Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kabfclka

Bliżniacza ciąża-zagrożenia

Polecane posty

Gość kabfclka

bede miala blizniaki, czyli dzieci podobne, ale mam niezawysoki poziom żelaza, oczywiscie bedzie to u mnie kontrolowane, ale mam wpisane w dokumentach ze mam ciaze wysokiego ryzyka, sama juz nie wiem co myslec, zmartwilam sie , jestem w 16 tyg,

Gość a to ze matki
wszystkie ciaze mnogie to ciaze wysokiego ryzyka...

Gość a moze ktos wie gdzie jest
sporo żelaza, mam witaminy, w szpitalu powiedziano mi ze w czerwonym miesie ale go nigdy nie jadlam, nie znosze

Gość a to ze matki
zielone warzywa. ale ogolnie jak jest niedobor zelaza w ciazy, to trzeba sie ratowac suplementem w tabletkach, oczywiscie dieta bogata w zelazo jest bardzo wazna, ale jednak niedobor zelaza jest w ciazy bardzo niekorzystny i lekarze zazwyczaj polecaja tebletki

Gość mamama27
cytują "bede miala blizniaki, czyli dzieci podobne," - to zdanie mnie mega rozwaliło

Gość niusa
no niekoniecznie podobne bo bliźniaki to mogą też jak najbardziej być dzieci niepodobne. :)

Gość no dobrze powiedziane niestety
blizniaki to sa dzieci tej samej plci i podobne jak 2 krople wody natomiast dwojaczki nie musza wygladac identycznie, moje kolezanki ktore byly dwojaczkami sa rozne, jedna wysoka blondynka, druga niska brunetka, to sa wlasnie fachowe nazwy:))

Gość blizniaki sa podobne
dwojaczki nie

lekarz nie kazał Ci brać żelaza w tabletkach? ja brałam ascofer - pod koniec to już nawet 3x dziennie po 2 tabletki. do tego jeszcze piłam sok z buraków, obrzydliwość :O ale działa, poszukaj sobie przepisu w necie jak Cię interesuje bo ja już go wyrzuciłam mam niestety