Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wspolmalzonka niezdary

Komornik zajął mi konto przez długi męża

Polecane posty

Czy miał do tego prawo? Zostalismy bez srodkow do zycia. Konto jest wspolne , ale pieniadze na nim są moje . Jak to rozegrać, żeby odblokowac chociaz czesc srdokow dostepnych na koncie?

nprwde nic?

Gość ((jaca74))
to że kase ty wpłacałaś to jest jeden temat ale to wszystko jest wspólne (wspólnota małżeńska). ja nigdy nie miałem komornika ale znam kilku tak priv - i to są chuje wielkie i nic nie ugrasz z takimi typami.

Gość ((jaca74))
możesz napisać skargę na działania komornika - ale to i tak będzie zlane na 100% przez sąd.

Odblokowanie to jedno, ale natychmiast otwórz inne konto tylko na siebie, jeżeli pracujesz i zarabiasz. Wprawdzie macie wspólnotę, więc część i tak ci zabiorą, ale trochę zostanie. Poza tym, marsz do notariusza ustalić rozdzielność majątkową. Problem w tym, że to trochę kosztuje i działa od momentu podpisania, nie wstecz.

Gość ((jaca74))
ja bym w ogóle konta nie zakładał w takim przypadku - no chyba że masz spory obrót to gdzieś za granicą.

Gość Prawnik on line
Witam środki na koncie to oszczędności czy wpływa tam twoje oraz męża wynagrodzenie?

To masz problem. Jeśli nie macie intercyzy to długi męża śą również Twoimi długami ;[ W pierwszej kolejności będą ściągali od niego, załóż osobne konto (o ile on pracuje legalnie i coś wpływa ) Zależy jaka to suma. Nigdy nie podpisałabym aktu małżeństwa przed wcześniejszym spisaniem intercyzy:))))

Gość ja uzywam playa
komornik nie odblokuje konta póki nie spłacisz, i nie masz co się odwoływac, komornik Cię najwyżej wyśmieje, już to przerabiałam , śmiał się że zostałam bez kasy i że to zabawne, także lepiej spłać szybko bo nastepnym krokiem będzie wejscie do domu i zajecie co mu w ręce wpadnie