Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie studia wybrać????

Jakie studia wybrać???

Polecane posty

Gość jakie studia wybrać????

Kulturoznawstwo czy dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Zawsze interesowała mnie praca w redakcji ale teraz po studiach humanistycznych raczej nie ma pracy choć dziennikarz telewizyjny zarabia dość dobrze ale dziennikarstwo można po każdych studiach wykonywać a jakby mi coś z tym nie poszło to mogłabym zrobić podyplomówke z administracji, ekonomii, rachunkowość, pracownika socjalnego i pracować np. w urzędzie sądowym, na poczcie, w urzędzie gminy, w urzędzie pracy, w urzędzie skarbowym.

Gość ja bym ci polecał jakieś studi
a inżynierskie albo medyczne

Gość ja bym ci polecał jakieś studi
kulturoznawstwo, dziennikarstwo, pedagogiczne, socjalne, pracownik socjalny, aministracja to studia takie jak szkola specjalna na dzisiejsze czasy.

Gość alicjawkrainie
Może jednak zastanów się poważnie, ja skończyłam kulturoznawstwo i teraz pracuję w księgarni zarabiając najniższą pensję. Ja bym Ci polecała, którąś z uczelni specjalistycznych, na przykład Akademia Morska w Szczecinie ma bardzo dobre opienie i wysoką pozycję w rankingach.

Gość Bartyglamas
Hejka, ja jestem po finansach i rachunkowości na Vistuli (to prywatna, warszawska uczelnia) i nie miałam problemu ze znalezieniem pracy. Dostałam najpierw staż w biurze rachunkowym, teraz pracuję tam na stałe. Polecam specjalistyczne, konkretne (najlepiej ścisłe) kierunki.

Gość Teresa23
osobiście przed wyborem kierunku studiów robiłam sobie testy predyspozycji zawodowych..to istotne, bo wtedy możemy połączyć przyjemne z pożytecznym, nie uczyć się czegoś co nas nie kręci i do czego nie mamy głowy.. w Polsce jak dla mnie jest chora obsesja wyższego wykształcenia a przecież nie każdy jest do tego stworzony..warto przeanalizować czy nie lepiej zostać spawaczem czy fryzjerem z zamiłowania czy mag np.politologi bo tam są wolne miejsca..ja fajne testy znalazłam na tomastest i mi one bardzo pomogły, wybrałam florystykę a myślałam o studiowaniu stosunków międzynarodowych (żeby mieć mgr) i jestem bardzo zadowolona

Gość klamyyyta
Raczej zwróciłabym uwagę na kierunki, które daja pracę i chociaż w jakimś stopniu pokrywają się z naszymi zainteresowaniami.

Gość Teresa23
Myślę, że przed podjęciem decyzji o studiach należy przeanalizować swoje możliwości i umiejęnosci. Wg mnie najlepszym sposobem jest wizyta u doradcy zawodowego , ale to dość droga przyjemność lub testy predyspozycji zawodowych, które znacznie mniej obciążają budżet. Ja rozwiązywałam kilka testów a najbardziej profesjonalne wyniki wyszły mi na tomastest i nimi się po sugerowałam

Gość Hirokpa
Zanim wybierzesz studia, poleciłbym ci testy tomastest.eu, które pomogą ci wybrać studia dla ciebie.

zadne z tych bo i tak pracy po tym nie znajdziesz, no chyba ze chcesz byc po kulturoznastwie i podawac mi hot wingsy w KFC

Gość Kornelia23
Obecnie zastanowiłabym się czy na studia w ogóle warto iść..a tak serio warto zrobić sobie testy predyspozycji zawodowych, aby wiedzieć w kierunku jakiej branży się kształcić. Tomastest.eu ma całkiem niezłą bazę za rozsądne pieniądze