Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy kobietki!

9 kilo nadwyzki miesiac po porodzie :( co mam robic...

Polecane posty

Gość pomocy kobietki!

trzymam diete,karmie piersia choc sporadycznie, kolacja o 18.00, zaczelam sie owijac opaska uciskowa na brzuchu ( bandazem elastycznym) kontrola ginekologiczna dopiero przede mna jesli to ma jakies znaczenie, pomocy :( chce sie zmiescic w ubrania sprzed ciazy :(

Gość niusa
wyluzuj tyłaś 9mies. a teraz chcesz stracić wszystko w miesiąc?

Gość załłłłłłll
żal:O

Gość nsabfsdh
Skocz.

Gość niusa
chodzisz spać o 20?

Gość anula88****
jak sie karmi piersia "sporadycznie''?

Gość jsksjdjdj
daj sobie czasu i nie panikuj. Moja córka ma juz prawie 2 lata a ja ciagle 10kg na plusie :(

Gość pomocy kobietki!
sporadycznie tzn karmie tylko noca ( praca) malec budzi sie raz albo gora 2 razy,i moja chec schudniecia wynika z typu mojej pracy, po prostu musze wrocic do swojej wagi jak najszybciej ...

Gość niusa
ile przytyłaś w ciąży? jak wygląda twój jadłospis?

Gość pomocy kobietki!
do porodu bylam okolo 15 klo na plusie, teraz spac chodze okolo 22. lub 23 zalezy jak dziecko

Gość pomocy kobietki!
moj jadlospis teraz - ze slodyczy jedynie biszkopty i to sporadycznie, mniejsze porcje posilkow - kolacje jem najmniejsze, rano i wieczor to raczej kanapki, w dzien zupy,prawie codziennie kartofle z salatka bez miesa, czy cos robie zle?

Gość pomocy kobietki!
no i pije duzo wody,czy to mozliwe ze np te kilogramy to te plyny ktore nagromadzily sie w ciazy i po zakonczeniu karmienia schudne?

Gość kamcia1507
Powinnaś jeść regularnie, najlepiej 5 posiłków, kolacja białkowa, ogranicz pieczywo, dużo niegazowanej wody i jak najwięcej ruchu

Gość kamcia1507
Pisałaś, że trzymasz dietę, ale to niestety nie prawda. Zastosuj się do podstawowych zaleceń dietetycznych i daj sobie czas, miesiąc po porodzie to bardzo szybko, tyłaś przecież przez 9 miesięcy

Gość pomocy kobietki!
ograniczyc pieczywo? czyli co jesc na sniadania albo kolacje?

Gość pomocy kobietki!
ja przez diete rozumiem nie najadanie sie do syta,male porcje

Gość kamcia1507
Kolacje białkowe, np serek wiejski z warzywami, tuńczyk. Na śniadanie węglowodany złożone, np owsianka

Gość mała miła mała
A co masz za pracę, że po 4 tygodniach już wróciłaś?

Gość pomocy kobietki!
nie wrocilam jeszcze do pracy,ale jestem zastepca szefa w firmie w ktorej liczy sie wizerunek ( takze pracownikow) i wroce za miesiac, musze choc 5 kilo zgubic...

Gość pytankooooo
wiesz roznie to bywa z ta waga.... w pierwszej ciazy po porodzie wazylam po 2tyg mniej niz przed zajsciem w ciaze,wrecz zaczelam byc chuda. a w drugiej ciazy nie przytylam za duzo a jednak waga schodzi powoli. jak po samym porodzie zlecialo od razu 10kg,tak 6 kg ktore zostalo do zrzucenia bylo ze mna bite 3m-ce i waga nawet nie dgnela!!! a karmilam b.czesto pierisa,jadlam same zdrowe rzeczy,regularnie,duzo wody,dzienw dzien min, 2h szybkiego marszu ( z starszym dzieckiem do szkoly i ze szkoly) i nic,waga stala. dopiero po 3 miesiacach zaczelo powoli spadac...ale najpierw to byl kilogram,potem znow 2 tyg nic i potem znow kilogram tygodniowo.... ale w zyciu bym nie pomyslala ze przy takim trybie zycia jak teraqz mam tak strasznie wolno beda mi schodzic te ostatnie kilogramy! nadal mam 3kg na plusie ale to wlasciwie 3kg ktore mialam nadprogramowo przed zajsciem w ciaze.-teraz jestem 4 m-ce po porodzie. wiec widzisz nie ma reguly,przy pierwszym dziecku nim sie zorientowalam bylam chuda a przy drugim prawie 4m-ce ze mnie schodzilo,raz szybciej raz wolniej.

mam tyle samo i boje sie stracic te cenne +9 kg! powinnas trzymac dodatkowe kg jesli karmisz piersia..

Gość polllll
Skiti co to za bzdura, że w ciazy trzeba trzymać dodatkowe kg? Z tłuszczu pokarm się wytwarza?

Gość olej to
dziewczyno ale ty jestes pusta! całe 15 kilo chcesz zrzucic w 1 miesiąc?na to trzeba troche czasu,ja nie rozumiem takich pustych lal i ich mezów co tylko chude laski lubią o zony po porodzie krytykuja! daj luz bo zwariujesz na schudniecie masz jeszcze czas,połóg nawet sie nie zakonczył,chcesz do grobu pójsc?

Gość autorko JST TAKIE POWIEDZENIE
w dietetyce " Nie jesz, tyjesz" :( i cos w tym jest. Ja jak zaczelam sie dietowac tak jak Ty czyli mniej jesc to owszem schudlam ale po krotkim czasie przytylam z nawiazka :) Zaczelam jesc tak, podam Ci przykladowy jadlospis : sniadania ( najpozniej 45min po wstaniu a najlepiej od razu jak wstaniesz z lozka marsz do kuchni) godzina 6---wymiennie owsianka , platki, ,musli oczywiscie z mlekim 0.5% 2 sniadanie godzina 8.30-9- kanapka bez masla z wedlina chuda do tego warzywa np ogorek , pomidor, cebulka itp obiad11.30-12- pieczony drob np udka z kurczaka, skrzydelka, piers + miska warzyw oczywiscie bez zadnych sosow , dresingow mozna dodac jogurt naturalny z koperkiem rozgniecionym czosnkiem , wyjdzie sos czosnkowy podwieczorek14.30 lub 15 brazowy ryz z pieczonym jablkami kolacja 18 serek wiejski chudy + warzywa np rzodkiewka, cebulka itp Jesli bedziesz tak jadla to schudniesz i nie bedziesz tyc a Twoj wyglad zyska bardzo duzo. Po miesiacu wprowadzamy troche tluszczu np cieniutko smatujemy kanapki maselkiem. Po 8 tyg ja schudlam 9 kg i dalej chudne, ludzie przestali mnie na ulicy poznawac tak sie zmienilam a urodzilam juz 2 dzieci- niedawno.

Gość autorko JST TAKIE POWIEDZENIE
tj oczywiscie przykladowy jadlospis bo moja dieta jest bardzo urozmaicona ale duzo bym musiala pisac.

Gość pomocy kobietki!
ok dziekuje ci,a piersia juz nie karmie,mam troche stresow i stracilam pokarm , mam do stracenia 9 kilo a nie 15

Gość pomocy kobietki!
dla meza tez chce ladnie wygladac ale to nie o niego chodzi tyko o prace, za pusta sie nie uwazam, troche ciezko bedzie z godzinami jesli chodzi o te dania bo niemowle to nie robot zeby spalo kiedy ja zechce hehe....ale po 18.00 nie jem juz nic

prawie codziennie kartofle z salatka bez miesa, czy cos robie żle? Nie jedz ziemniaków kobieto!!! mięso z sałatką!! ogranicz węglowodany

Gość pomocy kobietki!
acha ok tez cos myslalam ze ziemniakow raczej nie wolno ale nie bylam pewna...to dzis zjadlam ostatni raz

Ziemniakow nie mozna,bo sa na SKROBI ... One tylko dodaja nam wagi na plus :< aLE CO DO CHUDNIECIE TO JEST SPRAWA INDYWIDUALNA.... W ciazy przytylam 15 kg,po porodzie 3 dni waga obnizyla mi sie o 8 :) Dodam ze corka wazyla 3080 :) gdzies w maju wazylam juz 58 a teraz jest polowa czerwca i waze 55 :) nie odchudzam sie wgl :))