Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki to tydzień

na który to tydzień wam wygląda?

Polecane posty

Gość ....MILKA..
przeciez podpisalas ze to 37 to po co pytasz?

Gość jaki to tydzień
no dobra czy to wygląda na ten 37 czy na mniejsz czy więcej?

Gość przyszła mama trojaczków - już
Osoba na tym zdjęciu widać,ze jest już osobą dość puszystą z natury. A brzuch strasznie szeroki,kurcze ja takiego z trojaczkami nie miałam,mi szedł bardziej do przodu,a nie na boki.

Gość jaki to tydzień
ale na boki to przynajmniej nie ma rozstępów

No nie sadzę,żeby ta osoba nie miała rozstępów. Mój brzuszek "szedł " do przodu,ale nie mam zbyt wielu rozstępów,tylko kilka , prawie niewidocznych już . Ale taki brzuszek idący w bok ciezej zgubić :P

Gość jaki to tydzień
tak sądzisz? no bo jak idzie na boki to rozkłada się tak równomiernie a jak idzie w brzuch to tak wypycha brzuch do przodu i wtedy robi się większa fałda na brzuchu i potem tej fałdy nie da się zgubić bo to co w brzuchu to schodzi a skóra pozostaje

No właśnie jak idzie Ci w brzuch to dlatego,że masz dużo wód płodowych i dziecko dużo Ci zajmuje i w ogołe,a tak to idzie Ci wszędzie,w tyłek,nogi,biodra . Ja nawet dzień przed porodem założyłam moje rurki ulubione i weszlam w nie,tylko oczywiście nie dopiełam się na brzuchu . No nie wiem,ja osobiście 2 - mce po porodzie wróciłam do swojej wagi,miałam co prawda lekkiego "flaka " na brzuchu,ale ćiwczenia,aerobik go wciagnęły,chociaż idealny oczywiście ten mój brzuch nie ejst,no nie czarujmy sie , chociaż jestem szczupła to i tak minimalny flak pozostał . No,ale ja jednak miałam w sobie trójeczkę :D

Gość ....MILKA..
wygląda na koncowke ciązy albo po terminie. A co do fałd na brzuchu to nie ma znaczenia czy idzie w boki czy do przodu bo rozstepy robią sie gdy skora jest mało elastyczna. Faktem jednak jest ze jezeli brzuch idzie w biodra to potem przerąbane zeby to zgubic a jak idzie tylko brzuszek z przodu - taka pileczka to jest duuuzo duuuzo latwiej. Na biodrach zbiera sie tłuszcz i chyba nie musze tlumaczyc jak cięzko potem sie tego pozbyc. Takze tycie w ciazy w biodra to koszmar

Gość jaki to tydzień
no nie wiem, miesiąc po porodzie będzie idealnie jak przed ciążą :) aerobik, bieganie, rower i już

Gość o matko i córko!
najpierw przejdź poród, później wpowiadaj się o bieganiu, aerobiku, rowerze i czym tam jeszcze. Bo jak będziesz miała trudny poród, a już nie daj Bóg cesarkę, to przez dłuższy czas o ćwiczeniach możesz zapomnieć :o.

Powodzenia Ci życzę jak chcesz od razu po porodzie biegać . A tak szczerze ile przytyłas w ciązy ?

Gość ....MILKA..
zartujesz sobie prawda? miesiac po porodzie chcesz zrucic to wszystko co jest teraz na biodrach? nie no bądź powazna. Z bioder ci nie zejdzie tak łatwo bo chyba i przed ciązą bylo tam sporo prawda? wiec wiesz jak trudno jest to zrucic. A miesiac po porodzie to bedziesz marzyla o 4 godzinach snu bez przerwy a nie o katowaniu sie przed 2 godziny na silowni, zapewniam.

Gość osoba na zdjęciu wygląda
na po terminie :O Okropnie duży brzuch, ja nie wiem skąd się takie brzuszyska biorą. Połowę z tego miałam.

Gość jaki to tydzień
przed ciąża waga 68 kg a teraz 82 więc nie jest źle, dużo nie przybyło no nie chodzi mi o to, że od razu po zejściu z łóżka porodowego mam zamiar biegać, nie, ale tak 2 -3 tygodnie po to już spokojnie a nie zamierzam się zamykać w domu z powodu dziecka przecież, będę w domu przez 7 miesięcy (macierzyński plus urlop) więc będę z dzieckiem dużo to chyba mogę dla siebie mieć też ze 2-3 godziny dziennie

Gość ....MILKA..
oczywiscie ze mozesz miec czas dla siebie ale tu hcodzi o twoje zmeczenie. Jeszcze nie wiesz co to znaczy ale przekonasz sie kiedy bedzie spac na dobe 4 godziny i miec oczy na zapalke. A kiedy juz bedziesz miala te 2 godiny wolnego to uderzysz w kimono a nie pobiegniesz na silownie. Przekonasz sie

Gość wow.
Pewnie że możesz mieć te 2-3h dziennie dla siebie. Problem polega na tym, że jak się wstaje do takiego malucha co 2h przez całą dobę (przewijanie i karmienie trwa około godziny, a po kolejnych 2 dziecko znów jest głodne), to te 2-3h zazwyczaj wykorzystuje się na sen :D. Poza tym - miałaś sporą wagę "startową", więc przytyłaś dość dużo. Nie wiem, ile masz wzrostu, ale ja 170cm i przed ciążą ważyłam 57kg. Czyli musiałabym przytyć 25, żeby "dobić" do Twojej aktualnej wagi. No i nie udało mi się wrócić do wagi sprzed ciąży - już od pół roku nie karmię piersią, a waga stanęła na "magicznym" 61 i pomimo ćwiczeń i diety mż nie chce ruszyć.

Gość jaki to tydzień
a dlaczego mam spać po 4 godziny? mam też męża więc też może wstawać do dziecka, karmić piersią nie muszę, jak będzie się dało to ok ale nie zamierzam walczyć o to więc spokojnie butelkę może zrobić, zastanawiam się nawet nad wyprowadzką do mamy na miesiac czy dwa, żeby mi pomogła to też by na pewno wstawała, żebym mogła pospać, to niby dlaczego mam mieć dla siebie tylko 2 godziny w ciągu dnia

Gość ja78
Mowie o samym brzuchu, bo u autorki rozlozylo sie to bardziej w biodra, moze z piersi.

Gość adsfs
wyglada jakby zżarła jakies dziecko na placu zabaw.

Gość ABOIhd
porównując zdjęcia: ja 78 - tej będzie łatwo zrzucić, to sam brzuch, reszta figurki niezmieniona autorce poszło w całe ciało - ramiona, nogi, biodra. będzie ciężko. ale wykonalne. tyle, że nie w miesiąc. powodzenia.

Gość ja78
Ale u autorki po samym brzuchu zdecydowanie bym nie stwierdzila ze to juz praktycznie finisz ciazy. Po porodzie pokrec troche hula - hopem, najlepiej z obciazeniem, z bioder ladnie idzie. ;)

Gość malaaa71
hey czy to moze byc ciaza , tak jak w temacie , okres mi się spóźnia już ponad miesiąc a wyniki testu są ciągle z jedna kreska . bolą mnie sutki a nie raz cale piersi są nabrzmiałe , mam dużo białego śluzu , a podczas sexu jestem tak ' ciasna ' ze nie da się w mnie wejść , mam mdłości i zawroty głowy , często chodzę do łazienki :/ strasznie krwawią mi dziąsła , wahania nastrojów , już nie wiem czy tylko tak sobie wkręcam czy to prawda ..

Gość ja78
Mala - zrob bete, jednoznacznie Ci odpowie. Swoja droga, dziwne zeby testy zwykle po miesiacu tez nie wykrywaly.

Gość durnowata prowokacja
po co się z nią spieracie gruba laska była jeszcze przed ciążą, że teraz twierdzi że gdy urodzi będzie biegać trzy razy dziennie a dzieckiem będzie zajmował sie mąż i teściowa śmiem sądzić że skoro przed ciażą nie udało Ci się schudnąć by mieć normalne gabaryty, to nie sądzę byś w połogu miała na to chęci czy motywację, bez względu na to czy będziesz karmić piersią czy butelką

Gość jaki to tydzień
dobra może nie w miesiąc, ale po pierwsze zamierzam od razu, od samego początku wychodzić na spacery z dzieckiem i chodzić baaaardzo dużo z wózkiem, choćby pół dnia więc to też dużo dla mnie zrobi jak będę chodzić na takie spacery a jak już mnie nic zupełnie nie będzie boleć (a nie jest tak, że musi boleć przez miesiąc czy ileś, moja znajoma po tygodniu latała wszędzie i w ogóle zachowywała się jakby nigdy w ciąży nie była) więc nie zakładam, że u mnie będzie źle, tak więc po 2-3 tygodniach zamierzam zacząć chodzić na aerobik, basen i rower a za kolejny miesiąc może na koniec wrócę. ja byłam zawsze bardzo w ruchu, ciągle coś robiłam, ćwiczyłam, ruszałam się, dopiero na ostatnie 2 miesiące ciąży troche mniej się ruszam więc ja już tęsknię za ruchem i zamierzam włączyć go w życie najszybciej jak się tylko będzie dało. dlatego myślę, że najpóźniej po 2 lub 3 miesiącach będę szczuplejsza, znacznie szczuplejsza niż przed ciążą.

Gość kocham to
Po prostu ubóstwiam, kiedy tak pewnie na temat tego jak to będzie po porodzie, wypowiadają się kobiety, które nie wiedzą jeszcze "czym to pachnie" :D. Powiem tak - pożyjesz, zobaczysz :). Ale rzeczywiście, brzuch masz duży i wyglądasz na końcówkę ciąży.

Gość ....MILKA..
no i roznica miedzy twoi brzuchem autorko a brzuchem ja78 jest zasadnicza. Prawda jest taka ze ciązowy brzuch idzie do przodu bo tak rosnie macica, przeciez nie masz macicy na biodrach? czy masz? to co tobie sie odlozylo na biodrach to nie brzuch ciazowy a zwykle kilogramy i tluszcz nie majacy z ciaza nic wspolnego i dlatego ja78 zrzuci szybko bo macica sie obkurczy a bioderka zostaja bo niby co tam ma sie obkurczyc?

Gość malaaa71
a co to jest bete ???