Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoryczko

Sol gorzka a działanie tabletek

Polecane posty

Gość kokoryczko

Witam, ma pytanie. Jutro będę miała pierwszy dzień przerwy między opakowaniami (biorę Cilest). Jutro też zacznę prawie 2 dniową kurację oczyszczania wątroby i woreczka żółciowego metodą Dr. H.Clark. W skrócie - używa się ok 180 ml soku z grejpruta i 4 łyżki soli gorzkiej do całej procedury, trwa od 18 i kończy się następnego dnia ok 12. Sól spowoduje niezłe oczyszczenie jelit, grejprfut też wpływa na wchłanianie leków. Czy ktoś byłby w stanie mi powiedzieć, jak to wpłynie na działanie tabletek? Jak wspomniałam, będę w trakcie 7 dniowej przerwy, nie współżyłam od 2 tyg. Gdybym była w trakcie opakowania , to nie było by pytania - stosowałabym dodatkowe zabezpieczenie. A jak w przypadku przerwy? Hormony są we krwi i zastanawiam się, czy jakoś to oczyszczanie wpłynie. Pozdrawiam

"Hormony są we krwi" Że co? Wszelkie sytuacje żołądkowe mają wpływ tylko w momencie gdy przyjmujesz tabletki i to gdy występują krótko po przyjęciu tabletki.

Gość kokoryczko
To był skrót myślowy z tymi hormonami, jako te konkretne z tabletek. No ale mniejsza z tym. Wolę jednak się milion razy upewnić niż czegoś żałować. Ale dziekuje za odzew

Podczas przerwy nie masz hormonów (tych z tabletek) we krwi i dzięki temu masz krwawienie z odstawienia.