobić co chcę.

Gość gość
w mieszkaniu tbs płacisz za lokal, ale nie masz możliwości wykupić gruntu, czyli nie dostajesz nigdy aktu własności tego mieszkania

Gość gość
W Wałbrzychu mało kto wynajmie Ci mieszkanie w dobrej cenie. Nikt nie ma lekko więc każdy chce zarobić i wydoić jak najwięcej. Mamy szczęście że działa u nas WTBS, który ma bardziej realne podejście do tego zagadnienia i widziałem mieli sporo ofert więc tam się warto rozejrzeć.