Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania909

Dokuczają mi w gimnazjum :l nie wiem co robić juz. BŁAGAM POMOCY.

Polecane posty

Gość ania909

Więc od początku gimnazjum (1) , dokuczają mi. Z powodu tego że się maluję, i ogółem wyglądam doroślej niż oni. Mam też starszych znajomych, powodzenie u chłopaków przynajmniej tak zauważyłam, że się za mną oglądają. Ludzie z mojego rocznika, mówią że puszczam się pod sklepem, to okropne. Dostałam teraz sms'a od kogoś i w treści było, że jakiś ''mężczyzna'' (pewnie ktoś z mojej szkoly) chce skorzystać z MOICH USŁUG, i że spotka się ze mną pod sklepem . Nazywają mnie tapeciarą, nie mam wogole koleżanek w szkole, czasami porozmawiam z paroma z klasy , rozmawiam i utrzymuje kontakt tylko z trzema na dziewięc dziewczyn. Chłopaki mówią że jestem łatwa, ale ja nie dałam im powodu żeby tak myśleli. Powiedziałam to już rodzicom i mojej wychowawczyni, ale nic wielkiego to nie wniosło, szczerze to nic. Nauczycielka powiedziała że to tylko takie żarty, ale ja nie wytrzymam jeszcze 2 lat tutaj. Może pójść do dyrektora ? Nie wiem co robić, mam dosyć, specjalnie coś sobie robie lub udaję że coś mi jest żeby nie iść do szkoły..

Gość hrtuolk
zmien klase.. albo szkole. powodzenia ;)

Gość mądralla
staw temu czoła. Nie uciekaj. Pewnie dziewczyny robią jakieś intrygi. Znam sytuacje, ze dziewczyne spoliczkowal chlopak, w ktorym sie wszystkie na koloniach kochaly chociaz pna z nim nie zamienila ani slowa a miala 12lat. Zapytaj tego, co chce sie spotkac pod sklepem-niech sie przyzna jak sie nazywa. Bo skoro jest taki odwazny, ze az chce skorzystac z uslug to niech podpisze sie kim jest a nie zachowuje sie jak glupek.

Gość mądralla
czy Ty na jakiejś wsi mieszkasz, ze takie zwyczaje panuja? To sa prymitywne zagrywki i takie rzeczy robia ludzie, zeby lepiej sie poczuc, zeby znalezc slabszego kosztem ktorego lepiej sie poczuja.

Gość mądralla
aha, poczytaj sobie o bullyingu i mobbingu. Nie tylko Ciebie to spotyka.

Gość ania909
Rodzice mi nie pozwalają na zmianę szkoły ani klasy, probowałam już nie raz ich przekonać... Bede próbować w wakacje , już mam wybraną szkołę. Ale wątpie że się uda :(

Gość potwor z ciptaka
poprostu zazdrosne gowniary sie tak zachowują.Wiem jak było u mnie w szkole jak hodziłam.Była tam dziewczyna-sliczna,zawsześwietnie ubrana i rewelacyjnie wymalowana tak samo mowili o niej choc nigdy nic nie zrobiła ,żeby chć jedna osoba mogła tak sie o nie eyrazic to była zazdrosc ,że tamta dziewczyna ma pieniadze i fajnie sie ubiera a reszcze gul smigal.Nie przjmuj sie innymi olej ich i pokaz ,że ci to zwiewa i powiewa

Gość mądralla
mozesz sie poradzic w telefonie zaufania, np.116123 (bezpl.w godz.14-22)albo u rzecznika praw dziecka (tam moze tez jest jakas infolinia) Albo mozesz nauczyc sie lac w pysk no chyba, ze zwyczajnie spytasz tego, kto mowi o Tobie łatwa, czy "on wie co mówi, bo chyba w jego wieku to jeszcze nie zna sie takiego zwrotu".

Gość mądralla
grupa zawsze znajdzie osobe inna w jakis sposob. Jak bys jako jedyna w klasie grala na fortepianie i chodzila do 2 szkol rownolegle to by Cie obgadywali, ze uwazasz sie za wazniejsza i nosa zadzierasz (znam tez taki przypadek, a potem na koniec szkoly wychowawczyni, ktora wspierala te nagonki jeszcze te dziewcxzyne uhonorowala i jej wisiorek z kosci sloniowej wreczala) o ironio, prawda? :o Musze isc spac.Ale powtarzam za wpisem wyzej:robia to z zazdrosci.