Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obolałażołądnica

jadlam ostatnioduzo aspiryny i bardzo boli mnie zoladek co robic???

Polecane posty

Gość obolałażołądnica

pomocy są jakieś domowe środki na to??

Iść do lekarza.. a w domu.. to ponoć siemię lniane na to pomaga, ale nie wiem, na ile..

Gość obolałażołądnica
mial ktoś podobnie samo przeszlo?? czy powinnam się bardzo martwić??

Gość obolałażołądnica
Glixe czytalam gdzies ze sie uczysz na lekarza, mowisz na serio??

Gość moikjoij
zagotuj sobie w rondelku siemie lniane (musza sie zrobic takie gluty) i popijaj to

Gość tchibo_9090
glixe mniej wujka google 😴 🖐️

Gość obolałażołądnica
moikjoij dzięki jutro polece po siemie do sklepu a co do tych strasznych powiklan to chyba nie powinno byc jakiejs mega strasznej masakry skoro aspiryna jest powszechnie dostpna... wiem ze moze byc cos nie halo ale zeby od razu rak :/

Autorko, niestety dostępne wszędzie leki mogą nam bardzo zaszkodzić. Znam to niestety z przedawkowania osoby mi bliskiej, niekoniecznie ze względu na ból... Jak długo łykasz apisynę ?

Gość obolałażołądnica
nie mialam ubezpieczenia przez jakis czas i bylam chora i lykalam duzo pigul bez recepty w szczegolnosci apsiryny...

Gość obolałażołądnica
to trwalo jakies 3 tygodnie...

Możliwe, że podrażniłaś sobie tym żołądek, chociaż koniecznie objawy można łączyć z lekami. Proponuję odstawić zupełnie apisynę i wszelkie tego typu leki. Następnym razem koniecznie kup probiotyk, jeśli istnieje ryzyko, że masz tak wrażliwy żołądek. W tej chwili, w nocy, na ból brzucha proponuję wypić letnie siemię lniane, jeśli masz. Ewentualnie nie zimny jogurt z lodówki. Wybierz się jutro do apteki. W konsultacji z farmaceutą kup coś z omeprazolem - są różne tanie odpowiedniki do drogich reklamowanych. To powinno delikatnie pomóc. I wybierz się do lekarza.

Poprawiam: chociaż NIEKONIECZNIE ! trzeba łączyć objawy bólu brzucha z aspiryną. Może są tego inne przyczyny.

I oczywiście niezimny jogurt. ( nie z lodówki. ) Jestem bardzo zmęczona, wybacz za błedy.

Gość obolałażołądnica
mannoza dziękuję Ci bardzo aspiryny ani zadnych tabletek juz nie lykam kilka dni i wlasnie ide wyjac jogurt z lodówki zeby sie ogrzal. pojde do apteki i jak nic z niej szybko nie pomoze do do lekarza w tym tygodniu

Gość obolałażołądnica
mannoza jeszcze raz dziękuję :) blędami nie masz sie co przejmować wszystko zrozumialam. milego wieczoru wypocznij dobrze:)

Mam nadzieje, że Ci to pomoże. U mnie stosuję omeprazol i zdecydowanie pomaga. Może także probiotyk warto kupić. Zapytaj, jak będziesz. Ale zdecydowanie kup omeprazol ( i tak jak mówię , pytaj o tańszy odpowiednik, który łykasz 1 raz dziennie; lekarz potem może ci przepisać na receptę i jest jeszcze taniej ) Ale to zobaczysz jak się bedziesz czuła po tym. Powodzonka!:)

Gość obolałażołądnica
dziękuję, zrobię jak mówisz Dobrej nocy :)

Gość akkam
a ja powiem tak:dieta skladajaca sie z warzyw i owocow.Plus zupy warzywne.Duzo ryb.Mialem okropne zgagi do tego stopnia ze sie budzielm w nocy i musialem usiasc na lozku zeby przeszlo.Teraz zero zadnych zgag mimo ze jem sobie np.takie posilki:piec pomidorkow kroje w plastry do tego 2 cebule i szesc ogorkow kiszonych z octu albo swierzych.Dodaje przyprawy.Przedtem gdy zjadl bym ...cebule to zgaga zzarla by mnie-teraz ZERO zgagi i wspaniale samopoczucie.Do tego 12 kg w dol w ciagu 2 miesiecy !!! Polecam zamiast jakichkolwiek lekow.Tez jadlem te omeprazole i inne raz dziennie.Pomagalo dopoki je stosowalem.W koncu doszedlem do wniosku ze niszcze tym i zoladek i watrobe i inne organy.Zastosowalem zdrowe zywienie i samo poooszlo wszystko co zle.Podczas takiej diety wszystkie rozpoczete procesy chorobowe sie cofaja na skutek tzw.odzywiania wsobnego.Czyszcza sie zyly,wszystkiem organa itd.Dieta nazywa sie dieta dr.Ewy dabrowskiej i nie wymaga naprawde wielkich wyrzeczen.Procz tego pije 4 kawy dziennie i jem duzo ryb.Do tego jeszce obecnie dodaje ciemne pieczywo z np.sosem pesto swojej roboty(mniam).Jej tez raz w tygodniu jajka.Zadnych wyrobow gotowych typy wedliny,kotleciki-fuuj.Precz z zywoscia przetworzona.Robie wszystko sam i wiem co jem.Szczerze polecam.

Gość akkam
aspiryna jak kazdy lek jest dopuszczalna do stosowania z umiarem zawiera sulfonamidy ktore sa zrace dla zoladka.Wedlug mnie gdy ja odstawisz bol przejdzie ale nie przesadzaj z zadnymi lekami.Najlepiej jesli nie misisz nie jedz ich w ogole.Ja unikam ich stosowania.Zamiast tego-zdrowe zywienie.Przeczytaj jakas ksiazke o tym.Zobaczysz ze wszystkie leki sa w naturze w ziolach i przyprawach.

ja obciążyłam sobie żołądek tak lekami że mi żadne domowe nawet sposoby mi nie pomagały. dopiero lekarz mi doradził rezonator biofotonowy i o dziwo po 4 miesiącach stosowania pomogło, więc może spróbuj