Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia2121

hmmm prosze o pomoc.

Polecane posty

witam, od 3 tygodni zazywam tbletki antykoncepcyjne are razy zdazylo mi sie zapomniec ale od razu na drugi dzien wzieam zapomniana tablt=etke oczywiscie zgodnie z ulotka, raz bylo tak ze nie wzielam dwa dni wspolzylam potem i dopiero po dwoch dniach wzielam ta ktora powinnam i jedna zapomniana czy mozliwe zemoge byc w ciazy teraz musze zrobic 7 dni przerwy czy musze sie dodatkowo zabezpieczac? prosze was kbiety o odpowiedz nie o ocenianie.

Gość zupełnie
No jasne, że jesteś w ciąży :-D

ja prosze o powazne doradzenie a nie tylko wysmiewanie sie. dodam ze na poczatku brania tabletek mialam lekkie plamienia a teraz tzn pod koniec nie bylo tego wogole

Gość indyk k
Do szkoły trzeba chodzić, a nie na wagarach seks uprawiać :-O Wiesz do zcego służą przecinki i kropki?

no tak dla was to jest najwazniejsze a co to blog na temat filologii polskiej nie ! prosze o pomoc tzn o wasza opinie.

Gość indyk k
Jak mam Ci pomóc skoro nie rozumiem co napisałaś? :-D

to wczytaj sie a czego nie rzumiesz no poprostu bralam tabletki, jednej zapomniama wzielam ja na drugi dzien zgodnie z ulotka. pozniej za kilka dni moze dwa dni znowu zapomnialam ale juz dwa dni nie wzielam i pozniej po dwoch dniah wzielam te zapomniane oczywisie ta z poprzedniego dnia tylko i przez te dwa dni prawialam sex teraz juz od wczoraj mam przerwe 7 dniowa i tez sie kocham i czy jest mozliwosc zajscia w ciaze, dodam ze zawsze lekko plamilam a teraz po zapomnieciu przez te dwa dni tabletek przestalam plamic.

przy takim "zapominaniu" na bank kiedys zaciązysz... i znowu bedzie krążyć kolejna historia o tym jakie to tabsy są lipnym zabezpieczeniem przed ciaza :O🖐️

Oczywiście, że jest możliwość ciąży. Tabletki to nie landrynki! :o Trzeba je brać regularnie.

no ja wiemk ale nie stet tak jakos wyszlo teraz jestem w norwegii i to wszystko sie tak jakos skumulowalo ale o tych dwoch dniach jak zaomnialam to potem wzielam i czy byla mozliwosc ?

Tak, była. Gdybyś przeczytała ulotkę to byś wiedziała, że jeżeli pominiesz więcej niż jedną tabletkę to powinnaś skonsultować się z lekarzem.

Gość Polska bialo-czerwoni
wez sie kasia stuknij w ten pusty baniak, bo az zal.... TAK, MOZESZ BYC W CIAZY!!!!

Bo po prostu brak słów... Czy dalej brać tabletki czy też przerwać ich stosowanie. Na podstawie wywiadu oceni czy mogło dojść do ciąży. Być może zaleci zastosowanie antykoncepcji awaryjnej. Doradzi jak długo należy się dodatkowo zabezpieczyć.

Kasiulku, dziewczę widzę ,że masz spory problem z rozumieniem tekstu pisanego wiec zapytam: której z wypowiedzi wyżej nie rozumiesz?

rozumiem wszystko tylko mam pytania chodzi o to ze jak zapomnialam pozniej wzielam i znowu tak to czy moze mi cos sie stac?n jesem w noregii nie moge sie skontaktowac z npania ginekolog.