Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasparov

Usunięcie ósemki

Polecane posty

Witacie! We wtorek miałem ekstrakcję ósemki w szpitalu. Zabieg trwał 2h i dobrze, że wyrwali mi tego zęba. Opuchlizna juz schodzi, ale nadal nie mogę w pełni otworzyć buzi. Utrudnia to jedzenie, itd. Cyz też tak mieliście, kiedy to minie? Pozdróvka k

Gość fgchcghcg
hej mialam chirurgicznie usuwana tzw. lezaca osemke w pon, a wczoraj juz lecialam samolotem opuchlizna od poczatka byla minimalna, a w piatek (4 dni pozabiegu) praktycznie nie bylo po niej sladu tez wystapil u mnie szczekoscisk, na poczatku mialam problem z wsadzeniem lyzki do ust, a cos przeciez trzeba jesc bo antybiotyk z ciekawosci - bedziesz usuwac szwy? mnie chirurg zalecil usuniecie rozpuszczalnych 7 dni po zabiegu

Ja miałam szczękościsk jak ósemka rosła i utrzymywał się ok 3 tygodni. To była makabra. Natomiast po usunięciu zero bólu i zero problemów.

U mnie zabieg trwał ok 20-30 minut ze znieczuleniem i szyciem. Szwy rozpuszczalne, ale usuwane po tygodniu. Nie miałam opuchlizny.

Gość fgchcghcg
co do szczekoscisku - u mnie z dnia na dzien bylo coraz lepiej, chociaz w dalszym ciagu nie jestem w stanie w pelni otworzyc ust moja rada - staraj sie jesc normalnie, np.kromka chleba i gryzc delikatnie i pomalu, szczeke trzeba troche cwiczyc ja na poczatku nie bylam w stanie umyc zebow, a w czwartek jadlam juz truskawki (chociaz musialam w nie zeby wbijac zeby zjesc, nie moglam ich po pr5ostu ugryzc, salatke z chlebem) jadlam tez duzo lodow, ok 0,5l dziennie

@Lomu: Tak, 2h za drugim razem w szpitalu. Wiem, że normalne usuwanie trwa 20 min, ale za pierwszym nieudanym razem ząb "chlupnął" w tkankę miekką, uciekł poprostu, był zluksowany i luźny. Była obawa, że wszedł do zatoki i lekarze szukali go za siódemką w kilku miejscachi stąd to trwało tak długo. @fgchcghcg: Usunięcie szwów 2 tygodnie po zabiegu.