Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ambitniejszy tematoo

Jaki jest ogólny sens naszego życia?

Polecane posty

Po co my żyjemy ? Po co istnieje życie na tej planecie, do czego to prowadzi?

nie ma żadnego uniewersalnego ani odgórnego sensu istnienia sensy bytu zaś trzeba sobie samemu wymyślić, choć to trudne w praktyce ale wszystko może nimi być, cokolwiek jest dla ciebie ważne albo postanowisz, że takie jest

Gość blądynka polska
zeby wygrac z Grecja

Nie ma żadnego konkretnego powodu dla którego istnieje życie na naszej skromnej planecie, :D .zawsze mnie łudzi skąd się wzięło życie hmm to kolejne pytanie które nie daje mi spokoju

Gość jemu zwisa czy uwierzyz
by zasłuzyc na niebo

hehe nie ma co się łudzić na niebo

ja tam lubię takie tematy :F na planecie zaistniało życie organiczne bo warunki ku temu były dobre nie można być pewnym że tylko na tej planecie istnieje takie życie Mi bardziej nie daje spokoju to dlaczego np nie można sobie wybrać czy chce się zacząć istnieć. Ten brak możliwości wyboru jest dla mnie czymś nie do ogarnięcia. Nie chcę np mieć dzieci bo to według mnie pozbawianie je wyboru w podstawowej kwestii.

Tak ale w jaki sposób życie zaistnialo ? Przecież tak nagle nie mogło się pojawic

jak zaistniało. To zależy w co wierzysz, jeśli wierzysz w jakąś siłę wyższą to dla Ciebie dzięki niej życie zaistniało. Ja np nie wiem dlaczego, lecz chyba bardziej interesują mnie tego skutki. Niebo. nawet jeśli by istaniało coś takiego jak niebo, to po co na nie zasłużyć? mnie nie interesuje to, że mogłabym gdzieś skądś stać się kimś lepszym, namiastką boga. Ludzie chcą wierzyć, że gdzieś obudzą i się i będą tacy sami jak tu, ale jednak inni, idealni. Dla mnie to jest tak sprzeczne...nie chcę czegoś takiego dla siebie. Nie będę nigdzie lepsza niż tutaj uda mi się być. Jeśli już musiałam zaistnieć to wierzę że na tym świecie jest wszystko czego potrzebuję

Gość fhdtregbc
Nie tacy jak ty się nad tym głowili, daj sobie spokój bo ocipiejesz