Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaoliinikoli

jak zapomniec o byłym...

Polecane posty

Gość mamaoliinikoli
walcze z tym zeby wszystko w moim obecnym zwiazku wróciło do normy czyli zeby uczycie którym darzyłam obecnego partnera powróciło a były zeby mi z głowy wyszedł ale ciezko to idzie.. wciaz sprawdzam czy nie mam wiadomosci od tamteo i wogole patrze na jego fotki ....

Gość 76868876
Wyobraź sobie, ze jesteś na statku z jednym i drugim. Statek tonie. Kogo ratujesz?

Gość Wyobraź sobie że
tamten ma ciebie i twoje uczucie daleko w poważaniu bo jak to facet, zapomina, żyje swoim zyciem a jak pomyśli o byłej to tylko dlatego że chce ucieć od czegoś co przeraża w teraźniejszym związku więc niekoniecznei z miłości do dawnej miłści ;). Uważam że powinnaś być większą realistką i nie być tak naiwną.

Gość hjhyj
Zgadzam sie z powyższą wypowiedzią. Nie wiesz co siedzi w jego głowie i sercu, możesz tylko mówić o swoich uczuciach. Stawiasz na szali wszystko co masz. I prawdopodobnie wszystko stracisz. Gdyby on chciał z Tobą dzielić zycie, postarałby się o to.

Gość mamaoliinikoli
tez uwazam ze sie nie stara wogole od dwoch tyg sie nie odzywa i nie wiem czemu a tak ponoc kocha, on nie ma nikogo bo jak mi poiedzial nie znalazł drugiej takiej jak ja.....

Gość Koleś nawija makaron
na uszy, a ty mu wierzysz jakbyś się wczoraj urodziła :D. I co gorsza - zastanawiasz się nad zniszczeniem tego co masz: rodziny. To z myślą o takich jak ty powstało powiedzonko - lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu :D. Nie kumasz, że proza życia z tamtym wyglądałaby tak jak z obecnym partnerem, a może gorzej. Każde uczucie i każdy człowiek powszednieje, jak trzeba po nim prać skarpety i pielęgnować przy grypie żołądkowej. Wspominasz sobie "piękne czasy" kiedy jako nastolatka byłaś zakochana i idealizujesz tamtą miłość i tamtego człowieka. Jak dla mnie powinnaś zostawić męża i być z tamtym - zobaczyłabyś jak ci szybko klapki z oczu opadają. Bo tamten człowiek cię NIE KOCHA. Albo jest to miłość niedojrzała, głupia i szczeniacka - polegająca na wprowadzeniu jak najwięcej chaosu w twoje życie, zamiast spokoju i stabilizacji. Ciekawa jestem, jak długo byś wytrzymała i jak szybko pojawiłby się topik na kafe "byłam taka durna, zostawiłam męża dla byłego..". Jak zapomnieć? Normalnie. Tak jak my wszystkie zapomniałyśmy kiedyś o byłych. Wypieprzyć zdjęcia, zmienić nr telefonu i nie odwiedzać jego matki. Zerwać kontakt a nie żyć przeszłością. Ale ty tego nie zrobisz - bo NIE CHCESZ a nie nie możesz. Bądź przynajmniej ze sobą szczera.

Gość A to nie tak
że ty po prostu tęsknisz za życiem bez zobowiązań, dziecka, rodziny, za odrobiną szaleństwa i to z tym kojarzy ci się eks?

Gość asniohaweo0
Nie, na pewno nie znalazł "drugiej" takiej - on ich znalazł dziesiątki :D

Gość dziewczyno daj spokoj
nie wierze,ze on cie kocha,pewnie musi podniesc swoja samoocene,zniszczysz rodzine a potem bedziesz tego zalowac, docen to co masz!sama piszesz,ze masz wspanialego faceta.. zyjesz marzeniami i daj to sobie powiedziec my kobiety jestesmy tak durne,ze marzy nam sie romantyczna milosc itp itd,ale to istnieje tylko w filmach, jak znajdzie sie jakis koles z dobra bajera to kolanka miekna to chwilowe zauroczenie i tyle nie niszcz rodziny z tamtym zerwij kontakt zupelnie,a jak jego matka bedzie ci cos gadac,to powiedz,ze nie chcesz tego sluchac,ze masz rodzine i to ona jest najwazniejsza wiem co pisze,bo sama prawie zniszczylam swoj zwiazek,ale na szczescie w pore sie opamietalam i nie potrafie zrozumiec co mi do lba strzelilo

Gość mamaoliinikoli
dzieki dziewczyny bardzo mi pomogłyscie :* dzieki wam zrozumialam co dla mnie i mojej rodziny najlepsze :) zostaje z moim :D i odbudowuje relacje a były niech mąci u siebie a nie u mnie :) dzieki naprawde dzieki :*

Gość mamaoliinikoli
udało mi sie częściowo wybić mysli o byłym, tłumacze sobie ze skoro sie nie odzywa to nie jest wart tego aby rezygnowac z rodziny :) tym bardziej ze zaczełam sie zblizac do mojego i czuje sie o wiele szczesliwsza i zaczynam odzyskiwac wiare w to ze nasza rodzina bedzie szczesliwa i kochajaca sie ,wczoraj moj mi powiedzial ze chcalby zebym za iego wyszla ze nie moze sie doczekac az bede jego zona :D, postanowilam wiec ze pobierzemy sie :) i że nastapi to w przyszłym roku :P, moze szybko ale wiem ze mialyscie racje ze nie warto wspominac i idealizowac bylego, przypomnialam sobie za co pokochalam obecneg partnera i to ze wlasnie z nim mam dzieci a nie z byly to bardzo znaczace jest :) mam nadzieje ze tylko bedzie lepiej :)

Hej, poradzcie mi Jak Zapomniec o Bylym ??? mam 22 lata, w wieku 19 poznalam faceta, mial wtedy 28, miedzy nami sie ukladalo, ale pewnego dnia wyjechal bez slowa, zniknal, zapadl sie pod ziemie, bo nie wiem jak to inaczej powiedziec ... minely dobre 2 lata a ja czesto o nim mysle, co spowodowalo jego znikniecie, dlaczego tak to rozegral, nawet sms w tamtej sytuacji bylby odpowiedni, a tu nic ... mysle o nim, bo nie zakonczyl zwiazku ze mna, ani rozmowa czy smsem i zostalo to we mnie meczy mnie ta sytuacja i czuje, ze tak juz zostanie do konca zycia Straszne uczucie gdy ktos zostawia Cie bez slowa z niczym ...