Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O_Tęczo!

miłość u faceta...

Polecane posty

Gość O_Tęczo!

Czy to możliwe, żeby facet przestał kochać przysłowiowo "z dnia na dzień"? Żeby odkochał się tak NAGLE? Możliwe to jest? My, dziewczyny, rozpamiętujemy, jesteśmy sentymentalne, długo się męczymy, wspominamy, tęsknimy... A jak jest z facetami? Panowie...?

Myślę, że tu to już sprawa indywidualna. Mężczyzn głównie uczy się by nie okazywali uczuć=byli twardzi. Więc w większości przypadków takie zachowanie się na zewnątrz nie będzie czymś dziwnym.

Gość O_Tęczo!
Na zewnątrz, to prawda, są twardzi i nie pokazują uczuć. A w środku?

a w środku tak jak u nas, moga zapomniec z dnia na dzien a moga rozpamietywac kilk lat...nie uslyszysz konkretnej odpowiedzi niestety

mogę jeszcze tylko dodać, ze wśród moich kolegów, przyjaciół i bylych partnerow czesciej spotykam tych rozpamietujacych, sentymentalnych, tych co zakochuja sie na dluzej i cierpia po rozstaniu czasem do tego stopnia ze po kilu latach nie potrafia znaleźć nowej partnerki bo wciaz kochaja te poprzednia

Gość O_Tęczo!
wiem, że nie ma konkretnej odpowiedzi, ale w przypadku kobiety łatwiej ją znaleźć, czyż nie? Bo przecież nikt mi nie zarzuci generalizowania, jeśli powiem, że kobieta nigdy nie odkochuje się "z dnia na dzień", nagle...

Gość O_Tęczo!
mam rację? up

mężczyźni nie chcą sie bawić w jakieś wielkie sentymenty i wspomnienia - muszą brać na zimno tego typu sytuacje by nie popaść w marazm..... kiedy sie rozstają - nawet w złości lecz z szacunkiem - to nie odkochują się w jeden dzień , bo jest to proces stopniowania i wygasa po czasie ....

Gość O_Tęczo!
Czyli ta oziębłość na zewnątrz to tylko pozory. Szkoda, że dla mężczyzn to nie uczucia są najwazniejsze w życiu :(

Gość Rozgaworowykiewiczówna
a dla Ciebie kobiety uczucia są ważniejsze niż zdrowie i poczucie bezpieczeństwa?

Gość O_Tęczo!
dla mnie są jedną z fundamentalnych rzeczy.

O_Tęczo! Czyli ta oziębłość na zewnątrz to tylko pozory. Szkoda, że dla mężczyzn to nie uczucia są najwazniejsze w życiu to nie są pozory , bo bycie zimnym jest naturalne - a to dobrze, ze uczucia nie są najważniejsze dla mężczyzn , bo stali by się wtedy kobietami

to w końcu najważniejsze, czy jedne z najważniejszych? bo to różnica

Gość niuniuś!!!
Z dnia na dzień to może nie, ale w tydzień, może miesiąc - owszem, bez problemu.

kobiety też potrafią obniżyć range uczuć w swoim życiu, nie generalizujmy

kobiety też potrafią obniżyć range uczuć w swoim życiu, nie generalizujmy tylko wtedy , gdy chca grać przed facetami zimne -ale to tylko gra..... lub stać babochłopami...

Gość O_Tęczo!
revolver, to jak to jest: można być naturalnie zimnym wobec kobiety i ją jednocześnie kochać? (skoro oziębłość to nie pozór?)

e tam, mój ostatni facet był NATURALNIE trzy razy bardziej wylewny i spragniony uczuć niż ja cała teoria podziału na okazywanie uczuć ze względu na płeć w tym momencie upada

O_Tęczo! revolver, to jak to jest: można być naturalnie zimnym wobec kobiety i ją jednocześnie kochać? (skoro oziębłość to nie pozór?) to nie pozór tylko wymiana naturalnych cech - nie zawsze jest się zimnym , tak jak nie zawsze okazuje uczucia , ok? Rozgaworowykiewiczówna e tam, mój ostatni facet był NATURALNIE trzy razy bardziej wylewny i spragniony uczuć niż ja cała teoria podziału na okazywanie uczuć ze względu na płeć w tym momencie upada był ukrytą babą lub kryptogejem :classic_cool:

Gość Hitman008
Oczywiście, że można. Przeważnie faceci są twardzi na pozór, a w środku to romantycy. Takie są stereotypy i tak każdy spostrzega mężczyznę. Facet, żeby poczuć się facetem staję się oziębły.

"Przeważnie faceci są twardzi na pozór," siła atawizmu

Gość O_Tęczo!
Rozgaworowykiewiczówna źle się wyraziłam, nieprecyzyjnie. Chodziło mi o to, że dla faceta uczucia są o wiele mniej istotne niż dla kobiety (i w samym związku, i poza związkiem), że odgrywają o wiele mniejszą rolę, stad kobiety cierpią częściej. Nad czym ubolewamy wszystkie. :(

Gość Hitman008
Rozgaworowykiewiczówna istnieją wyjątki od reguły :)

fakt, od wszystkiego istnieją wyjątki :)

Nikt sie nie odkochuje z dnia na dzien. Ani faceci ani baby. To proces... U jednych trwa dluzej u innych krocej ale nie dzieje sie tak ze znika ot tak. Jedni to tylko ujrywaja a inni nie umieja

Gość ku klux klann-m
możliwe... albowiem oni nie kochają tylko uzytkują :P