Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatttta

pomoc w wyborzy nosidełka

Polecane posty

Gość agatttta

Witam potrzebuję porady. Dostałam w spadku nosidełko po córeczce mojej siostry, ale kompletnie się nie nadaje na użytkowanie:( czy możecie mi podpowiedzieć jakie wybrać, albo na co zwracać uwagę przy zakupie?

Gość mama Pati
jak wybieraliśmy nosidełko to patrzyliśmy czy ma poduszeczkę podtrzymującą główkę, jaki jest rozstaw nóżek, zapięcia czy są wytrzymałe. Ogólnie przymierzaliśmy w sklepie ;)

Gość maariOlaa
Dla mojej córuni kupiliśmy nosidełko z womaru i jesteśmy zadowoleni. Nóżki nie zwisają jej tak bezwiednie tylko ma ułożone jak żabka, a to pomogło jej na bioderka. i mnie się dobrze ją w tym nosi, tym bardziej że praca dała popalić mojemu kręgosłupowi :(

Gość ticketpro
ja polecam babybjorn drogie ale warte swojej ceny

Gość agatttta
A czy możecie powiedzieć który model? Zawsze lepiej kupić coś sprawdzonego

A ja polecam womar. Modelu i linka zaraz polecam - kosztuje koło 100 zł, ale nam służyło 1,5 roku. Po kontroli u ortopedy bez zastrzeżeń.

Te eco są fajne, ale jak my kupowaliśmy to jeszcze tej serii nie było :( ALe z naszego też byliśmy bardzo zadowoleni.

Gość Maniokko666 und MaxJax666
Wozidełko kup! Parowozika zapjerdalacza!

Gość zalezy na jaki wiek
na pewno musi zapewniac dziecku pozycje zabki,a nie tylko podtrzymywac dziecko w kroku. No i tylko przodem do rodzica!!! Ja dla malego niemowlaka zakupilam Marsupi i polecam. Fajne tez dlatego,ze po zwinieciu zajpmuje malo miejsca. Dla starszego dziecka kupilabym chyba mei tai. A na dluzsze spacery polecam chuste tkana :)

Gość jajcarafajansiara
Na pewno nie kupuj takiego do noszenia dziecka plecami do twojego ciala -bo wtedy zawieszone jest dziecko na jajkach albo pipce ,a krefoslup jest nieanatomicznie wygiety do przodu. W nosidle dziecko ma byc brzuchem do brzucha albo brzuchem do plecow doroslego. Ja mam ergobaby czy jakos tak i sobie bardzo chwale. zwroc uwage,zeby byl pas na biodra,bo na samych szelkach szybko bedzie ci ciezko

Gość Jest kilka sposobów, ale
Rumuńskie Marsupi są bardzo fajne albo nasze polskie Tula (dawne Tuli). No i szwedzkie BabyBjorny.

Gość Beco
polecam nosidelko BECO butterflay!

Gość agatttta
dziękuję za pomoc :) poczytałam, pooglądałam i w końcu wybrałam. zdecydowałam się na eco z womaru. rzeczywiście nóżki są w pozycji żabki, główka ma podparcie więc powinno być dobrze :)