Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona niezdecydowana

gdzie trzymacie swoje oszczędności?

Polecane posty

Gość ona niezdecydowana

Witam. Nie mam ich dużo bo aby 7500 ale leżą na koncie oszczędnościowym w mbanku na 3%. Szukałam na necie i np w DNorb dają 8% ale jak ma się u nich konto przez rok, więc odpada.

Gość ona niezdecydowana
Chciałabym również założyć córce jakąś książeczkę tylko lub coś podobnego? Może ktoś podpowie ?

Gość Ggfgggg
Lokaty w getinbanku są dobrze oprocentowane.

Gość Boże tak bym ...
niestety, nie mam oszczędności :( za to mam długi :O 😭

Gość ona890
ja rowniez mam lokate w getinbanku

Gość ona niezdecydowana
Właśnie większość banków ma dobre propozycje dla stałych klientów. A ja od kilku lat jestem w marnym mbanku. Czas zmienić bank.

Gość Enron :P
ostatnio czytałem artykuł w którym analitycy przewidywali, że w pprzypadku krysysu bankowego w polsce padnie 6 dużych banków jakich - nie podawali ale to stosunkowo łatwo sobie wywróżyć patrząc na to kto jest właścicielem tych banków i gdzie są centrale właścicieli

Gość trollo
dziewczyno otrząśnij się! przy takiej kwocie oprocentowanie nie ma najmniejszego znaczenia bo różnica 2 czy 3% w skali roku po odjęciu belkowych 19% da Ci ile? kilkadziesiąt złotych? Co jeżeli się okaże, że konto jest płatne, albo obwarowane założeniem zwykłego RORu będzie kompletnie nieopłacalne. Jak będziesz miała min. 100k to możesz to rozstrząsać

Gość SDWGTRYJGFDS
ja trzymie w paczce od rutinoscorbina swoje oszczednosci a mam ze 50 groszy;D

Gość Jacek Szafałowicz UK 666
Najlepiej to kraść und żebrać and wyzyskiwać! Pożyczać bez procentów i nie oddawać! Szatyny to wredne i fałszywe są!

Gość ona niezdecydowana
nie każdy włada takimi 100k. Ja mam 7,5 tys na czysto z tego 14zł w skali miesiąca bo prawie 4zł zabierają mi na odsetki kapitałowe. Gdyby mi dali 8% to miesięcznie by wpadło koło 30 zł więc to nie gadaj że tak mało.

Gość ona niezdecydowana
Nie chce nikogo opadać. Szukam tylko sposobu na oszczędności, ale chyba zostanę z tym co mam

Gość trollo
jak chcesz, tylko zorientuj się dobrze na ile takie konto się opłaca. Bo zazwyczaj trzeba z nim założyć zwykły ROR, który nawet jeśli bezpłatny z nazwy to wcale bezpłatny nie jest, bo albo opłata za kartę, albo za przelewy, Ja swego czasu miałem dla "oszczędności" podobnych do Twoich (10k) konto oszczędnościowe w Eurobanku. Teraz już zlikwidowałem i trzymam w mbanku. Bo okazało się, że opłaty i kłopoty z przelewaniem z jednego na drugie w odpowiednich terminach przekraczały potencjalne "zyski". Naprawdę, takie sumy to są zaskórniaki na czarną godzinę, a nie żadne oszczędności

Każdy porządny bank oferuje jakieś fundusze inwestycyjne. Są takie o małym ryzyku a dające jakieś większe procenty. Zapytaj w mbanku czy nie można zainwestować poprzez strone www banku (ze strony na której normlanie korzytasz w mbanku). W multibanku tak jest a to ta sama grupa (BRE).

Gość ona niezdecydowana
o widzicie to już jakieś lepsze rozwiązanie. Fakt to są zaskórniaki, tylko że takie które leżą i nie ruszam ich w ogóle dlatego chciałam jakiś grosz z tego, ale może faktycznie zostawić tak jest bo jeszcze stracę na tym.

Gość ja trzymam w skarpetce
złoto i dolary