Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fergi...

Waga naszych maluszków po 1 miesiącu...

Polecane posty

Gość Fergi...

Mój synek po 2 tygodniach od narodzin "przytył" już 1 kg, jest karmiony piersią a ja stosuję zdrową i lekkostrawną dietę. A jak przybierały na wadze wasze dzieciaczki?

Pierwsze dziecko 4 tygodnie po urodzeniu miało na plusie 670 g/ od masy urodzeniwej (od najnizeszj 905 g). Drugie dziecko 3 tygodnie po urodzeniu miało na plusie 525 g- od masy urodzeniowej (od najnizszej 730 g).

Gość elitkeee
Fergi 2 kg w 2 tygodnie??? To jest naprawde dużo. Ale miejmy nadzieje, że później troche przystopuje...

Gość elitkeee
przepraszam miało byc 1 kg w 2 tyg. No ale wychodzi, że 2 kg/miesiąc. Czylis przypuscimy, że dziecko warzylo jakies 3500 g po urodzeniu to na roczek będzie miało około 15-16 kg!!! Dramat!!!!!

Gość ghrtywt6y
przeciez dziecko nie przybiera calay czas tak samo na wadze!!!!

Gość elitkeee
no wiem, przeciez nie liczyłam 2kg na miesiąc az do roczku. Jakbym szla tym sposoben to wyszło by jakieś 27,5 kg :P

Gość asve
Moja córka urodziła się ważąc 3500 ze szpitala wychodziłysmy miała 3360 a po 3 tygodniach 4260 wiec 900 przybrala od najniższej wagi

Moja córeczka urodziła się z wagą 3170 i mając prawie 3 tygodnie wazyła 3710 i lekarka była zaskoczona, że tyle przybrała (najniższa waga to 3090). Mała przez pierwsze miesiące przybierała sporo, bo czasem to i po 1200g na miesiąc, ale mając 5 miesięcy mocno przystopowała. Dzieci są różne. Synek przybierał bardziej "równomiernie".

Gość frdbgf
Temat pozbawiony sensu Jedna rodzi dziecko 34-38centymetrowe druga 60-65cm więc licytowanie się z waga traci sens juz na starcie!

Moj synek urodzil sie 3100 g, wczoraj wazony w 18 dniu zycia - 3800 g. Karmie piersia i troche mm (na noc lub jak bardzo marudzi..)

Gość A po co???
Dzieci karmione piersią nie mają limitów co do ilości przybieranych kg, aby nie spadły z dolnej granicy siatki centylowej, gorną mogą się nie przejmować:-). Inaczej jest w przypadku podawania mm.

elitkee ale ty jesteś głupia!!! chyba proste że po urodzeniu dziecko przybiera najwięcej na wadze. potem stopuje i wszystko się normuje. robisz niepotrzebne zamieszanie na forum. 1kg na 2 tyg to wcale nie dużo. za chwile wszystko sie pozmienia i przystopuje na pewno. mój synek po porodzie ważył 3,6 kg a miesiąc pózniej ważył równe 5 kg. na szczepieniu na 3 miesiące ważył 6,3kg. także widzisz jak waga sie rozkłada. z czasem coraz mniej. poczytaj wiecej na ten temat

Gość nie przejmuj sie wcale
jak jest tylko na piersi to z miesiaca na mieqsiac bedzie przybieral mniej. Moj syn 1m +1kg 800, w drugim miesiacu " tylko" 1kg 300 w kolejnych ponizej kg. teraz ma 8 miesiecy i 9 kg. wiecjest spory ale w normie. ciesz sie ze dziecko ladnie ssie najada sie i zdrowo rosnie!

Mój synek urodził się z wagą 3800 po 12 dniach ważył 4085, 6 tygodni 4850...co prawda nie jest to zbyt dużo, ale prawidłowo. Za to moja córka przybierała bardzo dużo...urodziła się z wagą 3570 po 2 tyg. 4015, 7 tyg. 5460

Gość Fergi...
OK, czyli wszystko u nas w granicach normy :) Pewnie pójdzie w tatusia, bo jest już bardzo silny, ładnie zadziera główkę, kilka dni po porodzie przewrócił się z brzuszka na plecki, a urodził się z wagą 3250 g. No a tatuś jest wysoki i waży 100kg, bo uwielbia moje obiadki :)

zarówno starszy jak i młodszy przez 1 miesiąc przybrał na wadze ok 1,5 kg. później zdecydowanie zwolnili.

mój synek jak sie urodził 3200, waga najmniejsza po 3 dobie 2850, w 4 tyg wazony 4450g a teraz po tyg to nie wiem, dowiemy sie za tydzien jak pójdziemy na szczepenie :)