Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkodamiczasunaszkołę

Jak "przeskoczyć" klasę?

Polecane posty

Jestem w 1 klasie technikum, mam średnią 5,6 i słyszałam, że istnieje sposób na ominięcie roku, jeśli udowodni się, że materiał z niego został już przyswojony. Co powinnam zrobić w przyszłym roku, aby z 2 przejść do 4klasy?

Gość szczoch
spytaj się wychowawczyni

Ty za szybko dorosnąć chcesz... Jeszcze będziesz żałować swojego pośpiechu :classic_cool: Szkoła średnia to zajebiste czasy - nie rezygnuj z tego.

Wiem, że to głupie, ale wstydzę się :( Niby mam dobre oceny, ale klasy przeskakują zazwyczaj jednostki z IQ>150, z misją życiową itd, a ja chcę tylko szybciej skończyć szkołę... To trochę nieskromne.

Gość psycholog kafeteryjny
To obejmuje tylko geniuszy absolutnych. Tu nie chodzi tylko o średnią, głupia jesteś jeśli tak myslisz, można mieć średnią 6.0(znam taką osobę), ale co z tego? moja siostra liceum też zawsze miała bardzo wysoko srednią(ponad 5), tu trzeba mieć mózg Einsteina. Poza tym mieć przy dzisiejszym systemie oświaty ponad 5 i to w technikum to nic trudnego. Można się na blachę obkuć ze wszystkiego a być tępym i tak zazwyczaj jest.

Lomu, jeśli jest się niepalącą i niećpającą abstynentką z dziwnym hobby (terrarystyka (reakcja innych -pfu robale blee)) i odpadają imprezy to w tym nie ma nic wspaniałego. Zwłaszcza, gdy trzeba wstawać codziennie o 5.30 i jechać do szkoły 30km. Chciałabym już iść na studia które mnie interesują, życie jest zbyt krótkie, by przez 5lekcje powtarzać świetnie zrozumiany temat, którego inni nie rozumieją. Prawda jest taka, że poziom nauczania tej szkoły jest patologiczny i niczego się tu nie nauczę. Do matury przygotowuję się sama, co mnie tu trzyma?

Psycholog, tak masz rację, wystarczy się obkuć, bez względu na to, że 2klasy zdaję w rok czy dwa. Nie trzeba byc Einstainem, żeby uczyć się 2 razy więcej (dało by to 2-2,5 godziny dziennie) i zacząć robić coś innego.

Gość zzzza granicy pisane
bardzo dobry i ambitny pomysl, powodzenia a jakie to studia?

Chyba, że tak :) Zapytaj wychowawcę, co musisz zrobić. A jakie robale? :classic_cool:

Gość terrary
zalatw sobie indywidualny tok nauczania i bedziesz chodzic tylko na klasowki, tylko znajdz dobry powod podparty jakims zaswiadczeniem

Gość smutna knajpa
Skoro taka genialna jesteś i siedzisz na lekcjach, które podobno doskonale rozumiesz to co robisz w technikum a nie w jakimś dobrym liceum? Podnosisz sobie samoocenę?

Aktualnie mam tylko węża zbożowego, na codzień zajmuję się hodowlą owadów afrykańskich, które żyją bardzo krótko. Kupuję we wrześniu, a w wakacje mogę normalnie wyjechać. Wilk syty i owca cała :P Psychologia zwierząt lub afrykanistyka. A w temacie. Czy wiecie może, gdzie mogę zdobyć więcej informacji?

Co można robić po Psychologii zwierząt i Afrykanistyce?

Po psychologi zwierząt można założyć zoo lub być treserką zwierząt morskich (orki, delfiny i te sprawy) Po afrykanistyce można badać afrykańskie gatunki zwierząt które jak powszechnie wiadomo (:D) są najfajniejsze i najciekawsze. Nie muszę być bogata, szczęście i robienie tego co kocham wystarczy. A do tej szkoły chodzę, bo w mojej klasie łącznie ze mną jest 7 osób, w szkole jest łącznie 65. Nie lubię tłumów :P

Gość laska jakich mało
Afrykanistyka to nie jest nauka o zwierzętach afrykańskich, tylko o kulturze, historii, polityce, literaturze, gospodarce, językach, itd. Być może o przyrodzie, faunie, florze coś tam jest ale na pewno nie za wiele. Głupia jesteś jak chińskie kalosze z podwójnej przeceny.

Gość lalalalalalalalaert
Po afrykanistyce można badać afrykańskie gatunki zwierząt Dobre, dobre:D Dawno się tak nie uśmiałam, a gdzie przeczytalaś, że afrykanistyka to nauka o zwierzętach afrykańskich?

Zawsze wydawało mi się, że prostą wypowiedź, nawet sformuowaną przeze mnie każdy zrozumie. Myliłam się. Wyraźnie zaznaczyłam, że poszłam do tej szkoły, ponieważ jest mało popularna (7 osób w klasie na standardowe 30+) Nie męczę się w niej. Lubie innych, nauczycieli, w szkole jest całkiem ok, lubię do niej chodzić. Widzę jednak, że tak naprawdę marnuję czas, nic mi to nie daje, do matury uczę się sama, a w szkole dowiaduję się tego, co mnie nie interesuje, a potem dowiaduję się tego znowu i znowu i znowu, po czym jakaś Stasia czy Basia oświadcza, że nie było jej na pierwszej lekcji i pomimo tego X powtórek musimy zacząć od początku. Potem jest sprawdzian i już wiem, że kolejne 3 lekcje będą poświęcone przygotowaniu do poprawy. Nie zmienię szkoły bo nie lubię się uczyć, nudzimnie to, a przeskoczyć klasę chcę nie dla tego, że chcę się uczyć więcej, tylko zwyczajnie chcę mieć to z głowy.

Wiem, że po afrykanistyce nie bada się gatunków, ale chyba wypada coś wiedzieć o kontynencie na który się wybieram? Pójście na ten kierunek pozwoli mi przemyśleć, który kraj jest najbezpieczniejszy, a gdzie zostanę przerobiona na talizmany lub obrzezana. Wy jedziecie gdzieś na ślepo, czy najpierw rozważacie za i przeciw? Ja kocham afrykę od dziecka, jako całość i chcę wiedzieć o niej więcej, to mnie interesuje. Dlatego właśnie ten kierunek.

Gość ełro srełro
Każdy rozumie co piszesz, bo poetycką polszczyzną się raczej nie poslugujesz, niektórzy jednak tego nie rozumieją po co poszłaś do szkoły w której, wg. ciebie, nie masz szans się rozwiniąć i to ty raczej powinnaś się nad tym zastanowić. Wszyscy mają to w dupie, że się uczycie tego co was nie interesuje bo to będzie na maturze! A na maturze jest cały program z 3 czy 4 lat, naprawdę głupia jesteś. Myślisz, że mnie interesowało wszystko w szkole?

dobre z tą afrykanistyką! :) Badanie jakichkolwiek gatunków to raczej biologia na przykład. zapraszam na SGGW Warszawa- zajebiście jest

Ok, wszystkie możliwe odpowiedzi różne od "debil" zostały już udzielone, można zamknąć i dziękuję za pomoc. Każda kolejna odpowiedź pod tym nickiem będzie podszywem.

Gość ełro srełro
Nie wyzywaj ludzi od debili bo to ty rozumem i bystrością nie grzeszysz.

możesz napisać egzaminy eksternistyczne z zakresu liceum jeśli masz skończone 18 lat - ja tak zrobiłam

Gość ełro srełro
Jasmina, pracy być poszukała.

Gość gość
Ja jestem obecnie w 5 klasie podstawówki i omijam 6 klasę jestem po teście 6 klas i wyszedł pozytywnie a wcale geniuszką nie jestem. Teraz będę szła do gimnazjum bo udalo mi się pominąć 6 klase zaliczylam cały materiał i sądze że to jest wykonalne nawet przez głupka gdy weźmie się do roboty. Życzę powodzenie :)