Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teraz sie boje i mam wyrzuty

Poszłam do komuni bez spowiedzi. Czy świętokradztwo to naprawde wielki grzech?

Polecane posty

Gość teraz sie boje i mam wyrzuty

W tym tygodniu był pogrzeb mojego wujka, brata mojej mamy. Nie miałam czasu iść do spowiedzi, naprawde! Poleciałam po pracy do kościoła, ale sie spóźniłam! Nie chciałam robić mamie zawodu, bo ostatnio miała powody, żeby być na mnie zła. Nie chciałam po raz kolejny jej zawieść. A pójscie do komuni na mszy pogrzebowej jej brata wiedziałam, że było dla niej ważne, bo nawet prze telefon mnie zapytała, czy poszłam do spowiedzi. No i poszłam bez komuni, żeby jej nie robić przykrości, ale teraz sie boje, że to duży grzech.

Gość ccl
A ja poszlam do komunii przed pierwsza komunia, bo bardzo mnie ciekawilo jak to smakuje. :)) Jak to zakwalifikowac??

Gość Piesia Dobra Rada
Pawełło - wlasnie ze sie pisze "swietokradztwo" inteligencie od siedmiu bolesci. Autorko: intencje mialas dobre, wiec moim zdaniem to zaden ciezki grzech, ale jak Cie to tak meczy to idz do spowiedzi i opowiedZ o tym ksiedzu.

Gość margarittka
To zależy jakie grzechy popełniłaś, jeżeli to naprawdę cięzki grzechy to jest to duży grzech. Jednak jeżeli nie pepełniłas grzechów cięzkich to na mszy na początku przepraszamy za nie i wtedy nie jest to świętokradztwo