Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakurka

Co robicie jutro na obiad?

Polecane posty

Gość mamakurka

Nie mam pomysłu na obiad na jutro. Mała nie je zup.To musi być drugie danie. Mam roczne dziecko i 4 latka:) Dziś była zapiekanka makaronowa. Wczoraj łosoś z ryżem i sałatką. Może macie jeszcze jakieś pomysły na przekąski? piszcie ;)

Jutro zupa pomidorowa z ryżem a na 2 schab pieczony z przyprawami a do tego gotowany kalafior i warzywa na patelnie (ale na parze) co do przekąsek to teraz sezon na truskawki wiec może koktajl? albo po prostu truskawki i jogurt naturalny w miseczce żeby sobie je "moczyć"?

Gość mamakurka
dzięki, wpisze do swojego menu;) schab w rękawie czy jak? na kolację to polecam na przykład tortillę:) mała córa wyjada pomidory i sałatę w jogurcie plus mięsko i tez pasuje

Gość mamakurka
a tą pierś dusisz najpierw a potem dodajesz brokuły na koniec, czy osobno po prostu robisz brokuły z czosnkiem tak?

Gość gracjanapanna
ziemniaki młode z koperkiem pstrąg pieczony w folii z miętą, czosnkiem i cebulką surówka z kapusty nie wiem, czy będzie zupa, ale jeśli tak, to chyba barszcz czerwony solo

Gość mamakurka
A jak zrobić dobrą rybę?Mi zawsze sie rozpada i w sumie nie jest zbyt smaczna. A z parowaru to już w ogóle mi nie wychodzi. Kto poradzi?

młode ziemniaczki posypane koperkiem + sadzone jajka + surówka marchewka + jabłko lub pierś z kurczaka, papryka, pomidory i młode ziemniaczki < wcześniej zagotowane > wszystko podsmażone na patelni i wymieszane palce lizać ;)

Gość 4etywtru
jutro gołąbki

Gość okoloik
u mnie dziś ryż,parówki barlinki w cieście naleśnikowym i surówka jutro na obiad makaron + żeberka w kapuście białej

Gość okoloik
zeby ryba się tak nie rozpadała to najlepiej w cieście naleśnikowym albo robić w postaci ryby po grecku na ciepło lub pieczona w folii z warzywami..

Gość jestem jaka jestem,albo gorsza
Młode ziemniaki z koperkiem, pieczony dorsz i mizeria. Dorsz-filetuję rybę, potem skraplam mocno sokiem z cytryny,lekko solę, zostawiam na ok godzinę,potem każdy kawałek kładę na folię, obkładam cebulą pokrojoną, czosnkiem i warzywami z mieszanki chińskiej i zawijam. Piekę ok. 20-30minut.

Gość jestem jaka jestem,albo gorsza
Ryba się nie rozpadnie jeśli ją skropisz sokiem z cytryny,należy robić tuż przed podaniem,bo odgrzewana często się rozpada.

Gość mamakurka
o jaa, nie sądziłam, że tyle z Was napisze;) dzięki, to mam już pomysły na obiadek:) Mi dorsz nigdy nie wychodził, rozpadał się, kropiłam cytryną na samym początku.Spróbuję jeszcze raz:) To ja jeszcze podam pomysł na jeden obiad; ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki, kotleciki z indyka obtaczane sezamem i bułką tartą