Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasienka

gorączka w ciązy

Polecane posty

Gość jasienka

hej jestem 6 tyg ciązy a jestem chora mam gorączkę nie wiem jakie leki mam brac nie chce zaszkodzic płodowi :) do lekarza mam na poniedziałek bo jest na urlopie pije sok z malin słyszałam ze apap nie szkodzi czy to prawda :)

Gość jasienka
proszę o dopowiedz :)

Gość ja78
Nic nie powinnas brac. Kup sobie syrop dla ciezarnych - Prenalen. Lecz sie domowymi sposobami, chlodz czolo okladami, ale nie przesadz aby nie zalatwic zatok. W pierwszym trymestrze powinno sie unikac jakichkolwiek lekow. Gdy goraczka jest wysoka jedz do szpitala, bo to grozne dla malenstwa.

Gość jasienka
musze czekac jak mój mąż wróci z pracy :)

Gość niusa
"Gorączka Jeśli przekracza 38C, koniecznie musisz ją obniżyć, żeby nie zaszkodziła dziecku. Gdy gorączka utrzymuje się dłużej, niż 2-3 dni, wybierz się do lekarza. Gorączkę szybko obniży kąpiel w chłodnej wodzie lub chłodny prysznic. Nie wchodź jednak do lodowatej wody, bo zamiast sobie pomóc, zaszkodzisz dziecku. Wypróbuj wywar z kwiatów lipy. Działa napotnie i obniża temperaturę. Zwykłą herbatę zastąp specjalnym napojem na gorączkę, który ma działanie napotne i zawiera duże ilości witaminy C. Na filiżankę gorącej wody będą ci potrzebne: łyżeczka utartego imbiru, kawałek cynamonu, łyżka miodu i sok z połowy cytryny. Bezpieczne leki: paracetamol, w dawce nie większej niż 1000 mg dziennie (2 tabletki) i nie dłużej, niż przez trzy dni." http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,5809626,Sposob_na_przeziebienie_w_ciazy.html

Gość kocham oboje ale
Możesz brać apap. Mi lekarz powiedział,że jest mniej szkodliwy niż utrzymująca się gorączka. Po co masz się męczyć, męczyć dziecko i potem jechać do szpitala?A w szpitalu i tak podadzą ci paracetamol. Ja brałam apap na ból głowy w 7 tyg. i nic nie było.

Gość jasienka
dzieki za odpowiedz :) zrobię tak jak mówisz wczoraj miałam wysoką gorączke dziś już jest lepiej tylko katar mnie męczy :(

Gość jasienka
właśnie brałam teraz apap też dzwoniłam do znajomej położnej i powiedziała mi że moge go brać :)