Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia trzylatki i nie tylko

wzrost waga i sylwetka trzylatkow

Polecane posty

Moja niedlugo trzylatka ( 32 miesicae) ma troche ponad 90 cm wzrostu i wazy niecale 13 kg. Zdecydowanie nie wyglada na wychudzona. Widuje dzieci sporo szczuplejsze od niej. Ale Fakt ze wuiekszosc jest lepiej zbudowanych. Ma apetyt, je ladnie i rtoznorodnie. Moj problem to spodnie i spodnice. Wszytkie sa za szerokie w pasie i jej spadaja. Nawet z wyregulowanymi na maksa gumkami. Zakladam jej sukienki i leginsy. zakladam jej rozmiar 98-104 Jakie firmy maja spodnie/ spodnice dla szczuplejszych dzieci?

dla chłopców ma Primark/atmosphere na allegro można dostać...dla dziewczyn nie wie, ale spóbuj...ja też mojemu wszywa gumki i sciągacze, chociaż niby szczupły nie jest:( kiedyś pamiętam, że w każdych spodniach były tunele, gdzie bez problemu można było wciągnąć tasiemkę, czy gumkę, a teraz lipa

Gość moj ma 4 lata
98 cm i waży 15 kg. Ja kupuje spodnie z regulacją w pasie. Takie co się gumkę ściąga i guzikami zapina. Innych nie kupuje. W dresach robie zaszywki bo żadne nie mają troczków na calej dlugosci zeby na prawde sciągnąć spodnie. Tylko dwie ozdobne tasiemki wisza nie wiadomo po co. Tez kupuje na 98 lub 104. Ubrania robią dla bardzo otylych dzieci. Mam starsze dziecko które nie jest szczupłe nawet ma odrobinę ponad 50 centyl z wagą a i tak spodnie są za szerokie.

no wlasnie spodnie z regulacja w pasie, zapiete na ostatnie guziki sa za duze. spodnice to samo! a przeciez niemoze chodzic non stop w< sukienkach albo ogrodniczkach ( te sa niepraktyczne przy samodzielnym korzystaniu z toaelty). Maa spodnie i spodnice roznych marek i nawet takie z targu a wszedzie ten sam problem! spadaja z tylka i koniec. Dresow nie zakldam, zamiast dresow ma legginsy wie cproblemu nie ma, ale jak rpozwiazac problem w plociennych czy sztruksowych spodniach?

Gość lilikaaaaaaaa
moj 3 latek ma 105 wzrostu i 15 kg

mój jest dość wysoki, ma 3,5 roku, ma 110 cm i waży 17,5 kg (schudł nam ostatnio ponad 0,5 kg). też problem ze spodniami się pojawił, częśc tych które ma zaczęła zjeżdżać z pupy :P na szczęście większość jest na gumce i jakoś się trzymają :) a ubranka kupujemy różne, zależy od firmy, ma i na 104 cm i na 122.

Gość raz jeden jedyny
Kupuj jej rozmiar 92! Za duże rzeczy kupujesz. Skoro dziecko ma 90cm wzrostu to po co kupujesz na 98-104? To nie ważne,że to rozmiar na 2.5-3 lata. Patrz na gabaryty dziecka. Mój 2 latek jest wysoki i szczupły-ma 97cm wzrostu a waży 11.5kg.kupuję mu ciuchy na 92-98. Kupuj taki rozmiar jaki pasuje do budowy ciała dziecka a nie do wieku.

na 92 sa za krotkie nogawki. rozmiar 98 ma nogawki akurat 104 jets na wyrost. a to nie zmienia faktu, ze nawet 92 jets za szerokie. wiem, bo mam 3 pary krotkich spodenek z tego rozmiaru i w zeszlym rolku byly dobre w pasie ale torche za dlugioe, w tym rolku na dlugosc sa ok ( przed kolano ) a w pasie za szerokie. zawiazuje w pasie taki parciany pasek, ale nie lubie tego rozwiazania, bo jak sobie corka odwiaze do siusiania to jej trzeba pomagac potem zawiazac i sie bardzo denerwuje, bo chce byc samodzielna.

moja jutro obchodzi 3 urodziny ma 96cm (wlasnie zmierzylam i szok!), 14 kg wagi CIuchy kupuje jej na 2-3 lata albo 98cm