Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapooodluszka

ile pieluszek jednorazowych zuzywa niemowlak na dobe?

Polecane posty

Gość mamapooodluszka

jak w temacie

Gość to i ja cosik powiem
Zależy od niemowlaka :p A tak poważnie-zależy jak karmione dziecko,bo karmione piersią może robić kupę po każdym kamieniu,a są dzieci co potrafią i 10 razy na dobę jeść... Ogólnie tak średnio powiedzmy,że 7-10.

my do 6 tyg mieliśmy paczkę pampersów na około tydzień tych najmniejszych. Szło nam około 10 na dzień, córka jest karmiona sztucznie i po każdym posiłku się załatwiała.

Gość mamapooodluszka
serio az tyle? ??

Gość mają czasem cuda
Edyta-na mm i po każdym posiłku kupa? Szczerze to pierwsze słyszę... A problemów z brzuchem po tym mleku nie było? Może źle dobrana mieszanka? Kupy były normalne? U nas szło 5-6 na dobę,dziecko na mm.

Gość fluconicon
ok 10

Gość zonaKraka
U nas na piersi- dla noworodka ok. 10 na dobę, ok. pół roczku- może 6-7, pod koniec pierwszego roku 4-5

Gość erythru
4-5?? liczac, ze 1 na noc to co w ciagu dnia tylko 3 razy zmienialas pieluche? wow,dla mnie to obrzydliwe:O

tak kupy były normalne, brzuszek nie bolał i wszystko ok ;) teraz robi jedną kupę i też normalną . Mówię poważnie córcia po każdym posiłku się załatwiała.

ale nie była karmiona 10 razy dziennie bo miała około 7 posiłków ale i tak była kupa.

Gość gdgff
po urodzeniu 10-11 pod koniec pierwszego roku 6 starczało w nocy już nie przebierałam

Gość mamapooodluszka
podnosze:)

Gość kolka123456
u nas na samym poczatku przez ok 3 tyg szlo ok 12 szt na dobe, i tak jak u kolezanki syn karmiony mm, a robil kupe wlasciwie prawie w kazzda pieluszke, pozniej juz raz dziennie.

Gość no to nie uwierzycie, bo
synek karmiony piersią - co zjadł - KUPA zatem tych pieluszek szło na pewno z 10 jak nie więcej na dobę zaś córka również karmiona piersią - początkowo robiła kupę co 2 dni, dziś ma prawie 3 miesiące i robi co 4-5, a nawet co 7 dni:O zatem dziennie zużywamy 4 pieluszki

Gość no to nie uwierzycie, bo
wiadomo, że w te dni kiedy zrobi kupę zużycie pieluch jest większe, bo i dwie czy trzy kupy na dzień potrafi wtedy zrobić

Gość Nie licz pieluch na sztuki
tylko sprawdzaj czy trzeba!! Czym mniejsze dziecko, tym więcej pieluch idzie! Dbaj o skórę na pupie, łatwiej zmienić pieluchę niż wyleczyć zapalenie skóry.

Gość Nie licz pieluch na sztuki
Poczytaj o odpieluszkowym zapaleniu skóry. Zobacz foty jak to wygląda. Dziecko bardzo cierpi a nie wyleczysz tego w godzinę.

Gość mamapooodluszka
nie chodzi mi o to, ze zamierzam oszczedzac na pieluszkach :) Tylko chciałam sie dowiedziec , ile mniej wiecej pieluszek trzeba przeznaczyc na jedną dobe :)

Gość no to widzisz ze nie ma
reguły;)

Gość kamcia1507
ja przez pierwsze dwa miesiące zużywałam ok 15-17 pieluch dziennie, mała była karmiona naturalnie i robiła kopę przy każdym karmieniu, jak zrobiła siusiu to też od razu zmieniałam.