Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emilia19

Życie w Niemczech

Polecane posty

Hej. Witajcie. Razem z chłopakiem spodziewamy się dziecka mamy po 20 lat. Zamierzamy wyjechać na stałe do Niemiec i tam rozpocząć życie. Mój chłopak miałby zapewnioną normalną legalną pracę. I tutaj mam kilka pytań, ponieważ jestem zielona w tym temacie... 1. Czy lepiej by nam było jakby mały urodził się już na terenie Niemiec, czy lepiej zaczekać i urodzić w Polsce? 2. Wiem, że ja będę postrzegana u nich jako samotna matka ze względu na brak ślubu. Wtedy miasto opłaca mi mieszkanie plus dostaje niecałe 400e miesięcznie i 180e kindergeld. Czy to jest prawda ? Czy to wszystko się zgadza? Napiszcie coś więcej na ten temat... 3. Mamy znajomych w mieście do, którego się wybieramy. Pomogli by nam załatwić wszystkie formalności. Czy dużo jest tam tej biurokracji? Ja język Niemiecki znam średnio ale do czasu wyjazdu mamy jeszcze z kilka miesięcy więc jakbym się wzięła z garść to nadrobiłabym co nie co. 4. No i ogólnie jak wygląda życie w Niemczech ? Czy warto w ogóle jechać? Dodam, że w Polsce nas nic nie trzyma...

Gość juszjejwieze
tam jez rzic,od rzu kase dostaniesz jak urdzisz tu,nawet rok bedziesz czekac na socjale,jestem w temaci

Gość juszjejwieze
urodz w niemczech