Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość felissia7

Zwolnili mnie bo jestem w ciąży... Co teraz z moim ubezpieczeniem?

Polecane posty

Gość felissia7

Mam 24 lata, myslalam, ze uda mi sie to ukryc, niestety szef zorientowal sie najwyrazniej, ze jestem w ciazy (6 miesiąc) i zakończył ze mną współprace :((( co teraz? kto mnie ubezpiecza? nie znam sie kompletnie na tym i nie wiem co robic... Pomóżcie....

Gość hggfg
idziesz do najblizszego prawnika i mowisz co sie stalo a on bierze twoja sprawe za darmo i bedzie mial % od wygranej bo wygracie na pewno. bo ciezarnej zwalniac nie mozna.

Gość hmm z tego co mi wiadomo
hmm z tego co mi wiadomo to pracodawca nie mial prawa Cie zwolnic, chyba ze dyscyplinarnie ale pisze z tego co mi wiadomo

Gość polipolioolo
jako prawniczka popieram przedmowce opierdol temu skurwielowi chyba,ze nie mialas umowy o prace bo wtedy to chuj

Gość gfdhhgjghj
neich twoj ruchacz sie laskawie z toba ozeni i cie podepnie pod swoje ubezpeiczenie... no chyba ze bylas dla niego tylko zabawą

Gość felissia7
nie pracowałam na czarno oczywiście miałam umowę i odprowadzane składki.... a co teraz jakbym chciała iść do lekarza?

Gość polipolioolo
a to nie wiem ale idz szybko do prawnika moga cie przywrocic do pracy wtedy

Gość lekarz dla cieżarnych
I dzieci jest bezpłatny. Jeśli kończy się umowa o prace na czas określony a ty jesteś w 3 m-cu pracodawca musi ci ja przedłużyć do dnia porodu. Łaski nie robi. O ile-nie zwolnił cie dyscyplinarnie.

Gość felissia7
kurcze ale przeglądam internet i tam jest napisane, ze mozna zwolnic kobiete w ciąży nawet jeśli ma umowę zlecenie do konca sierpnia... nie wiem co robic....

Gość NIe miał prawa Cię zwolnić
! Walcz, idx po poradę do sądu pracy, czasem są darmowe porady. Albo najpier napisz choćby na forum prawniczym, na bank nie wolno mu było Cię zwolnić! Będzie musiał przywrócić Cię do pracy, a wtedy mu jebnij L4, burak pieprzony!

Gość felissia7
hmm ale l4 ja kiedys chciałam wziac to powiedzieli mi że nie mogę :O

Gość felissia7
A ojcem dziecka jest szef, widocznie jego żona się dowiedziała o wszystkim i sie teraz mści

Gość felissia7
powiedzcie co zrobić bo zwariuje... czy jest jakaś rożnica pomiędzy umową o zlecenie i o prace? bo nic nie kumam z tego co tu czytam na innym forum

To po co w ciążę zachodziłaś? Nie mogłaś poczekać z ciążą?

Gość NIe miał prawa Cię zwolnić
nie mozesz L4? dziewczyno Ty dziecko jestes? on Cie i tak wywali jak tylko wrócisz po macierzynskim do pracy, wiec co Ci zależy? zwolnić Cię nie miał prawa, będzie Cię musiał przywrócić (najpierw szukaj info w necie, potem skarga do sądu pracy, choć ja bym się uzbroila w wiedzę i najpierw poszła do gnoja), potem walniesz L4 i idziesz na wolne, potem na macierzynski i masz go płacony.

Gość felissia7
tego o ojcu dziecka to nie pisałam ja...

Gość fgefgeft
nie ma prawa z toba ZAKONczyc wspolpracy .....albo ejstes taka durna albo to chujowe prowo

Gość felissia7
no to ja juz nic nie rozumiem.... kiedyś kiepsko sie czułam i chciałam właśnie L4 wziąć to sie tylko dowiedzialam, ze mogą dać mi bezpłatne wolne... a jak pytałam koleżanki jak z macierzynskim jest to powiedziała, że w takiej pracy żaden urlop macierzynski mi nie przysługuje... Więc jak czytam co piszecie to nadzieja jakaś mi zostaje

Gość Doromedaaa
Ale z Was tępe tłuki :D Jakie L4, jaki macierzyńskki?? na umowie zlecenie?? sami nie macie pojęcia a rady takie dajecie :D

Gość felissia7
szef nawet nie odbiera ode mnie telefonów, a co z alimentami?

Gość felissia7
halooo czy jedna osoba może mi konkretnie powiedziec jakie kroki powinnam podjąć? :(

Gość zaraz zejde
dziewczyno to ty nawet nie wiesz na jakich warunkach pracowałas? Nie wiesz co podpisywałas? A wiesz chociaz jak w ciąże zaszłas?

Gość Śmierć związków
Jak jesteś bezrobotna to nic cię nie ubezpiecza :)

Gość felissia7
w ciążę zaszłam chyba zgodnie z prawem

Gość felissia7
jezu ludzie, to byla moja druga praca, a prawdziwa w zasadzie pierwsza bo wczesniej tylko na czarno pracowalam.... skąd mam od razu znac całe prawo?? po to tu jestem żeby się czegoś dowiedzieć!!!!

Gość nie wiesz nawet
na jakich zasadach pracowałaś? przeczytaj co masz dokładnie na umowie, a potem internet-kodeks pracy i jedziesz. trochę samodzielności, dziewczyno (jak Ty chcesz być matką, teraz musisz o dziecko walczyc?).

Gość Śmierć związków
wiesz jak urodzisz dziecko ??? chociaż ???? pewnie mysli że dziecko jej dupą wyjdzie ...

Gość fgefgeft
aa to jak zlecenie to pewnie z e nic ci nie rpzysluguje, myslalam ze to na umowe o prace

Gość fgefgeft
w takim ra\zie zapisz sie do UP

Gość felissia7
Wiem tylko, że to umowa zlecenie. Najpierw to była przez miesiąc umowa o dzieło a od lutego umowa zlecenie przedłużana co miesiąc lub dwa. Prosze nie pisac paskudnych komentarzy darujcie sobie jak nie macie nic do powiedzenia....