Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lemirka9

Czy mam isc do tej pracy?

Polecane posty

Gość lemirka9

Akurat jestem bez pracy. Idę w tym roku na studia. Dziś byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko kelnerki(mam akurat w tym doświadczenie) w klubie. Propozycja jest taka: *od czwartku do soboty nigdy nie ma wolnego (to rozumiem) *6 zł za godzinę praca od 20 do ost.klienta ale chyba za czas od 20 do 21 nie liczą do godzin bo otwierasz lokal. * obowiązki robienie drinków, egzamin z karty menu (obszernej) , nalewanie piwa, noszenie szklanek , mycie , dostawianie , polerowanie sprzątanie , noszenie beczek, skrzynek , nabijanie na kasę czyli to jest taka barmanko-kelnerka *ten klub jest połączony z innym więc ... musisz byc tu i tam naraz. *3 dni musisz przepracowac żeby dostac wypłatę (wypłata niby 10 każdego miecha -zawsze pracowałam na dniówki bo boję się niewypłacalności pracodawcy) * napiwki sporadzycznie bardzo( 5 zł t dobrym dniu ;) * często jest ogłoszenie tego klubu tak raz na 2 miesiące czasem częściej że szukają pracowników *pracują tam same młode dziewczyny ok 18 lat *powrót organizujesz sobie sam(ja mam auto akurat) *pytali się mnie czy mieszkam z rodzicami na rozmowie(słyszałam że to w razie problemów z płynnością w wypłacaniu zadają takie pytania) myślę że miesięcznie to wyjdzie niecałe 500 zł minus manka;/ Teraz moje pytanie Czy zawracac sobie tym głowę? Czy nie uważacie że to lekki wyzysk?

Gość k9
Jeśli juz na wstepie sugerują, ze mogą być niewyplacalni to nie pchalabym się w to.

Gość lemirka9
Właśnie niby nie ale odniosłam takie wrażenie po pytaniu czy mieszkam z rodzicami i tymi 3 dni żeby dostac wypłatę. Dużo osób rezygnuje? I trochę dużo obowiązków jak na kelnerkę za tą stawkę... kelnerka raczej sprząta szkło , wymiociny ;p itp.... donosi, ale żeby drinki robic ? no sorry a barman to gdzie? Mogę czasem zrobic jestem elastyczna szybko się uczę, no ale 2 stanowiska równocześnie ? za 6 ? plus musze miec krótkie czarne szorty bluzkę kupic i buty ... nie jest to strój zwykłej kelnerki jaki już posiadam

Gość kafedoopek
to jest wyzysk i to nie mały

Gość k9
do tego tez te manko, niestety w barach latwo mozna sie machnąć - tu klient jeden, tam trzeci chce piwo. A czy to jest jedyna oferta pracy i na jaki okres czasu chcesz isc? Podpisujesz umowę?

Gość kafedoopek
i jeszcze pytają czy mieszkasz z rodzicami??? a co ich to interesuje??? jacyś jebani nuworysze :o

Gość lemirka9
Właśnie co to za pytanie... ? Od Czwartku do Soboty będę poza zasięgiem życia a od niedzieli do środy będę musiała szukac czegoś dorobic bo za niecałe 500 to ja raczej świata nie zawojuje . Może poszukam czegoś za tą samą stawkę w dzień jakas restauracja, bez tłuczenia się z pijakami i klepania po dupie

Gość lemirka9
A manko jest inaczej płacisz- jak tylko ty pracujesz na kasie masz do niej tylko ty dostęp. A co jak tak 5 osób na niej pracuje i masz spłacac nie tylko swoje ale innych...

Gość k9
nie zdziwilabym sie ze po prostu nie placą - dlatego ciagle szukaja kogos nowego a bez umowy to mozna nic. poszukaj pracy w normalnych godzinach,w tyg. tak zebys miala spokojna glowe i normalną prace :)

Gość lemirka9
Szczerze mówiąc już trochę mam dośc tych prac nocnych za psie grosze. Braku umowy, ubezpieczenia , jakichkolwiek praw:( ale co zrobisz