Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_agi_jasia

pOMYSŁ NA BEZMIĘSNY OBIAD DLA ROCZNEGO DZIECKA

Polecane posty

Gość mama_agi_jasia

Synowi robię sos pieczarkowy z kaszą, a rocznej córce nie mam pomysłu.Pomozecie?

Gość Leal 90210
Moja jak miała rok wcinała kasze gryczaną lekko zalaną rosołkiem...albo kluseczki lane na wywarze z cielęcinki -tylko bez mięska. Brokuły całe w różyczkach..Zupe krem z groszku.

Gość mama_agi_jasia
Moja totalnie zup nie chce. Codziennie ja wędlinę i na obiad może od czasu do czasu przydałoby sie coś bez mięsa. łososia je i lubi, ale był już sosu pieczarkowego raczej jej nie dam

to upiecz pstrąga, dorsza etc. ryb jest od groma - w sosie koperkowym z młodymi ziemniakami i gotowanym kalafiorem. Zresztą wyżej koleznka podała kilka propozycji.

Może jakaś zapiekanka warzywna,duszone warzywa na parze?Mój raczej typowy padlinożerca,koko(mięso każdego rodzaju,nie tylko kurczak) może wcinać non stop ale czasem jak dostanie 2 razy w tygodniu obiad bez koko nic mu się nie stanie.Hmm..zapiekanka makaronowa ze szpinakiem?Sosem pomidorowym?Może gotowany kalafior i jajko do tego?

Nasze ulubione to jajko ze szpinakiem. Może być makaron z sosem pomidorowym, ryż z warzywami...

leczo z kabaczkiem zamiast kiełbasy, naleśniki z twarogiem, albo szpinakiem jak juz masz kasze, to zgriluj troche cienko pokrojonych warzyw do tego, wymieszaj i podaj z roztopionym masłem

Gość obiadek dobry jest
- lane kluski na rosołku - zapiekanka z ziemniaków i ryby - warzywa na parze - naleśniki z owocami - młode ziemniaczki i jajko sadzona na teflonowej patelni i wiele wiele innych.

Gość nie taka znowu nowa
- pieczona rybka w folii, np. sola - pyszna! - szpinak podsmażony z cebulką, czosnkiem wybełtane z jajkiem (a biorę przepiórcze) - naleśniczki (mleko ryżowe plus mąka gryczana) - kluski leniwe - placuszki z cukini, ziemniaków i marchewki - racuchy