Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimiturda

Myjecie butelki w zmywarkach ?

Polecane posty

Gość mimiturda

J.W.

Gość Tak. Ja myje. I miski po
kaszkach i lyzeczki i smoczki. Wszystko jak leci.

Gość mimiturda
Pytam gdyż od 3 dni jestem posiadaczką zmywarki - nie chodzi tu o chwalenie się, bo nie ma czym - w dzisiejszych czasach to chyba standard wyposażenia każdej kuchni, ale nie miałam nigdy styczności i nie wiem jak się ma mycie butelek i właśnie tymbardziej smoczków do chemii używanej w zmywarkach. Na pierwsze mycie powrzucałam wszystko co miałam jak leciało m.in. butelki a potem jakoś nie dalo mi to spokoju i "przelałam" je wrzątkiem przed użyciem. Może ktoś jeszcze się wypowie.

Przepłucz smoczki pod bieżącą wodą po skończonym cyklu w zmywarce. Jak dziecko jest bardzo małe to butelki też przelej dodatkowo gorącą wodą. Ponieważ te rzeczy są lekkie, czasem zdarza się że podczas zmywania przekręcają się do dołu dnem (szczególnie smoczki i niektóre miski) i bywa że nie są dobrze wypłukane ani wymyte i ta brudna woda (pomyje) w nich zalegają. W takich wypadkach musisz je umyć ręcznie. Smoczki najlepiej wrzucać do koszyka na sztućce, albo specjalnego koszyka na niemowlęce rzeczy, który można kupić przez internet (ja tego nie mam i wrzucam do tego na sztućce, bo jest dostatecznie duży)

ja tez myje ale niestety butelki sie odbarwiaja. szczegolnie jesli w tym samym czasie myjesz w zmywarce np naczynia po sosie pomidorowym. butelki sa zupelnie czyste tylko plastik jest odbarwiony i mniej estetycznie wyglada.

U mnie się jeszcze nic nie odbarwiło, poza takim normalnym odbarwieniem jakie się robi na butelkach po długim okresie użytkowania, nawet jak się je myje ręcznie w zlewie. Plastik ma to do siebie że po jakimś tam czasie się zużywa. No ale ja nie zmywam zbyt wiele farbujących ładunków, więc nie odpowiem za innych.

Gość pisac jak na spowiedzi
ja mylam, ale mialam szklane butelki, plastikowych sie brzydze

Gość madziakowo
Myję w zlewie płynek NUK do mycia butelek i smoczków, polecam jest godny wypróboowania i nie barwi :)

Gość madziakowo
Myję w zlewie płynek NUK do mycia butelek i smoczków, polecam jest godny wypróboowania i nie barwi :)

Gość adadadmsmsm
nie. Myję ręcznie. Raz umyłam to wyglądały po gorzej niż przed.