Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinka019

Maść czy plaster Emla ??

Polecane posty

Witam wszystkie mamy chciałam zapytać osoby które miały z tym styczność co jest lepsze dla dziecka i lepiej działa?? Moja córeczka ma niecałe 4 miesiące a przy ostatnim szczepieniu przy każdym wkłuciu bardzo płakała i sie zanosiła, chciała bym wienc jej ulżyć a właściwie to i sobie bo mnie samej sie chce płakać jak widze córke zapłakaną...Brdzo prosze o opinie bo jutro czeka nas kolejne szczepienie

Gość Taka jedna Ola
Ja mam bodajże maść (smaruję kremem z tubki i naklejam folijkę). I tak szczerze to wg mnie jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto! Małemu więcej bólu sprawiło odklejanie plastra niż samo szczepienie.... A jeszcze na sam koniec Pani dr mi powiedziała, że w szczepieniu nie tak bardzo bolesny jest sam moment wkłucia jak rozpieranie mięśnia przez płyn. A emla działa tylko na skórę :(

malinko tez bylam z mala na szczepieniu, druga dawka,trzy wklucia bo ja nie biore skojarzonych szczepionek, chcialam kupic te plasty ale wycofalam sie,bo jak juz ktos pisal dzialaja na powierzchnie skory i duzo dzieci i tak placze...a niektore maja na nie reakcje alergiczne.Powiem ci ze duzo zalezy od tego jak pigula poda zastrzyk,moja niunia plakala na maxa przy pierwszym szczepieniu a tym razem smiala sie glosno miedzy jednym a drugim,mimo,ze po ukluciu plakala...trwalo to doslownie kilka sekund ten placz:) I wiesz co?hormony juz tak nie szaleja na tym etapie wiec matki tez juz sa dzielniejsze;) ja przy pierwszym tez sie pobeczalam tak mi jej zal bylo:D

Gość lkdd
A ja stosowałam i plaster i maść i na moje dziecko działa. Lekkie kwęknięcie przy wkłuciu i to wszystko. Jak mogę zapobiec bólowi, to jak najbardziej.

Gość TakaSobieMama;)
Mielismy plasty Emla ... pierwsze szczepienie bez plastra to byla tragedia, az tata na koniec gabinetu uciekl :D ... Pozniej dwa nastepne z plastrem bez jednago jeku :) .... wiec czwarte zrobilismy bez Emla i bylo OK (lekkie marudzenie przy wkluciu, doslownie 10 sekund i spokoj) wiec nie jestem w stanie powiedziec czy przy tych dwoch z plastrem to plaster dzialal czy po przstu dziecko juz "doroslo"....

Gość matrona303
Jeszcze jakies opinie?

Gość kędziorkaa
stosowałam ostatnio 2 plasterki emla u mojej 4- miesięcznej córeczki przed szczepieniem i efekt był zbawienny - mała nic nie czuła, wręcz się śmiała do pielęgniarki. dla mnie to niezwykle przydatne bo mała bardzo zanosi się w płaczu i zawsze o nią drżę. przy wczesniejszym szczepieniu nie mogłam ich jeszcze zastosować i był okropny płacz. później też nie odczuła żadnych działań nieporządanych.. wiem, że przy następnym szczepieniu też je wykorzystam.

Gość gość
Dzis bylam na szczepieniu z 5 miesieczna córeczkà i plaster Emla zadzialal. Nic nie czula. Przy odklejaniu plastra Tez nie bolalo. Odklejalam bardzo powoli. Super Produkt. Od dzis nie boje sie ze bedzie moje dziecko bolalo.