Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dealay

Kto idzie do piekła - piszcie może się tam spotkamy

Polecane posty

Gość fgjgfdg
Dealay Ateista dobrze gada, kościół wybrał ewangelię które mają się znaleźć w bibli, tak aby im było na rękę. Biblia to kłamstwo nie ma co się łudzić że jest inaczej , nie pisze tego złośliwie, wolałbym aby było prawda to co jest tam napisane, a raczej powinno to, co jest napisane w Biblii jest prawdą, nie myl tego z żadnymi odłamami religijnymi bo jedno z drugim nie będzie szło w parze nigdy Boga poszukaj najpierw w sobie, przestań oceniać, otwórz się na otaczający świat, zacznij dostrzegać inaczej-to co jest ważne a co jest mniej ważne? Jakim językiem jest pisana ewangelia-językiem duszy, dlatego niewielu potrafi ją rozumieć Poza tym Bóg jest ponad wszelkimi wyznaniami jakie znasz, Bog mieszka w każdym z nas a Jego pokoj wypełnia każdego z nas. Tylko niewielu chce w sobie Boską część odnaleźć. Ważniejsze są mało ważne ziemskie sprawy i inni ludzie, ważniejsze ciuchy, komputer, I-phone, filmy, własne ciało nad poszukiwanie Boga w sobie A Bóg nazywa te wszystkie rzeczy marnością, a śmierć zyskiem i mówi wyraźnie, że nie należy się przywiązywac do marności tej ziemi. Ludzie wolą tą marność, bo nie wiedzą co tracą takim wyborem. Dziś tutaj jesteś-jutro już może cię tutaj nie być, za 3dni może iść procesja i będą grać marsza żałobnego na twojim pogrzebie. Staniesz wtedy przed Bogiem i co mu powiesz? Nie miałem czasu szukać ciebie boże, który dajesz życie wieczne, bo właśnie kupowałem w sklepie nowego Iphona, a potem umówiłem sie z kumplami na piwo, trochę wypiliśmy, wpadłem w poślizg i walnąłem w drzewo... Żadne świadectwo ze mnie na Twoje istnienie. Postawią ci kamienną mogiłę za 9000 ale to nie ocali Twojej duszy możesz to zrobić tylko TY poszukując już dziś drogi do Boga i nawracając się. Nie masz czasu do stracenia!!!

mówisz ,zę nie ma podstaw ,zeby wierzyć w Jezusa ... a na jakiej podstawie wierzysz ,zę najprawdopodobniej po śmierci nie bedize nic ....." ? podejrzewam ,ze na tej same dla ciebie - czyli żadnej . a jednak jesteś bardziej skłonny uwierzyć że po śmierci nie ma nic niż uwierzyć w Boga . tak jak pisałam - brak logiki w twoim rozumowaniu .

problem z halucynacjami umierającego mózgu jest taki że są to halucynacje umierającego mózgu i wyciąganie z nich wniosku na temat życia po śmierci jest co najmniej problematyczne. ciekawe że nigdy w takich halucynacjach Jezus nie ukazał się komuś kto o nim wcześniej nie słyszał ;) (bo jak wiesz, te halucynacje śmierci klinicznej nie są wyjątkowe dla katolików czy chrześcijan ;) )

Gość margarittka
Widze masz słaba wiedzę. Ja czytałam ksiązkę o kobiecie, która w Boga nie wierzyła, a widziała co jest tam po drugiej stronie... Więc chyba Twoja logika pada...

gdyby ludzka świadomość mogla istnieć bez naszego mózgu myślę że mielibyśmy tego jakieś dowody, tak jak mamy dowody na to że wiek Ziemi to nie 6tys lat a 4,5 mld, ze nie zostaliśmy stworzeni a wyewoluowaliśmy itd po uszkodzeniu części mózgu człowiek traci pewne zdolności, po uszkodzeniu kolejnej traci następne, nie może rozpoznawać twarzy, nie pamięta nazw przedmiotów itd, ale kiedy uszkodzimy cały mózg podczas śmierci jakimś cudem duch się z nas unosi w nieskazitelnej formie, mówimy doskonałym językiem i idziemy do jakiegoś parku rozmawiać z innymi umarłymi... tak to jest bardziej prawdopodobne ;)

Gość fgjgfdg
problem z halucynacjami umierającego mózgu jest taki że są to halucynacje umierającego mózgu i wyciąganie z nich wniosku na temat życia po śmierci jest co najmniej problematyczne tak to probowano sobie tłumaczyć oglądałam na youtube film o kobiecie która miała operację na otwartym mózgu i musiano doprowadzić jądo stanu śmierci klinicznej, badano pray tym fale jej mózgu i jego pracę, jej mózg był kompletnie wyłączony, a ona z dokładnością do detala opisywała przebieg całej operacji wraz z dialogami jakie się odbywały między chirurgami... jak to wytłumaczysz?

masz przestarzałe dane i na temat wieku Ziemi , o ewolucji tez czytałeś tylko podstawie pozycje bez opinii przeciwników tej tezy i ich argumentów , mylisz świadomość z duszą ... no i o czym Z toba gadać ?:)

Gość margarittka
Trafiona przez piorun - to wyznania samej doświadczonej, polecam przeczytać.

Gość fgjgfdg
nie mam linku :( szukam ale był po angielsku... o piosenkarce country, z Ameryki

no dobra , ja spadam . pan ateista pewnie wertuje gooogle w poszukiwaniu wieku ziemi , żeby było ,zę wie o czym mówi , a ja na takie dyskusje z przrwami nie mam czasu ani ochoty . Jezus żyje :) i tego nie zmieni żadne wymądrzanie pseudo ateistów :) dobranoc .

Gość fgjgfdg
wypowiadają się chirurdzy którzy przeprowadzali tą operację i słuchali później jej opisów...

Gość fgjgfdg
ona też była ateistką, ale poza tym że ta operacja zmieniła ja totalnie w inną osobę po tym co przeżyła, dostała coś jak dar-kiedy ktoś miał kłopoty, potrafiła to wyczuć, czasem czuła je tak bardzo, że doprowadza ją to do łez obecnie jest chrześcijanką i... już się tak nie stroji jak dawniej ;)

Gość ha ha ha przynajmniej
spotkasz tam w piekle ciekawych ludzi i bedziesz mial o czym z nimi rozawiac ( Stalin , Hitler i wielu innych )

Gość Beliar 2
Dealay Ja się tam wybieram ( ale nic nie obiecuje)

ewolucję rozumiemy lepiej niż grawitację, dobrze że w Biblii nie ma żadnych wersów przeczących jej ;-) jeśli chcesz możemy rozwinać temat, a dyskusji z kreacjonistami nasłuchałem się godzinami dusza to coś co pozwala chrześcijanom zrównać wartość 150 komórek, bez mózgu, bez systemu nerwowego z życiem dzieci chorych na cukrzycę czy z poparzeniami całego ciała i wstrzymywać badania nad komórkami macierzystymi. który wiek Ziemi podany przeze mnie Ci się nie podoba? może mamy nowe dane naukowe, do szkoły dawno już chodziłem. (albo ktoś odkrył coś w Biblii co pozwolilo nam ustalić wiek naszej planety? taki żart ;) )

Gość Beliar 2
Wiecie że lucyfer będzie rządził 7 lat na ziemi jak się zacznie apokalipsa ... ( jeśli w to wierzyć )

Gość fgjgfdg
"Do każdego więc, który się przyzna do Mnie przed ludźmi, przyznam się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie. Lecz kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie." Mt 10: 32-33

Gość mocno wierzący
a ja pójde do nieba bo jestem dobry :)

"bedziesz mial o czym z nimi rozawiac ( Stalin , Hitler i wielu innych )" ...Albert Einstain, Woody Allen, Richard Dawkins, Umberto Eco, Stanisław Lem, Matka Teresa Z Kalkuty, Stephen Hawking itd ;-)

wszyscy niestety ida do nieba, najpierw 144 tysiące, a za nimi milijony

Gość a może zrób restart
alium kobito użyj qrwa mózgu w XXI wieku jeszcze wierzyć w w bajki. Za jakiś czas będą mówić o chrześcijaństwie tak jak teraz o faraonach i egipcie albo o olimpie. Życie wieczne istnieje i nauka nie jest w stanie temu zaprzeczyć. Ale chodzi o atomy z których zbudowane jest ludzkie ciało. Życie wieczne jest tu i teraz. A kto żyje nadzieją na życie wieczne po śmierci tak na prawdę jest martwy, bo ciągle czeka na nagrodę za dobre uczynki. Żyjesz według kodeksu ustalonego przez ludzi na ich użytek, zaprzeczasz swoim instynktom, wypierasz się ich, wypierasz się najcenniejszych z cech w jakie wyposażyła cię natura (stwórca) myślenia. W zamian za czcze obietnice. I ty nam chcesz qrwa mówić że mamy wybór. My dobrze o tym wiemy i wybraliśmy to co nam pasuje, bo człowiek myślący wie co wybrać. Gdybyś sama pomyślała a nie szła za stadem jak owca z pańskiej owczarni zobaczyła byś że twoje życie oparte jest na książce równej bajkom. Nie ubliżając bajkom.

Ja pójdę do piekła. Jak nie zacznę doceniać ludzi, którzy dla mnie robią tyle dobrego.