Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

naomiclark

zdrowe?!

Polecane posty

warzywa na patelnie. zdaję sb sprawę z tego , że o wiele zdrowsze są świeże , surowe warzywka (no wiadomo o co chodzi ) , ale jak na mnie to i tak sukces , bo ogólnie rzecz biorąc to nie jadałam w ogóle.. ani krzty oleju nie dodaje.. tak naprawdę to na parze się robią . wody też nie dodaje . tzn się paruję z samego tego co w mrożonkach itp, wiadomo o co chodzi .. dodaję też ciutek vegety .. tak na oko 1/3 łyżeczki (nawet mniej ). prosze o opinie .

dodam ,że ost się zdrowo staram odżywiać i nie jem słodyczy , tłustych potrwa i stąd też te warzywka ..

ja też jem takie warzywka, na wodzie. zapycham się nimi bez wyrzutów sumienia, że za dużo zjadłam. i w sumie nie ważne czy mają te wartości odżywcze czy nie.. i tak przyjmuję suplementy.

Gość Inikka
Osobiście staram się unikać wegety. Wolę dodać osobno pieprz, sól (prawie zawsze te dwa), zależnie od potrawy dodaję zioła osobno. Najczęściej używam bazylii ;) Mi się wydaje, że warzywa robione na parze są całkiem zdrowe. Ja lubię je łączyć z ryżem i kurczakiem. Przepis na kurczaka najprostszy :) bierzemy filet, oczyszczamy, na patelni chwilkę się smaży. Tak po prostu, bez oleju, przypraw, bułki tartej... Same kawałki kurczaczka... A warzywa robię na parze lub patelni z odrobiną wody.

no ale tuczące to na pewno nie jest nie ? no ja sobie dodatkowo np. z piersią z kurczaka jem :)

dodam , że lubię jak się tak eee "przypiecze" ? no trudno to określić , bo to nie jest na oleju ani smalcu itp, no ale się przypiec i tak może i ja zazwyczaj do tego stopnia sobie robię:d najlepiej smakuje:d smaczne są!! dotąd się zdarzało , że jadałam warzywa może przeciętnie raz na miesiąc? i to nie mowa , że ileśc tam kg tylklo jedno :D ... więc jest teraz extra... często jem te warzywka na pateln ie,. mogłabym codziennie :d a przyprawiam vegeta , bo aby smaczki miało no cokolwiek..