Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kastusa

Która wpadła karmiąc piersią?

Polecane posty

Gość kastusa

Zastanawiałam się, dlaczego w momi pokoleniu było tak dużo rodzeństw z różnicą wieku 2 lata. Teraz już wiem, że kiedyś nie było środków anty i tamte mamy wpadały. Czy wy karmiąc piersią zabezpieczałyście się dodatkowo i czy zdarzyła się wam wpadka?

Karmienie piersią nie jest antykoncepcją , nie chroni to przed zajściem w ciąże w ogóle .

Gość ha ha ha dobre sobie
Dwie rzeczy: 1) 20-30 lat temu były środki antykoncepcyjne-pierwsze prymitywne prezerwatywy stosowali już w XVIII wieku 2) Co znaczy dodatkowo? A od kiedy karmienie piersią jest jakąś metodą antykoncepcyjną?

Gość an2anet
ja :P

Gość kastusa
Wiele kobiet myśli, że jak karmi to nie ma owulacji. A w aczasie karmienia nie można brac hormonów. To jak się zabezpieczać?

Gość plga
Jak nie mozna a ile Kobiet karmi I bierze cerazette czy azalie a karmienie to nie antykoncepcja.

Gość cvvb
Nie każdy może brać tabletki.

jak nie tabletki to są prezerwatywy, jest spirala zwykła czy mirena, możliwości trochę jest przy karmieniu. samo karmienie to zadna antykoncepcja!

Gość ha ha ha dobre sobie
Są tabletki dla karmiących-ktoś nawet podał nazwę. Poza tym jest jeszcze stara dobra guma.

Gość an2anet
swiadoma bylam tego ze jestem płodna... a jednak ...sie stało i mam piękną córeczke

Gość a bo ja nie lubie kaszy
to nieprawda ze karmienie nie chroni przed ciaza w ogole. Spelniajac pewne warunki (ktore sa mozliwe zazwyczaj tylko na poczatku karmienia), ma sie 2% szansy na ciaze