Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbulwerssowanna

Slyszalyscie o tej akcji w Dzień Dobry TVN chcą żeby wszystkie karmiace...

Polecane posty

Gość zbulwerssowanna
23 i roczne dziecko...........jeśli Ciebie to interesuje tak bardzo

Gość polllll
och autorko pokazuje klasę i kulturę nie ma co;-) Nie wiem w jakiej patologii sie wychowałaś i gdzie się używa takich wyrazów, bo w normalnych domach to nie jest na porządku dziennym.

Gość polllll
uky-> a powiedz szczerze ile razy widziałaś w knajpie, kobitę karmiącą piersią, która sie nie zasłania? NIGDY takowej nie spotkałam. I zeby nie było. Samej zdarzyło mi się tylko karmić w domu, bo zawsze brałam mleko w butelce, ale irytują mnie osoby pokroju autorki. Chamskie i mało kulturalne...

Gość Nshsi
No no zbulwersowana nie udało ci sie co? Większości nie przeszkadza więc idź zajmij sie dzieckiem a nie siedź tu i tak wogole opanuj sie troche z językiem bo szmata jestes ty!!! Jestem ciekawa czy taka cwaniacy jestes naprawde bo założe sie ze nigdy nigdy byś nie zwróciła osobie karmiacej uwagi taka twarda to ty jestes tylko na forum hahahahahaha zalosne

Gość Bshdid
Szczerze to ja nigdy nie karmiłam w msc publicznym ale każda kobieta jest inna mnie to nie oburza gdy ktoś karmi ale ja sama sie wstydzę tu gdzie mieszkam są specjalne pokoje dla matek i jeszcze nigdy nie widziałam zeby normalna kobieta wywalila pierś i karmila bez żadnej osłony

Gość Jjjjjjjjjjjjjj.........
A mnie irytują osoby które mówią innym jak mają żyć, każdy ma prawo robić ze swoim życiem co chce, a to że mi się akurat to nie podoba to nie powód do przeżywania jak autorka. A karmiłam dziecko 2 miesiące i nigdy poza domem. Więc Autorko nie myśl sobie że się wypowiadam, bo mam cycka do pasa i ciągle go wywalam gdzie popadnie.

Ja nie widzę w tym nic złego, sama bym się krępowała, ale każda z nas jest inna i przyznaję rację polll, że takie matki się zasłaniają... Nie zdarzyło mi się widzieć matki, która jak to określa autorka "wywalała cycor". W Anglii kobieta w ciąży może nasikać gdzie jej się żywnie podoba i jakoś nie mają problemu, bo większość się krępuje.A w Polsce jak chcą by matka mogła karmić to jakoś znajdzie się grupa osób przeciwna i co najlepsze naskakuje na matki karmiące a nie na pomysłodawców. Żenujące.

Gość no to ładne buty:)))
jak kobieta karmi dyskretnie to często tego nawet nie zauważysz

Gość Bshdid
Autorka chyba sie wystraszyla heh

Gość uky
mi sie postawa autorki tez nie podoba bo o wszystkim mozna porozmawiac kulturalnie tak, kilka razy mialam okazje ogladac piersi innych kobiet... i rozumiem ze musza mimo ze sama dzieci nie mam. ale kazda ze stron powinna dac cos od siebie - ja rozumiem i sie nie oburzam ze w ogole karmi, a mama niech troche ta piers ukryje :)

Gość zbulwerssowanna
jestem jestem tekst oszmacie napisal jakis podszywac, bo nawet nick jest z dużej litery.To nie ja

Ten od dużej litery, napisał, że "chciałaś zobaczyć tylko naszą reakcję"

Gość zbulwerssowanna
tak czy siak tekst o szmatach nie jest moj i kropka

Jedym to wadzi innym nie.Ja osobiście nigdy nie miałam okazji ''wywalać cycka'' bo mój syn go wogóle nie chciał ssać więc swoje mleko odciągałam.Ale takie zagorzałe przeciwniczki cycków w innym miejscu niż domowe zacisze=skoro tak bronicie swojego poczucia estetyki to bądźcie na tyle odważne aby swoje wypowiedz tu z forum przelać osobiście na matkę karmiącą poprzez kontakt oko w oko-zwyczajnie stańcie nad karmiącą koietą i usiłujcie ją przegonić np. do kibla na dworcu pkp rzucając hasłą typu :mnie to przeszkadza,obrzydza,to nie Afryka aby wywalać cyce i narażać innych na widok uślinionego i zalanego mlekiem dziecka.Ciekawa jestem ile z was by się porwało na taki coś-no ale w necie kaŻdy jest kozak,a na żywo żadna by nie otworzyła gęby ;) to więcej niż pewne.Aha i mnie mamy karmiące publicznie absolutnie nie przeszkadzają.Jeśli publicznie widzę coś co mnie razi-poprostu nie patrzę na to jak szpak w pizdę tylko odwracam głowę i idę dalej,olewam to i nie roztrsząsam tego obrzydliwego widoku na forum przez kolejny tydzień.

jestem teraz w ciąży i tak samo jak przed ciążą twierdziłam i twierdzę, że za nic w świecie nie wystawię cyca w miejscu publicznym, nie wyobrażam sobie tego, raz jedyny w życiu widziałam karmiącą kobietę w pociągu, tłok, ludzie dookoła niej bo to była osobówka i wszyscy się gapili z każdej strony a ona wielkiego cyca wywaliła i karmiła, niesmaczny widok który utkwił mi w pamięci, w CH można skorzystać z toalety dla niepełnosprawnych a wychodząc na spacer mleko można wcześniej odciągnąć do butelki..jeżeli się chce to można coś wykombinować ale nie, najłatwiej wywalić cyca.. tak samo jestem przeciwna temu aby facet w miejscach publicznych chodził bez koszulki, tak samo My kobiety szanujmy swoją prywatność i to, że nie każdy ma ochotę widzieć taki obrazek.

Gość fancloob
Tak tak,odciagnac. Czasem mozna odciagnac,a czasem nie mozna. Wycjodziszz domu,karmisz dziecko -i co chcesz jeszcze odciagac,jak cycki puste?myslisz,ze tak sobie odciagniesz 10 litrow na zapas? Ty moze najpierw urodz to swoje dziecko,a potem sie mozesz wymadrzac

Gość vjdbdhvbxc
Zamiast namawiać na karmienie publiczne lepiej niech propagują tworzenie kącików do kamienia. W każdej ikeii jest taki przy restauracji. To trzeba propagować bo choćby tvn przekonał cały świat ja za boga ojca nie obnażę się wśród obcych ludzi. Karmiłam córkę, zawsze w domu ewentualnie w aucie.Świadkiem tego mógł być Mąż i moja Mama. Koniec.

Gość fancloob
No.to jest racja,ze takich zaulkow specjalnie do tego celu jest za malo.

O ile jakoś jestem w stane zrozumieć obrzydzenie do gołej piersi i dziecka przy niej-trudno mi to zrozumieć ale każdy ma swoje racje,staram się je szanować nqawet jeśli są sprzeczne z moimi tak kiedyś na kafe na tym dziale jakaś kobieta napisała że ją drażni czy irytuje jak matka idzie z noworodkiem czy niemowlakiem do marketu.I kiedyś stała w kolejce do kasy a przed nią ktoś-mama czy tata-trzymał na rękach noworodka który spał i ślina ciekła mu z buzi.Zdaję sobie z tego sprawę że są ludzie których noworodki/niemowlaki nie urzekają a wręcz przeciwnie-czymś odstraszają,ktoś dzieci nie lubi,uważa że noworodek/niemowlę jest brzydkie i jest z wyglądu karytakturą człowieka-okej nie przeszakdza mi czyjeś zdanie nawet tego typu-ale z tego tematu między wierszami dało się wyłapać że matki z małymi dziećmi powinny siedzieć w domu dopóki dzieci te nie zaczną z wyglądu przypominać bardziej podrośniętego człowieka...I żeby było jasne sama jestem matką nie roszczę sobie jakiś specjalnych praw tylko dlatego że mam dziecko,nie żądam aby autobus pustoszał bo wsiada księżniczka z dzieckiem,żeby do kasy w tesko mi rozwijali czerwony dywan i przeganiali ludzi z kolejki bo idę ja z dzieckiem nie nie broń Boże!Niczym się nie różnię od innych czekających w tej kolejce,ale czasem są pewne zachowania i spojrzenia że kobieta z wózkiem to zło konieczne i trzeba ją zamknąć w domu na najbliższe 18 lat albo najlepiej zutylizować.Ludzie dajmy sobie trochę siana i zacznijmy się ciutkę szanować...Przecież nie zacznę wynajmować niani tylko dlatego że mam dziecko a chcę wyjść do marketu a uszę je z nianią zostawić bo przecież innym może się nie podobać to że mój synek je np.banana i jest nim umazany...

Gość Sorted :)
Kurczę, dziewczyny, jak żyję nie widziałam kobiety z wywalonymi cyckami :D. Mieszkam w wojewódzkim mieście na zachodzie kraju, żeby nie było, że mi tu ktoś odpowie "bo na wyludnionej podkarpackiej wsi nie ma karmiących matek". To może być niesmaczne - podobnie jak facet bez koszulki w miejscu poblicznym, zgadzam się. Odwracam wzrok, jeśli mnie coś zniesmacza i tyle. Ale jeśli kobieta karmiąca przykryje siebie i dziecko chustą, połą marynarki czy co tam ma pod ręką, to czemu nie? Widzę, że karmi, ale owianie tej czynności "tajemnicą" (czyli po prostu bez wulgarności) czyni tę czynność czymś..ładnym, miłym, naturalnym i ciepłym. Matczynym po prostu. I piszę to, pomimo że moje dzieci jadły z butli.

Ja też osobiście nie spotkałam się z mamą która wywala obie piersi na wierzch i karmi dziecko.Nie raz i nie dwa mijałam karmiącą w sklepie czy raczej w centrum handlowym na ławeczce między sklepami-widać że konieta sama skrępowana,ale zawsze była czymś zasłonięta więc wydaje mi się że te ''cyce na wierzchu'' to są mocno podkoloryzowane przez niektórych.A co do przewijania przy stole w knajpie-nie spotkałam tego nigdy w życiu.

Gość vjdbdhvbxc
No właśnie bo to jest mit, że niby karmiące matki tylko czekają na okazję by wywalić piersi i gorszyć otoczenie. Matki karmiące zazwyczaj jak już karmią to nie obnoszą się z tym, co po akcji tvn może się zmienić wg mnie niestety zmienić, bo jak mówię uważam, że to jest czynność intymna i powinno się tworzyć kąciki dla karmiących dla wygody wszystkich stron.

Takie kąciki ułatwiłyby zadanie przede wszystkim karmiącym matkom, bo jak ktoś tu zauważył - to one zazwyczaj są najbardziej skrępowane sytuacją, a nie otoczenie.

Gość naturalnosc naturalnoscią
ale troche oglady sie przyda:D:D W sumie wszystko jest naturalne. moze od razu ruchajmy sie w knajpach, bo to takie naturalne?? Albo srajmy przy wszystkim, no w koncu to takie naturalne!!

ok dzisiaj ide do baru, to jak mi sie zachce srac, to wezme chustę, zaslonie sie troche tu i uwdzie, podstawie sobie miseczke i sie wysram, ok?? Ludzie, przeciez to naturalne!!

owdzie oczywiscie, hahaha:D:D:D

No toż przecież o tym mówimy tu cały czas - o ogładzie bez wulgarności :). Wywalone gołe cyce i śliniący się przy nich noworodek nie są dla większości miłym widokiem, dlatego kobiety powinny się osłaniać elementem garderoby. Podobnie jak ty srając w kanjpie osłaniasz się ścianami toalety :D.

ja tez sie bede oslaniac elementami garderoby a karmiaca matka polka niech sie oslania scianami toalety, ok?D::D

Gość A czep się
facetów szczających gdzie popadnie w niedzielne poranki wracając z dyskoteki :D. Też mało który pomyśli o tym, żeby się wstydzić i zasłaniać :D

A czep się - tego tez sie czepiam i za cos takiego jest mandat jakbys chcial wiedziec, moj znajomy kiedys takowy dostal. moze matka polka jakby musiala ze 2 stowki zabulic za wywalanie wymion, to by jej sie chcialo dziecko nakarmic przed wyjsciem.