Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aldonnnaa

Chcecie pójść po śmierci do piekła?

Polecane posty

Gość Aldonnnaa

Jeśli uprawiacie seks pozamałżeński, nie żyjecie w stanie łaski uświęcającej (czyli po ważnej spowiedzi na której wyznaje się szczerze wszystkie grzechy uznawane przez Kościół a niej według waszego widzimisie), nie uczestniczycie w pełni (przyjmując komunię) w każda niedzielę i święta we mszy, to pójdziecie to piekła.

Gość Aldonnnaa
Wskaż chociaż jedną bzdurę, czyli nieprawdę

Gość nie przegram =]
Ja ale nie jest mi smutno z tego powodu, takie życie

pieklo.....a coto takiego? to tylko umowna nazwa na umowne miejsce i czy ktos tam byl i widzial i moze udowodnic jak tam jest???

Gość viviiiii
Ja bym dodała, że pójdą do piekła przede wszystkim jeśli się nie nawrócą tzn nie uznają Jezusa swoim Panem i Zbawicielem. To co wypisałaś, to dodatki(aczkolwiek ważne)

A jesli nie uprawiam seksu pozamałżeńskiego ale: nie żyje w stanie łaski uświęcającej (czyli po ważnej spowiedzi na której wyznae szczerze wszystkie grzechy uznawane przez Kościół a niej według waszego widzimisie), nie uczestnicze w pełni (przyjmując komunię) w każda niedzielę i święta we mszy, to co to do piekła. zemna albo jak????.

wszystko to co napisałaś j est nauką KK , nie ma podstawy biblijnej a tylko jest nauką Ojców KK i tradycji . A Ojcowie KK nie tylko takie bzdury wymyśalli . Biblią mówi , że do piekła trafisz jeśli nie uwierzysz w Jezusa i swoimi uczynkami nie będizesz okazywać tej wiary , a nie zp owodu niechodzenia do spowiedzi .

aldona a co powiesz o kisezach majacych dzieci w polsce gdzie jak wiemy powinni zyc w celibacie a sa bardziej rozpustni niz niejedni zyjacy na kocia lape? lub ci co ida do syminarjum wiezac jedynie3e w jedngo boga zwanego Mamonem?

Gość viviiiii
A co ze spożywaniem ciała i krwi Jezusa? Co miał na myśli mówiąc, że kto nie spożywa ciała mego i krwi mojej to nie może wejść do K.Niebieskiego?

Gość niekonieczny
w piekle balangi, dragi, dziwki, diabłom można ogony zaplatać, a w niebie nuda, śpiewy anielskie i wszechwładne oko :( czego pchać się do nieba? ale najgorsze jest to życie wieczne, psiakość, galaktyki sie rozpadną, kosmosu już nie będzie, co tu robić za jakieś 10 do potęgi pięćdziesiątej lat? ale to kropla, co robić kiedy będą przewalać sie eony, a my ciągle będziemy na to patrzeć? Życie wieczne, cholera, nie chcę. No może jeśzcze dałbym radę pożyć ze sto miliardów lat, no, może sto pięćdziesiąt, ale więcej to nudno by już chyba było :( ja nie chcę do nieba.

Gość viviiiii
niekonieczny a skąd Ty masz taką wiedzę na temat tego, co będzie w piekle a co w niebie? Obydwa są opisane w Biblii (piekło bardziej) i ani trochę nie zgadzają się z Twoim opisem "Ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy Pan Bóg przygotował dla tych, którzy Go miłują" :)

Gość niekonieczny
nie wiem, ale biblię tez pisali ludzie.

Gość niekonieczny
jest o życiu wiecznym, ale to raczej kara. Wieczne życie? Jest coś gorszego?

Gość Aldonnnaa
-->allium No dobrze ale o niewierności była mowa w Bibli, czyż nie? --->donkapatke Nikt nie był w piekle (choć są np relacje św. siostry Faustyny Kowalskiej). Ale przez to, że nie wiesz na pewno że piekło istnieje nie możesz zaprzeczać jego istnieniu. Nie wiesz też czemu w ogóle istniejesz, czemu istnieją ludzie, czemu istnieje świat i skąd się wziął - taki złożony - powstał przypadkiem? Ale musiał powstać z czegoś, rządzi się prawami - skąd się wzięły te prawa? Biblia jest spójna i mówi o piekle tak jak i o innych rzeczach, które potwierdzają się w życiu. --->viviiiii Właśnie w tym celu jest komunia

Gość viviiiii
Ludzie pod natchnieniem, które zesłał im Bóg Wieczne życie z kimś, kto jest samą miłością... chyba nie można wyobrazić sobie czegoś równie wspaniałego. Ale Bóg nikogo zmuszać do swojego towarzystwa nie będzie - masz wybór, wolisz iść do diabła to idź, tylko się potem nie zdziw jak się okaże że nie są ani trochę mili

Gość wiśnia59
Autorka to albo ciężko nawiedzona , albo ma 12 lat, niebo i piekło jak i czyściec , zostały wymyślone dla dzieci i dla ludzi opóżnionych w rozwoju, bo to najłatwiej przyjąć. W końcu maluczcy muszą się czegoś bać , ale nie dotyczy to kleru a swoim życiem dają tego przykład.

Gość viviiiii
Ale się niektórzy zdziwią kiedys...a raczej będą w szoku i rozpaczy, że to jednak prawda i nic już nie można zrobić...

Gość niekonieczny
biblia jest spójna, hm, jak z jednej pary zwierząt może wychować się gatunek? a z jednej pary ludzi? a z przykazaniami, też każdy po swojemu je pisze. czasem mam wrażenie, że wiara i Kościół, jakikolwiek kościół, to trochę się wzajemnie rozbiegają, więcej tam władzy niż prawdy.

Gość Aldonnnaa
Kler to też słabi ludzie. To że oni nie przestrzegają zasad - to oni poniosa za to karę i to jeszcze większą, bo przez nich tacy jak wy wątpicie, więc oni są winni waszego grzechu i waszego przyszłego cierpienia. A skąd wiesz, że niebo, piekło i czyściec zostały wymyslone dla dzieci? Jakieś dowody?

Gość niekonieczny
wieczne życie, to znaczy ile miliardów bilionów tysięcy lat? co ja gadam, każde miliardy tysiącleci to pył wobec wieczności.

Gość niekonieczny
doktryna kościoła wiele razy sie zmieniała, jak można cokolwiek przyjmować jako pewnik? Ile ze świętych pism nam pokazano, ile zniszczono, ile ewangelii nie przeczytano, ile ksiąg nie uznano? kto decydował? ludzie przecież.

Gość Św Dżem
Jestem Bogiem uniewinniam wszystkich, nikt nie idzie do piekła, kary domagają się tylko dręczyciele, a ja jestem miłością.

Gość fulgencio
lepiej rządzić w piekle niz słuzyc w niebie

Gość niekonieczny
ha ah, śmieszne, ale ...... nie straszmy dzieci piekłem, uczmy je miłości do innych, a nie do mamony, Bóg jeśli jest i dostrzeże w nas dobrych ludzi, to może obdarzy łaską :)

Gość tak jak zołnierze z Westerplat
te, czwórkami szli do "nieba", tak my, pojedynczo pójdziemy do piachu

Gość viviiiii
Nie wierzysz w Boga ale do nieba chcesz iść? Po co? Żebyś musiał przez wieczność przebywać w Jego towarzystwie?

Gość Św Dżem
Bóg uniewinni wszystkich Hitlera, Stalina, gwałcicieli , morderców, złych ludzi bo prawda jest taka że on nikogo nie potępi więc hulaj duszo piekła nie ma !!!