Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pluszanka z domu

Czy imiona są dla was ważne?

Polecane posty

Gość Pluszanka z domu

Czy to, jak ktoś ma na imię jest dla was ważne? Jak mówię, że nie lubię swojego imienia to ciągle słyszę, że przecież nikt do tego wagi nie przywiązuje, że 'to tylko imię' itp a potem to się okazuje, że tej się źle kojarzy imię Marta, bo z nielubianą koleżanką, tamtej Tomasz, a jeszcze innemu jakieś inne. Wg mnie jakby imię było czymś nieważnym, to imion by nie nadawano wcale. Jakie jest wasze zdanie? Czy też wam się każde imię z czym/kimś kojarzy?

Gość aż tak całkiem nieważne to nie
ale nie przesadzałabym, że ktoś ma zniszczone (albo ułatwione życie ) przez imię. Imię to imię: ma swoją praktyczną funckję, fajnie, jeśli sprawia komuś radość estetyczną, ale realnego wpływu na życie nie ma. Tak jak np. data urodzenia czy znak zodiaku - nie wierzę, że ma jakiś wpływ.

Gość raczej takkkkk
nie mam imion ktore kojarza mi sie dobrze, ale jesli juz jakies kojarzy mi sie zle to nie ma zmiluj - bardzo trudno mi sie wtedy przekonac do noszącej je osoby

Gość nsabfsdh
Jakby moja przyjaciółka Karolina miała na imię Wanda tak samo bym ją lubiła. Jakby nielubiana Agnieszka miała na imię Karolina, wiele by jej to nie pomogło:) Już wiesz?

Gość to czlowiek zdobi imie a nie
na odwrot. Z drugiej strony imiona mowia o srodowisku,z jakiego ktos pochodzi. swiadczy o guscie jego rodziców. Z kimś, czyje imie jest ( dla mnie) obciachowe trudno byloby mi wejsc w trwaly zwiazek. bo wiem, ze z rodzina sie nie dogadam

Gość Pluszanka z domu
No tak, ale jak się ma imię nielubiane przez np nowego chłopaka czy nową koleżankę to cięzko... najgorzej wlasnie jak się facetowi kojarzy z jego byłą, ktora była wredna.