Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka z dzieckiem

Ile mogę rządać

Polecane posty

Gość Matka z dzieckiem

Witam .Urodziłam nie dawno córkę.przez okres ciazy chlopak placil 250 zl tyle zasadzil sad. teraz bede robila testy na ojcostwo i przy okazji chce o podwyzke alimentow, ojciec dziecka pracuje zarabia 1200 zł ale ma zasadzone jeszcze alimenty na 2 innych dzieci procz mojego i do tego jego nowa dziewczyna jest z nim w ciazyn? czy mam szanse dostac wiecej niz trzysta zł? prosze odpisywac na gg 2163076 gdy nie mam polaczenia z internetem .

Gość Ndndid
Ale sie wpakowalas a ten koleś to niezły jest robi dieci na prawo i lewo serio wątpię żebyś dostała wiecej bo skoro utrzymuje jeszcze inna dwójkę to juz jest 300+300+300=900 a jemu zostaje 300 a kolejne dziecko w drodze więc wątpię przykro mi :-(

Gość Matka z dzieckiem
tak mi sie tez wydaje... zdradzał mnie i wogole wole byc sama a mam jeszcze 14 miesiecznego syna. wiem ze na jedno ma 400 na drugie tez 250 zł ale na nie nie placi , aby na to pierwsze co ma 400 zł

Gość hahaha ale pajace
a od kiedy do GG nie trzeba internetu? :D i skąd mamy wiedzieć, kiedy nie masz połączenia z internetem, żeby wtedy pisać ci na GG? :D widać, żeś głupia jak but, masz 14-mc dziecko nie wiadomo z kim, to zrobiłaś sobie kolejne z takim samym nie wiadomo kim z patologii :O o antykoncepcji w ogóle słyszałaś?

Gość Matka z dzieckiem
do gg mam cigle dostep bo mam w tel czaisz ;/ po drugie nie znasz to nie obrazaj ani mnie ani mojego syna ;/ naraaa

Gość ty naprawdę mało kumasz
GG działa PRZEZ INTERNET, idiotko! Więc jak masz GG w telefonie, to równie dobrze możesz pisać przez telefon na kafe, ciemna maso!

Gość Ndndid
Napisalas ze masz córkę a teraz ze syna coś tu nie rozumie :-/

Gość o matko kobieto zacznij myslec
głową anie kroczem masz jedno dziecko, robisz sobie drugie z facetem który już pół wioski zaciążył. Chyba ze to twój sposób na zarabianie pieniędzy robienie sobie dzieci z byle kim a potem alimenty. W sumie można i tak zarabiać. Szkoda tylko dzieci. a tak na przyszłość rób sobie dzieci z facetem który nie ma już 10 innych na które musi płacić.

Gość Pyskata22
zeby posiadac gg w tel wystarczy miec je zainstalowane i wykupiony pakiet...i wtedy wcale nie musi miec dostepu do wszystkich stron!!!

Gość atamkamarginesie
skad jestes?

Gość mehehehehe
z dupy glupia pizd*****

Gość Matka z dzieckiem
mam jeszcze 3 l. córke z moim bratem i nikt o tym nie wie

możesz starac sie o 500zł ale on tyle nie musi płacić reszte zapłaci Ci Narodowy Fundusz Alimentacyjny.

pewnie, że możesz się starać ;) 250zł to bardzo mało - z tego co wiem to teraz FA daje nawet do 500zł. Wiem też, że jeśli facet mało zarabia to Sąd, o ile delikwent jest młody i zdrowy, może nakazać mu znalezienie lepiej płatnej pracy, bo co to kogo interesi, że on ma taką dupiatą wypłatę - dziecko kosztuje- spłodził je to teraz musi wziąć za nie odpowiedzialność. Staraj się, dziewczyno, o wyższe alimenty i zarządaj wysokiej kwoty (musisz to udokumentować, że tyle Ci faktycznie jest potrzebne) - i tak pewnie nie dostaniesz tego co chcesz ale przynajmniej będzie z czego schodzić ;)

Gość Radca_prawny
Pomijając ortografię i poziom niektórych wypowiedzi tutaj, to poruszony problem jest dość poważy i (nie życząc) może dotknąć wielu kobiet - Was, Wasze rodziny i znajome. Warto więc znać kilka faktów, które pomogą odnaleźć się w takiej sytuacji. Polecam lekturę kodeksu rodzinnego i opiekuńczego (rozdział o alimentacji nie jest długi), ale najważniejsze rzeczy pozwolę sobie wypunktować. 1. Najważniejsze, na co patrzy sąd przy zasądzaniu alimentów, to potrzeby dziecka. Inaczej wychowuje się dziecko zdrowe, a inaczej wymagające rehabilitacji na przykład. Więc wszystkie wydatki ponoszone na dziecko należy dobrze rozpisać i wypunktować (nie w sensie - krem Bambino 2,99zł, body Hello Kitty 13,20zł - ale: środki higieniczne, ubrania, zabawki, szczepionki, nie daj Boże rehabilitacja, dojazdy, wizyty u lekarzy specjalistów; później - zajęcia dodatkowe, korepetycje, książki do szkoły itd to wszystko wyliczyć). 2. Kodeks przewiduje, że rodzice powinni PO RÓWNO uczestniczyć w utrzymaniu i WYCHOWANIU dziecka. Skoro ojciec się dzieckiem nie interesuje, nie spędza z nim czasu i nie uczestniczy aktywnie w jego wychowaniu, cedując większość tego obowiązku na matkę, można się na to we wniosku alimentacyjnym powołać i żądać większego (niż połowa) udziału w utrzymaniu dziecka - ojciec może np. w tym momencie ponosić koszt wynajęcia opiekunki na parę godzin w tygodniu. Matka, jak każdy człowiek może mieć wizytę u lekarza, sprawy urzędowe do załatwienia i nie pójdzie tam z dzieckiem. W normalnej rodzinie opiekę przejąłby ojciec. Skoro go nie ma - powinien ponieść koszty zatrudnienia kogoś, kto tego obowiązku dopełni za niego. 3. Przy zasądzaniu alimentów sąd nie patrzy na realne zarobki, ale na MOŻLIWOŚCI ZAROBKOWE (zainteresowanych odsyłam do kodeksu). W prostych słowach - może nie zarabiać ani grosza, a alimenty mu i tak zasądzą, bo zarabiać może. Zarabia 1200zł, chociaż mógłby 12.000zł? Sąd zasądzi tak, jakby zarabiał 12.000zł. Można się na ten artykuł powołać, ale trzeba mieć mocne agrumenty - trzeba wiedzieć jakie są ukończone szkoły, kursy, wykształcenie ojca dziecka. Bo argument "mógłby wyjechać do Niemiec na truskawki i zarobić" to nie jest argument dla sądu przekonywający. Powodzenia anyway 🖐️!