Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgubiłamSię!!!

Do Samotnych Mam w UK ...

Polecane posty

Gość zgubiłamSię!!!

Witam . Chce zapytać jak to jest w UK z samotnymi matkami . Mam dość bycia pomiatana i czasami bitą przez mojego partnera. Gdzie mam się zgłosić i gdzie uzyskać pomoc ... Nigdy nie pracowałam , nie znam dobrze języka , gdy tylko przyleciałam do Anglii , dowiedziałam się , że jestem w ciąży. Teraz córka jest już na świecie . Nie mam żadnej pomocy od jej ojca, gdy tylko wraca z pracy idzie spać , nie mam w nim wsparcia , ani pomocy . Co ja mam zrobić ??? Jestem w takim stanie załamania , że chyba wariuje! Na każdym kroku słyszę wyzwiska co do mojej osoby, chciałam iść się dalej uczyć , on mnie ogranicza za wszystkim. Pieniądze pobiera tylko on , nie mam nawet środków by cokolwiek zacząć ... proszę o pomoc , błagam!

Gość Sekonda
Kup najtańszy bilet i wracaj do Polski czym prędzej. Jeśli do tej pory byłaś za granicą niesamodzielna, to tym bardziej po odejściu od męża nie dasz sobie rady. Trzymam kciuki i życzę powodzenia!

Kobieto uciekaj z tąd nie daj się szm**cić! wiem, że łatwo się mówi, ale chyba nie masz wyboru. Masz kogoś bliskiego w Polsce kto mógłby Ci pomóc?

Gość zgubiłamSię!!!
Właśnie o to chodzi , że nie mam ... nie mam żadnego punktu zaczepienia w Polsce. Jestem sama .

Gość zgubiłamSię!!!
z Basildonu

Jak nie znasz jezyka i nie masz nikogo kto pojdzie z Toba do prawnika moze byc ciezko,druga sprawa,ze nie pracowalas napewno nie masz podstawowych papierow ,ale wyrzucic Cie z Uk nie moga,wiec mozna by bylo cos pokombinowac z zasilkami,ale trzeba latac troszke..

Gość zgubiłamSię!!!
tzn pracowałam , ale przez 7 dni , dowiedziałam się , że jestem w ciąży i ze względu na to , że praca wymagała wysiłku, powiedziałam o tym przełożonemu i zwolnili mnie. Więc tak jakbym nie pracowała w ogóle ...

Gość zgubiłamSię!!!
Ja tylko początkowo chcę się uwolnić od niego , później chcę iść do pracy , poznać ludzi , nauczyć się dobrze języka , nie liczę na zasiłki ... tylko ja kompletnie nie wiem co mam na początku zrobić , gdzie się udać z tym problemem.

Poszukaj lokalnego biura Advice ,tam sa prawnicy ktorzy pomagaja,moze bedzie tlumacz..bedzie Ci ciezko ze wzgledu na dziecko ..nie tak latwo tutaj o zlobek ,trzeba miec prace,zeby mogli dac dotacje,tak jest bardzo drogo...ja bym pomogla ale jestem z innego miasta niestety..

Gość b.e.a.t.a
Zalezy w jakim stopniu znasz angielski, czy potrafisz w ogole dogadac sie z kimkolwiek? Ja bym Ci radzila isc na kurs- sa bezplatne kursy jezyka, ale przewaznie jest wiele chetnych i trzeba czekac w kolejce. Po mniej wiecej roku powinnas byc w stanie znalezc prace. Zlobki sa owszem drogie, ale w Twojej sytuacji mozesz liczyc na spore dofinansowanie (zwracaja do 80% kosztow zaleznie od sytuacji) Powinnas jak najszybciej zglosic sie do City Council i powiedziec ze rozstajesz sie z partnerem i potrzebujesz mieszkanie dla siebie i dziecka. Jesli nie masz numeru ubezpieczenia, musisz isc do Inland Revenue - potrzebny bedzie zebys mogla pobierac Child Tax Credit na dziecko i byc moze na siebie dostaniesz Jobseekers Allowance - zasilek dla szukajacych pracy. Jeszcze Child Benefit powinnas dostac, chyba ze partner juz pobiera, to musisz sie dowiedziec co zrobic, zebys Ty mogla dostawac pieniadze. Oczywiscie musisz tez wystapic o alimenty na dziecko - jesli nie dogadacie sie sami, zajmuje sie tym Child Support Agency, srednio na jedno dziecko mozesz liczyc na 30 funtow tygodniowo. Po bardziej konkretne porady idz do Citizen Advice Bureau. Gdziekolwiek pojdziesz, nie daj sie splawic i wszedzie gdzie sie da pros o tlumacza.

Gość zgubiłamSię!!!
b.e.a.t.a dziękuję , w poniedziałek zaczynam działać . Dogaduję się , łamanym językiem jako tako , aż tak źle nie ma .