Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fekneqpfo

nie potrafie zrezygnowac ze slodyczy;/ nie umiem dajcie blagam dobry sposob

Polecane posty

Gość eererererer
Herbatę słodź słodzikiem "Better stevia" który ma 0 kalorii. Jego koszt jednak wynosi ponad 30 złotych za 200 tabletek.

Gość zacznij cwiczyc
najlepiej wcale nie slodzic, slodziki sa jeszcze gorsze niz cukier, a do gorzkiej herbaty mozna sie przyzwyczaic.

Gość fekneqpfo
serio?? ja juz wole nie pic caly dzien niz wypic gorzka:o ble

Gość eererererer
Jedz owoce a jeśli pomimo tego nadal będziesz miałą ochotę na slłodko to wtedy kup sobie ciastka czy inne słodycze dla cukrzyków. One jednak są droższe niz normalne słodycze i mimo wszystki też tuczą tylko mniej. No i jeszcze nie przesadzaj z produktami typu "light". Niektórzy myślą że skoro jest napiosane "light" to mogą jeść/pić to do woli. Gdy tak robią to tyja mimo wszystko bo z tym nie wolno też przesadzać jeśli się chce schudnąć czy utrzymać linię.

Gość zacznij cwiczyc
sprobuj sie przelamac, ja kiedys slodzilam 3 lyzeczki, a pozniej przestalam slodzic calkowicie, bez zadnego ograniczania czy zmniejszania ilosci cukru. na poczatku wiadomo, ze nie jest za dobra, ale teraz nie wypilabym takiej jak kiedys, w ktorej nie bylo czuc herbaty tylko sam cukier. mozesz jesc tez herbatniki, ciastka maslane i tego typu rzeczy, napewno maja mniej kalorii niz czekolada czy batony.

Gość fekneqpfo
mi sie wydaje ze mam jakies napady jedzenia jak zaczne to nie moge skonczyc wezme jedno ciastko-zjem cale opakowanie, dojem lodami, odrazu wpakuje chleb kilka kawalkow, poszukam czegos w lodowce, napcham sie do bolu doslownie tak ze chce mi sie zygac ! ostatnio w ciagu tygodnia przytylam 4 kilo:/

Gość eererererer
Jedz ciemne pieczywo zamiast jasnego. Ono naprawdę nie tuczy a równie dobrze smakuje w dużej mierze dlatego, ze jest ze słonecznikiem.

Gość eererererer
Innych słodzików niż "Better stevia" nie polecam, bo są rakotwórcze.