Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Redzia29

uszkodzenie rzepki

Polecane posty

Gość Redzia29

Cześć, parę dni temu podczas próby kucnięcia strzeliło mi coś w kolanie i strasznie bolało, ale w miarę szybko przeszło, przez cały dzień odczuwałam ból,w nocy w tej nodze łapał mnie skurcz. Na drugi dzień poszłam do lek., dał mi skierowanie na usg stawu kolanowego z podejrzeniem uszkodzenia łąkotki. Teraz czekam na wizytę na usg. Czy ktoś z Was miał może coś takiego, jeżeli okaże się z łąkotką jest coś nie tak, jak wygląda "naprawa" i poźniejsze leczenie/rehabilitacja, czy można przy tym prowadzić samochód? nie wiem o co mam jeszcze zapytać:) najlepiej jakbyście mogli napisac wszystko co wiecie o urazach łąkotki i co trzeba później robić a czego nie wolno. Z góry dziękuje za odpowiedzi:)

Gość Redzia29
przepraszam pomyliłam się w temacie, zamiast łąkotka napisałam rzepka

Gość litllela
miałam uszkodzenie łąkotki, zdiagnozował drugi specjalista do którego się udałam, pierwszy leczył mnie zastrzykami, bez potrzeby . Cóż udając się do specjalisty ufamy jego umiejętnościom. W każdym razie drugi zdiagnozował schorzenie właściwie. Jestem po zabiegu artroskopii, zabieg trwał krótko, tego samego dnia byłam już w domu, zabieg w znieczuleniu ogólnym, kilka dni chodzenia o kulach, rozćwiczania robiących się przykurczów. Na razie boli upłynęło od zabiegu 10 dni. Mój ortopeda mówi że 2 tyg i wrócę do całkowitej sprawności.

Gość litllela
ach zapomniałam dodać, samochód pierwszy raz prowadziłam dziś. To dośc prosty zabieg, pod warunkiem że "po drodze" nie wyniknie coś innego, tzn jakieś inne uszkodzenie którego USG może nie wykryć.