Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradźcie mi

Jakie cc byscie wybrały na moim miejscu?

Polecane posty

Gość doradźcie mi

Jestem taki mnietypowym przypadkiem, że mam juz blizny na brzuchu. 1 nad pępkiem ma 2 cm, 2 małe na linii bikini. Na prawo od pępka idzie duża pionowa blizna po wyrostku. Wiem, że teraz robi się cc cięciem na dole ale ja się zastanawiam, czy nie lepiej byłoby zrobic pionowe po tej starej bliźnie. Co myślicie?

Gość mamaoliinikoli
jesli cos to w dłuz brzucha by ci robili albo "uśmiech" ja miałąm dwie cesarki i miałam tez wyrostek i ma w "uśmiech"

ja mam jedną blizne na samym dole brzucha poziomą po operacji na refluks, drugą pionową po wyrostki i 2 kreseczki po laparoskopi pęcherzyka żółciowego. cesarke zrobili mi poziomo jakoś 1.5 cm nad tą pierwszą.

Gość my myślimy że lekarz
zadecyduje i nie będzie kierował się estetyką ale bezpieczeństwem dziecka jak na cieżarną to masz dziecinne dylematy

Gość biki
kilkaliterdlapseudo>>>>>>>> czy mozesz mi napisac jak wyglada operacja pecherzyka?? laparoskoppem????? ile trwa?, jak dlugo dochodzi sie do siebie???

w cc cięcie robi się w uśmiech,a pionowo tą tylko wtedy kiedy jest zagrożenie życia dziecka!

Gość doradźcie mi
my myślimy że lekarz - jakbyś chciała wiedzieć, to przed ostatnią operacją laparoskopową lekarz mnie uprzedzał, że jak się nie uda to będa musieli mi otworzyć brzuch. Mówił, że cięcie zrobią mi poziomo w dole brzucha ale jak mu pokazałam tą bliznę po wyrostku to stwierdził, że jednak nie. Powiedział, że powiększą cięcie tej blizny po wyrostku żeby mnie nie oszpecać. Tak więc to nie moje wymysły.

laparoskopie robiłam w klinice jednego dnia, pojechałam tam na 13 a na drugi dzień rano mnie wypuścili. zabieg pod narkozą zrobili 3 małe dziurki 1 w pęku. ale jak tu ktoś juz napisał też mnie ostrzegli, ze jak się nie uda to mnie zaszyją i zapiszą na normalną operacje.

Gość biki
dzieki a musialas robic mialas bolesci czy po prostu sie zdecydowalas?? bolalo po wszystkim? ile trwa zabieg?

boleć nie bolała, ale miałam w planach zajście w ciąże i nie chciałam ryzykować ataków w czasie jej trwania. nie wiem ile trwał sam zabieg ale chyba jakoś nie długo. potem tylko narkoze odespałam i do domu. na ból dostałam ketonal ale zjadłam tylko 1 tabletkę.

lekarz jak najbardziej bierze pod uwage wzgledy estetyczne przy wykonywaniu ciecia, dlatego obecnie praktycznie odeszlo sie od ciecia pionowego od pepka po spojenie lonowe - z wyjatkiem sytuacji zagrozenia zycia; jesli ta blizne po wyrostku masz dosc duza a lekarz nie widzi problemu w wykonaniu ciecia w jej miejscu, to ja bym sie na twoim miejscu zdecydowala na takie wlasnie rozwiazanie;