Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jacaa

dziwne przebarwienia na koszulach po praniu

Polecane posty

Gość jacaa

mili moi, mam takie oto pytanie. otoz po praniu na pojawily mi sie dziwne przebarwienia na koszulach. nie jest to zwiazane z zabrudzeniem tylko na jasnych koszulach pojawily mi sie ciemne plamy/przebarwienia. nie mam pojecia z czym moze byc to zwiazane. pralem w proszku, w pralce. wyglada to jakby material byl cienszy (?) w jednym miejscu ewentualnie jakby byla miejscami delikatnie mokra. czy ktos wie jak mi pomoc? bylbym niezmiernie zobowiazany. z pozdrowieniami, jacenty

Gość jak juz to zmien sniadanie
moze to stare koszule dlatego material sie sciera i zrobil sie cienszy?

Gość a prałeś ciemne koszule z
jasnymi? Może po prostu zafarbowaly?

Gość jacaa
nie, nie sadze by to wlasnie w tym tkwil problem. po jednym praniu wszystkie koszule sa dotkniete tym 'defektem'. troche sie wscieklem po pralem w tej nieszczesnej pralce de facto kupe kasy...

Gość ja wlasnie zrobilam...
pranie i tez kurffffa wyciaglam biale bluzki z zoltymi przebarwieniami .Piore dobre pare lat i nigdy sie z tym nie spotkalam ale sie wkur***am.Pralka ok 3 miesiecy ma i co sie stalo nie mam pojecia....

Gość jacaa
nie, same jasne. piore jeszcze raz w samym plynie. a moze szkopul tkwi w tym, ze prasowalem jeszcze delikatnie mokre? no ale przeciez problem pojawilby sie na calej koszuli, a nie tylko w kilku jej miejscach....

Gość ForSIX Leader
Fakt.Coś takiego się zdarza.Mimo selekcji,kolorów i materiału.Mimo właściwie dobranego środka piorącego czy temperatury. Charakterystyczne,ciemnoszare przebarwienia.Wqrwiające. Kiedyś coś takiego miałem też przy praniu.W pewnym okresie to ustąpiło.Przypuszczam iż problem ów może stać też po stronie pralki.Być może pod wpływem jakichś ściśle określonych czynników następuje wydzielanie jakiejś cieczy czy smaru technicznego.Zależy jaka pralka.Czy z wsadem do góry czy klasyczna bębnowa.Cholera wie co to.

Gość jacaa
malo powiedziane. piore jeszcze raz w samym plynie. szlag mnie trafi jak bede mial 5 koszul do wywalenia, szczegolnie, ze moim narzedziem pracy jest garnitur, a nie moge zalozyc do niego polowki...

Gość jacaa
to moze jeszcze raz sie przypomne i delikatnie poprosze o pomoc kogos kto zna odpowiedz na problem? ;]