Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MałaPaniWdużymDomu

Jakiego macie mopa?

Polecane posty

Gość MałaPaniWdużymDomu

Pomocy! Mam ogromną ilość podłóg do umycia. Robię to raz lub 2 razy dziennie bo mam raczkujące dziecko, kota, psa... Mam zwykłego mopa, ale się nie sprawdza. Rozmazuje tylko brud, trzeba go wykręcam rękoma. Mam dosyć. Patrzę mopy na allegro i jest mnóstwo, ale każdy tak zachwalany przez sprzedawców, że ciężko wybrać. Zdaję się na Wasze doświadczenie.

My mamy z viledy. Taki z prostymi szmatkami... Fajnie zbiera brud - pod warunkiem, że się najpierw dobrze pozamiata -.- rozglądamy się za nowym, nie polecam.

Gość MałaPaniWdużymDomu
A co myślisz o takim rotacyjnym co takim pedałem w wiadrze się wykręca? Nie trzeba rąk moczyć w tej brudnej wodzie. Są na allegro z zapasem koncówek. Ma ktoś?

Nasz ma wiadro i taki... 'odcedzak'... w komplecie. Taka nakładka na wiadro z plastikowym dużym sitem, więc rąk nie moczymy :) Takiego jeszcze nie miałam, więc nie umiem odpowiedzieć na pytanie... Poszukaj lepiej opinii przez google ;) Jeśli nie są drogie, to mozna spróbować...

Gość mam zamiar sobie kupić mop
obrotowy mam viledy płaski z wyciskaczem nakładanym na wiadro, ultramax. nie jestem z niego zadowolona - niby fajnie, że można myć podłogi bez kontaktu dłoni z mopem, że z mikrofibry i płaski , ale wg mnie zostawia za dużo wody na podłodze - na gresie zostawia mazy a o drewno się boję. Całą podłoge wycieram od razu do sucha, a to nie o to chodzi w myciu podłóg mopem :/, i mam podwójną robotę w dodatku. Zastanawiam się nad mopem oborotowym, podobno dobrze odwirowuje frędzle i myje się wilgotnym mopem podłogi? Ma ktoś?

Gość MałaPaniWdużymDomu
No właśnie o takim mopie mówię. Wyciska się go w wiadrze naciskając taki pedał i mop jest wilgotny, ale nie leje się z niego woda. Podczas mycia się obraca. Chyba kupię, bo mam dół domu prawie 70 metrów i codziennie to szoruję tym mopem brudnym, mokrym.

Gość pancia domowa
dla mnie nie ma lepszego mopa od tego z Haki wiesz ze nie jest tani ale jest niezniszczalny ( jest nawet na niego pare lat gwarancji) szmatki z haki do niego sa rewelacyjne .podloge myje sie super

Gość mam zamiar sobie kupić mop
fajnie wygląda ten drugi. ciekawa jestem jak to się sprawdza w praktyce.

Gość v-897
Czy masz drugie wiadro do płukania mopa?