Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miesniak macicy

sama w domu po operacji

Polecane posty

Gość miesniak macicy

czeka mnie operacja wyciecia miesniaka macicy, wiaze sie to z cieciem wzdluz bikini. mieszkam sama, czy dam sobie rade po wyjsciu ze szpitala?

Gość pytanie nr 1
hej:) Po pierwsze zalezy ile masz lat i ogolnie jaki jest Twoj stan zdrowia, po drugie jak sie przygotujesz. Ja bylam cieta od biodra do biodra, na 3dzien wypis ze szpitala, podroz 2h samolotem, 4dni sama w domu i od poniedzialku do pracy. Nikt nie wiedzial, ze mialam operacje. Proponuje zaopatrz sie w chustki mokre dla niemowlakow, 2 pary pizamy, cieple skarpety, reczniki, termos. Zaopatrz lodowke, zeby nie dzwigac niepotrzebnie, pozniej tylko dokupienie masla czy mleka,bo nie jest to wielkim przedsiewzieciem. Ja glownie zakupilam zupy juz gotowe , aler nie w proszku czy puszcze, tylko takie jakby "domowe", po pol litra w pojemniku. Pozniej wrzucalam to tylko do mikrofalowki i odgrzewalam. Dbaj zeby nie miec zatwardzenia, bo bedzie Ci ciezko. Postaw na owoce, jablka, mandarynki, zupy i raczej nic wiecej. Przez te pare dni lekkostrawna dieta nie zaszkodzi. To chyba tyle, nie taki diabel straszny, pozdrawiam:)

Gość miesniak macicy
dziekuje za odpowiedz troche mnie uspokoilas, bo wiekszosc ludzi jak sie dowiaduje, ze bede sama, robi wielkie oczy i to mnie napawa niepokojem czy to dobra decyzja

Gość dfgdrgdfghfghfgh
czy na pewno konsultowalas roznych ginekologow? Fakt, mieszkam za granica, miesniala usuwano mi laparoskopowo. Mimo dosc dokladnych przeswietlen okazalo sie ze, jest dosc "wiotki" zabieg pod calkowitym znieczuleniem trwal okolo 4 godzin, zamiast 1. Po wszystkim (na drugi dzien w domu, byla troche zmeczona, ale w miare male ranki wcale mi nie dokuczaly) mimo wszystko, dasz rade sama, nawet z duzym cieciem, jesli bedziesz miala dobrze zaopatrzona lodowke i telefon do znajomych w razie nieprzewidzianych wypadkow

Gość pytanie nr 1
Nie powiedzialas nam swojego wieku, stanu zdrowia, ogolnych info, takze ciezko na 100% powiedziec, jednak uwazam, ze ludzie przesadzaja czesto. Ja mam taki temperament, ze mi jest ulezec ciezko, takze moze dlatego szybko doszlam do siebie. Mysl pozytywnie, wyobrazaj sobie za kazdym razem jak sie przebudzisz , ze wszystko sie pieknie i szybko goi. Umysl ma moc nad cialem:) Powodzenia!